9/10/12

Αστυνομική επέμβαση στη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο

Την ποινικοποίηση κάθε είδους διαμαρτυρίας έχει ως στόχο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.. Μετά τις συλλήψεις και την επίθεση στους απλήρωτους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά και τη χθεσινή επέμβαση στην κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σειρά είχαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο.

Συγκεκριμένα, χθες  το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω υποχρηματοδότησης. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έχτισαν συμβολικά με τσιμεντόλιθους την κεντρική είσοδο του Δρομοκαΐτειου, αφήνοντας ανοιχτή την δεύτερη πύλη για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο έφθασαν δυνάμεις της αστυνομίας που επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι από την επέμβαση των αστυνομικών υπήρξαν τραυματίες.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, λόγω των περικοπών το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα, σύριγγες και γάντια, καθώς δεν εξοφλούνται οι προμηθευτές, ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της εφεδρείας.

Οι περικοπές που επιτάσσει το Μνημόνιο στον τομέα της υγείας έχουν προκαλέσει την πλήρη διάλυση του συστήματος ψυχικής υγείας, τη στιγμή μάλιστα που η κρίση έχει προκαλέσει έξαρση των ψυχικών νοσημάτων. Παρά το γεγονός ότι οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες παρουσιάζουν τρομακτική αύξηση, η συγκυβέρνηση επιλέγει όχι μόνο να μην ακούσει την κραυγή διαμαρτυρίας των εργαζομένων αλλά να διατάξει αστυνομική επέμβαση.

Πηγή: freequencyradio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου