30/10/12

"Στρατός στους δρόμους; Ούτε η δικτατορία δεν το έκανε".

Μεγάλες αντιδράσεις εντός-εκτός Ενόπλων Δυνάμεων για την Επιχείρηση Καταστολής Πλήθους στη Θεσσαλονίκη

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των φαντάρων, όπως επίσης των μονίμων και των απόστρατων ενάντια στην συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων, πρωτοστατούντος της Νατοϊκής 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στην τεράστια επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής κατά του εχθρού λαού στη Θεσσαλονίκη, την 28η Οκτωβρίου.

Με τις παρεμβάσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποκαλύπτεται η τεράστια απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από την κοινωνία, αλλά και η Άρνηση τους να αναλάβουν αυτοί το ρόλο της Σιδερένιας Φτέρνας κατά του αγωνιζόμενου κόσμου της εργασίας που απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.
Εντύπωση προκαλεί το συμπέρασμα που καταλήγουν οι παλαιότεροι, με την εμπειρία της Χούντας των Συνταγματαρχών, ότι δεν πρόκειται για επιστροφή σε ένα αυταρχικό παρελθόν, δεν ζούμε μια δημοκρατική εκτροπή, αλλά αντιμετωπίζουμε την Ολοκλήρωση της δικτατορίας της αστικής τάξης. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβολή της ακραίας ταξικής πολιτικής, των Μνημονίων και του νέου καθεστώτος δουλείας των εργαζομένων.

Μόνο ο γενικευμένος εργατικός ξεσηκωμός και η ένταση του κινήματος μπορεί να τους Σταματήσει και να τους Ανατρέψει.

"Στρατός στους δρόμους; Ούτε η δικτατορία δεν το έκανε"

Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από απόστρατο αξιωματικό ο οποίος έχει αρθρογραφήσει ξανά στο Onalert. Οι απόψεις του για όσα έγιναν χθες στη παρέλαση είναι ενδιαφέρουσες και επικεντρώνονται βέβαια στην απόφαση να χρησιμοποιηθούν επί της ουσίας στρατιωτικές δυνάμεις σε ρόλο αστυνομικό. Κάτι που όπως επισημαίνει δεν είχε κάνει ούτε η δικτατορία.
Διαβάστε την άποψή του:

Ένα σφίξιμο στο στομάχι και μια πικρή γεύση είναι αυτό που ένοιωσα με ευθύνη των ταγών της πολιτείας .
Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και εβδομήντα δύο από το βροντερό ΟΧΙ οι κρατούντες αποφάσισαν η παρέλαση να είναι κατώτερη της ιστορικής αξίας των γεγονότων και βέβαια να είναι μία παρέλαση μόνο για τους κατ΄ όνομα κρατούντες και χωρίς την συμμετοχή του λαού .
Η απόφαση που πήραν , από τον φόβο της όποιας αντίδρασης του λαού , να απομονώσουν τον λαό από την συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις δηλώνει ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της κυβερνώσας τρικομματικής αρχής και της λαϊκής βούλησης .

Η χρησιμοποίηση του στρατού σε αστυνομικά καθήκοντα , αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες που όλοι είδαμε , κάνει το ατόπημα μεγαλύτερο και η ανειλικρινής ανακοίνωση / διάψευση του ΓΕΣ το μεγιστοποιεί και θέτει από μόνη της ηθικό θέμα , ακόμα ίσως και θέμα παραμονής του κ. Α/ΓΕΕΘΑ στην ηγεσία ή και γιατί όχι και αυτού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην θέση του . ( Ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω ότι ούτε το δικτατορικό καθεστώς δεν είχε προβεί σε τέτοια ενέργεια και την μοναδική φορά που διατυπώθηκαν σκέψεις για χρήση του στρατού δηλαδή των Ναυτικών Δοκίμων σε αστυνομικά καθήκοντα την ημέρα επανόδου στην χώρα του αειμνήστου Κ. Καραμανλή η τότε ηγεσία πολύ ορθά τις απέρριψε).

Οι σημερινοί κρατούντες θα πρέπει να μάθουν ότι ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο φόβος και ότι η άσκηση χρηστής διοίκησης προϋποθέτει ειλικρίνεια του διοικούντος .

Οδυσσέας
( Σε αναζήτηση χαμένων Δημοκρατικών Ευαισθησιών )

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή: Diktiospartakos.blogspot.com και "βαθύ κόκκινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου