19/10/12

Άνεργος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Ρώμη

kartesios

Σε μία ακραία πράξη απελπισίας 55χρονος άνεργος Ρουμάνος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στην ιταλική πρωτεύουσα. 

Μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα σε όλο του του σώμα, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 55χρονος είναι πατέρας έξι παιδιών, κατοικεί στο Πιεμόντε της βόρειας Ιταλίας και αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως. 
Φαίνεται ότι πίσω από την πράξη του κρύβεται η αδυναμία να προσφέρει ακόμη και τα απολύτως αναγκαία στην οικογένειά του διότι είναι άνεργος εδώ και πολύ καιρό, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα La Repubblica.

Ο άνδρας περιλούστηκε με αλκοόλ, άναψε έναν αναπτήρα και τυλίχτηκε στις φλόγες μπροστά στα μάτια περαστικών και τουριστών έξω από το Κυρηνάλιο Μέγαρο. Οι κινήσεις του ήταν τόσο γρήγορες που οι άνδρες της αστυνομίας δεν κατόρθωσαν να τον εμποδίσουν.


Μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Sant’Eugenio της Ρώμης. Έχει εγκαύματα σε όλο του το σώμα και ήταν αναίσθητος κατά τη διακομιδή. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

«Είδαμε έναν άνδρα στο έδαφος και τον ακούσαμε να κλαίει» δήλωσαν δύο κοπέλες που βρίσκονταν στο σημείο.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Αύγουστο έξω από το ιταλικό Κοινοβούλιο. Ο 54χρονος Άντζελο ντι Κάρλο, άνεργος με καταγωγή από τη Ρώμη, αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Μοντετσιτόριο σε μία πράξη διαμαρτυρίας για τη μάχη του με την ανεργία. 
Λίγες ημέρες αργότερα απεβίωσε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου