22/10/12

Υγεία: κανείς να μην πεθάνει επειδή δεν έχει χρήματα

Υγεία: κανείς να μην πεθάνει επειδή δεν έχει χρήματα- να μην πληρώνει κανείς το αντισυνταγματικό πεντάευρο στα δημόσια νοσοκομεία

Οι κυβερνήσεις των λαμογιών, της μίζας, της ρεμούλας και της απάτης, τσιράκια των ντόπιων και τον διεθνών τοκογλύφων έχουν επιβάλει στον ελληνικό λαό, το χαράτσι των πέντε ευρώ για κάθε επίσκεψη σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείου.

Σε αγαστή συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, ο Λαβέρδος παλιότερα και τώρα ο διάδοχός του Λυκουρέντζος, επέβαλλαν σε πολλά νοσοκομεία μέσω εγκυκλίων, σαφώς παρανόμων και αντισυνταγματικών, την είσπραξη 5εύρου ακόμα και για τα επείγοντα περιστατικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχουν κοστολογηθεί, με ποσά μεγάλα πολλές φορές, εξετάσεις ειδικές οι οποίες πρέπει να πραγματοποιούνται στους ασθενείς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής ή της νοσηλείας τους.

Όλα αυτά, σε ένα φόντο, όπου οι κυβερνήσεις της τρόικας, αποφασίζουν και διατάζουν το κλείσιμο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κατάργηση χιλιάδων κρεβατιών από τα νοσοκομεία, κλείσιμο εφημεριών καθώς και παύση πληρωμών προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος μέσω του ΕΟΠΥΥ, αφενός στερούν στον ασθενή το δωρεάν φάρμακο, με αποτέλεσμα να τον καταδικάζουν στην αρρώστια, την εξαθλίωση και το θάνατο, αφετέρου εντάσσουν υγιή και εύρωστα ταμεία, τα οδηγούν στη χρεοκοπία, διοχετεύοντας τα χρήματα που ληστεύουν στο αδηφάγο τραπεζικό σύστημα.
Στο πολεμικό αυτό σκηνικό που διαμορφώνεται, πρέπει όλοι μας να πάρουμε θέση.

Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, σε συνεργασία με τους υγειονομικούς των νοσοκομείων, πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν και να αρνηθούν να οδηγηθούν ως πρόβατα στη σφαγή.

Άρνηση πληρωμής στην πράξη

Το 5ευρω που επιβάλλεται στα δημόσια νοσοκομεία είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό.

Επειδή οι άδικοι νόμοι των λαμογιών, ανατρέπονται στην πράξη από τον αγώνα του λαού, πρέπει οι ασθενείς να αρνούνται να πληρώνουν το 5ευρω στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε περίπτωση που κάποιος, οποιοσδήποτε υπάλληλος του νοσοκομείου, δεν τους επιτρέπει να εξετασθούν, τότε οι ασθενείς ή οι συνοδοί να απαιτούν από τους υπαλλήλους αυτούς, μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφει ότι τους απαγορεύουν την ιατρική εξέταση λόγω της μη καταβολής του 5εύρου.
Φυσικά κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να υπογράψει κάτι τέτοιο, ακριβώς επειδή δεν έχει το δικαίωμα.

Τέλος κανένας γιατρός δεν έχει το δικαίωμα να μην εξετάσει ασθενή, επειδή δεν κατέβαλε στο ταμείο το ποσό του εισιτηρίου.

Η μόνη υποχρέωση που έχει ο γιατρός, είναι απέναντι στον όρκο του Ιπποκράτη και σύμφωνα με αυτόν καλείται να δράσει.

Οι γιατροί δεν είναι ούτε εισπράκτορες ούτε λογιστές της εκάστοτε διοίκησης του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση (σχεδόν απίθανη), που ο γιατρός αρνηθεί να εξετάσει τον ασθενή που δεν έχει πληρώσει το εισιτήριο, τότε πρέπει να κληθεί και αυτός με τη σειρά του να το στηρίξει γραπτά.

Πρέπει να αναφέρουμε, ότι τα έσοδα από την "επιχειρηματική" δράση τον δημόσιων νοσοκομείων, δεν διατίθενται σε μισθούς και εφημερίες γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων αλλά προορίζονται για άλλες "υποχρεώσεις προς τρίτους".

Οι υγειονομικοί οι οποίοι πλήττονται από τις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων της τρόικας, πρέπει να σταθούν στο πλευρό των ασθενών στα πλαίσια της διεκδίκησης μιας πραγματικά δωρεάν, υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας για όλους.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

πηγή:.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου