23/10/12

Ενδέκατη μέρα της μεγάλης πορείας: Βόλος-Αθήνα με τα πόδια ενάντια στην τρόικα!


ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 320ΧΛΜ.!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (23/10) ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ!


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Την ενδέκατη και τελευταία μέρα πορείας προς την Αθήνα, διανύουν σήμερα Τρίτη (23/10) οι συμμετέχοντες στην Κίνηση Ελπίδας Πολιτών Βόλου, που ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου 13/10 για την Αθήνα με τα πόδια.

Από χθες Δευτέρα, η μεγαλειώδης πορεία αντίστασης έχει φτάσει στην Αττική και σήμερα θα μπει στην Αθήνα με κατεύθυνση το Σύνταγμα! 
Στις 12:00 το μεσημέρι θα κάνει στάση για 45 περίπου λεπτά στο Πεδίο του Άρεως! 
Είναι ανάγκη και καθήκον όλων μας να υποδεχτούμε μαζικά στην Αθήνα, τους αγωνιστές οδοιπόρους. 
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού!

Συνοπτικά, η μέχρι σήμερα 11ήμερη πορεία τους έχει ως εξής: Μετά τη διαδρομή από Βόλο προς Ν. Αγχίαλο την πρώτη ημέρα το πρωί και το απόγευμα Ν. Αγχίαλο προς Αλμυρό, τη δεύτερη ημέρα το πρωί έγινε η διαδρομή Αλμυρός – Σούρπη το πρωί και Σούρπη Πελασγία το απόγευμα. 

Το πρωί της Δευτέρας 15/10 ακολουθήθηκε η διαδρομή από την Πελασγία στον Καραβόμυλο και η διαδρομή από Καραβόμυλο στη Στυλίδα το απόγευμα.
Το μεσημέρι της Τρίτης 16/10 έφτασαν στην Αλαμάνα, όπου και κατέθεσαν στεφάνι στη Γέφυρα της Αλαμάνας. Η πορεία τους συνεχίστηκε μετά από 4ωρη περίπου στάση, και έφτασαν στον επόμενό τους σταθμό τις Θερμοπύλες όπου έγιναν δεκτοί με επευφημίες και έγιναν αποδέκτες εκδηλώσεων συμπαράστασης.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και σε κάθε σταθμό τους, οι πεζοπόροι γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό και επευφημίες από τους κατοίκους και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών. Χαρακτηριστικά στην Ν. Αγχίαλο,στον Αλμυρό, στην Σούρπη αλλά και στην Πελασγία, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εμπορικών συλλόγων, εργαζόμενοι, νέοι και νέες συμμετείχαν συμβολικά (για λίγα χιλιόμετρα) στην πορεία ενάντια στην φτωχοποίηση του λαού και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
Τη Δευτέρα, στην Στυλίδα εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και πλήθος κόσμου που ανέμενε επί ώρα την πορεία, εξέφρασε ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στους αγωνιστές οδοιπόρους της Μαγνησίας! Το βράδυ της Δευτέρας, η ομάδα των αγωνιστών οδοιπόρων, διανυκτέρευσαν στη Στυλίδα, σε χώρο που παραχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος.
Η διαδρομή την πέμπτη ημέρα της κινηματικής πορείας (Τετάρτη 17/10) έχει ως εξής: το πρωί η μεγάλη πορεία κινήθηκε από τις Θερμοπύλες προς τον Μώλο, ενώ το απόγευμα οι πεζοπόροι της Μαγνησίας προχώρησαν προς τον επόμενο σταθμό τους, τα Καμένα Βούρλα. 
Οι συμμετέχοντες μοίρασαν φυλλάδια κατά των μνημονίων και της τρόικας. Επιπλέον στα αυτοκίνητα που συνοδεύουν τους πεζοπόρους υπάρχουν μικροφωνικές εγκαταστάσεις και αφίσες με το κεντρικό σύνθημα: Δεν Χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε!

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί πολίτες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Την έκτη ημέρα (Πέμπτη 18/10) η πορεία κατά της τρόικας κινείται προς Αγ.Κωνσταντίνο το πρωί και το απόγευμα προς Αταλάντη. Στον Άγιο Κωνσταντίνο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι οι οποίοι υποδέχτηκαν τους αγωνιστές οδοιπόρους με επευφημίες και συνθήματα κατά της τρόικας, της συγκυβέρνησης και των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Οι κάτοικοι ενθάρρυναν διαρκώς τους οδοιπόρους πριν αυτή ακόμα φτάσουν στον Άγιο Κωνσταντίνο. Μάλιστα, ο εμπνευστής της πορείας Κ. Κόγιας μας μετέφερε το κλίμα συλλογικής αγανάκτησης που επικρατεί στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους και τους αγρότες των περιοχών από όπου έχει διέλθει μέχρι σήμερα η πορεία.

Την έβδομη ημέρα (Παρασκευή 19/10) οι πεζοπόροι αγωνιστές της Μαγνησίας ακολουθούν την διαδρομή Αταλάντη προς Μαρτίνο το πρωί και την διαδρομή Μαρτίνο-Κάστρο το απόγευμα. Παρά τις δυσκολίες, οικονομικές και πρακτικές, η πορεία δεν έχει χάσει τίποτα σε παλμό και αγωνιστικότητα, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών απ' όπου διέρχεται την υποδέχονται με επευφημίες και ποικίλες εκδηλώσεις συμπαράστασης.

Την όγδοη ημέρα (Σάββατο 20/10) της μαραθώνιας κινηματικής πορείας οι πεζοπόροι κινούνται από το Κάστρο στην Υλίκη και από την Υλίκη στην Θήβα. Παρά τις δυσκολίες λόγω της δεδομένης κόπωσης, οι αγωνιστές οδοιπόροι δέχονται την εμψύχωση από πλήθος κόσμου ενώ πολλοί από τους κατοίκους των περιοχών απ' όπου διέρχεται η πορεία κατά των μνημονίων και της τρόικας, συμμετέχουν κι αυτοί έστω συμβολικά για κάποια χιλιόμετρα.

Την ένατη ημέρα (Κυριακή 21/10) η μεγαλειώδης πορεία πλησίασε ακόμα περισσότερο τον τελικό της προορισμό την Αθήνα, οι πεζοπόροι διάνυσαν την διαδρομή Θήβα-Σχηματάρι το πρωί και Σχηματάρι-Μαλακάσα το απόγευμα.

ΜΑΖΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Είναι ανάγκη και καθήκον όλων μας να υποδεχτούμε και στην Αθήνα, μαζικά, δυναμικά και ειρηνικά τους αγωνιστές οδοιπόρους και να δώσουμε έναν χαρακτήρα μαζικού ενωτικού ριζοσπαστικού μετώπου στον αγώνα τους, ο οποίος είναι αγώνας όλων μας ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού!

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τέτοιες πολιτικές, άλλωστε εμείς ήμασταν αυτοί που τους επιλέξαμε να διαχειριστούν τη τύχη μας. Από την ώρα που δεν πράττουν τα αυτονόητα και εξαθλιώνουν τους απόμαχους δουλειάς, τους νέους μας, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, του πολύτεκνους, τα ΑμεΑ, τους εργάτες γης (αγρότες) δεν έχει νόημα η παραμονή τους.

Για όλους του παραπάνω λόγους σας καλούμε να αγωνιστείτε και να πείτε:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ 2:00 μ.μ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΣΤΙΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 1 ΧΛΜ.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΝΑ ΛΥΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠ' ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο αγώνας των αγωνιστών οδοιπόρων, είναι αγώνας όλων μας ενάντια στις πολιτικές της τρόικας και της υποταγμένης στους τοκογλύφους -δανειστές μνημονιακής συγκυβέρνησης!


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

ΒΟΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να συσπειρωθούν, να συμμετέχουν και να συμπορευτούν μαζί μας χωρίς καμία διάθεση κομματικής χειραγώγησης. 
Όσοι φίλοι & φίλες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, επίσης καλούμε όλους τους φυσιολατρικούς, πολιτιστικούς, ορειβατικούς φορείς της χώρας καθώς και άλλες κατηγορίες πολιτών που θέλουν να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή κινηματική πορεία ας δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα:
Τηλέφωνα 24210-32780 – 24210-29811 και στο κινητό 6934832876.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ !

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου