13/10/12

60ωρη απεργία στον ρ/σ Sentra FM - MAT για να σπάσουν την απεργία

EDIT 23.40: Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εισβάλει και διακόψει τη συνέλευση των απεργών εκκένωσαν τις εγκατάστασεις του ρ/σ ΣΕΝΤΡΑ, αφού πρώτα έσυραν στην κυριολεξία τους εργαζομένους της βάρδιας ασφαλείας και περιφρούρησης της απεργίας έξω από το κτήριο. Οι απεργοί μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου για να υποβάλουν μήνυση στους "σεκιούριτι του Μπόμπολα" (βλ. ΕΛ.ΑΣ).

EDIT 20.00: Συγκεντρωμένοι παραμένουν οι εργαζόμενοι έξω από τον Ρ/Σ ΣΕΝΤΡΑ μετά την εκδίωξή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις απο τον χώρο όπου πραγματοποιούσαν συνέλευση.

Πρακτικές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ξεσήκωσε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταστείλει την απεργία που κήρυξε σήμερα στις 18.00 η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103,3″ του ομίλου “Πήγασος” του Μπόμπολα.
Όλα ξεκίνησαν στις 17.50 περίπου, όταν ο διευθυντής του σταθμού, Βαγγέλης Μπραουδάκης, εμφανίστηκε στη συνέλευση των εργαζομένων εκτοξεύοντας απειλές. Λίγη ώρα αργότερα, στις 18.15 περίπου, ο Θανάσης Τσεκούρας, διευθυντής της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”, κατέφτασε με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Μπόμπολα και να διαλύσει την συνέλευση και την απεργία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, αφού απείλησε κάθε παρευρισκόμενο, σε μια έξαρση αλαζονείας άρχισε να ξεσπά, παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, λέγοντας: “Θα δείτε ποιός είμαι εγώ…” και ανάλογες εκφράσεις, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων εκεί.

Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την αίθουσα που γινόταν η συνέλευση και οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω απ’ το κτίριο. Οι εργαζόμενοι ανέθεσαν σε μια βάρδια ασφαλείας την περιφρούρηση της απεργίας, η οποία παραμένει μέσα στο κτήριο μαζί με τους αστυνομικούς σε κλίμα πιέσεων, τρομοκρατίας και απειλών. Η ΕΤΕΡ απηύθυνε το παρακάτω κάλεσμα. “Συνάδελφοι, πριν μια ώρα άρχισε η απεργία στον Sentra. Αυτή την ώρα, κάτω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού, έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις. Καλούμε όσοι συνάδελφοι μπορούν να συγκεντρωθούν έξω από τις εγκαταστάσεις του Sentra (κτίριο της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”). 

EDIT 19.00: Αυτή τη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού (κτίριο ΕΘΝΟΥΣ στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου) και οι απεργοί της ΕΤΕΡ απευθύνουν έκκληση σε όσους αλληλέγγυους μπορούν, να πάνε εκεί για συμπαράσταση (μετρό Δουκίσης Πλακεντίας) 
πηγή: Financial Crimes

Με 60ωρη απεργία στον ρ/σ Sentra FM απαντά η ΕΤΕΡ στις καθυστερήσεις αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων του σταθμού (εδώ η ανακοίνωση). 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου