27/10/12

Ιδιωτικοποίηση του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει η Ένωση των υγειονομικών υπαλλήλων

Επιβεβλημένη είναι η δωρεάν και δημόσια παροχή των υπηρεσιών υγείας , τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ.

Παρουσιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, η Ομοσπονδία αναφέρει τα παρακάτω για την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζει σήμερα ο οργανισμός:...

Απογύμνωση και υπολειτουργία των εργαστηρίων και ενίσχυση των ιδιωτικών κέντρων.

Επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 30% ποσοστό συμμετοχής.

Ενιαίους κανονισμούς παροχών (δύο μέχρι στιγμής) που από τη μια «κόβουν» παροχές ευπαθών ομάδων και από την άλλη «χαρίζουν» απλόχερα χρήματα στους ιδιώτες ( φυσιοθεραπευτήρια-κέντρα αποκατάστασης).

Ιδιωτικές Υπηρεσίες τηλεφωνικών ραντεβού που στόχο έχουν από τη μια την «αφαίμαξη» των ασφαλισμένων και από την άλλη την ταλαιπωρία τους, μιας και δεν έχουν αναλάβει τις ακυρώσεις των ραντεβού.

Αποδυναμωμένα Ιατρεία από τις συνεχείς απουσίες των Ιατρών στα ΚΕΠΑ και περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Έναν Οργανισμό με χρέη πάνω από 3,5 δις πριν ακόμη αποκτήσει Οικονομική Υπηρεσία και επιπρόσθετα μειωμένη κρατική επιχορήγηση 0,4% του ΑΕΠ .

Εμβολιασμούς που στοιχίζουν σχεδόν διπλάσια.

Κέντρα προληπτικής ιατρικής που καταργούνται.

3000 υγειονομικούς εξειδικευμένους υπαλλήλους και 5000 γιατρούς που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Η Π.Ο.ΥΓ.Υ. – ΕΟΠΥΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόϊκας που οδηγούν τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο.

πηγή: epitropesdiodiastop.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου