11/5/11

Ένας Μάης δε φέρνει την άνοιξη. Ούτε και μια 24ωρη...

H χούντα με κοινοβουλευτικό φερετζέ του ΓΑΠ, έδειξε άλλη μια φορά αφτιασίδωτο το πρόσωπό της. Το ερώτημα είναι πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που ακόμα κάνουν ότι δεν το βλέπουν και ως πότε θα περιμένουν μέχρι να αντιδράσουν.

Με μανιώδη βία οι πραιτωριανοί  της τροϊκανής δύναμης κατοχής της χώρας επέπεσαν εναντίον άοπλων διαδηλωτών, ειρηνικά διαμαρτυρόμενων, αιφνιδιασμένων και απορημένων με την ωμότητα των ΜΑΤ και των λοιπών ένστολων καλόπαιδων που πήραν στα σοβαρά το ρόλο του προστάτη της νέας τάξης. Δεκάδες οι τραυματισμένοι πολίτες, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εθελόδουλης κυβέρνησης του τόπου, τα.. δημοκρατικά ιδεώδη από τα οποία διαπνέονται πρωθυπουργός, υπουργοί και σιωπηλοί βουλευτές, αλλά και τον πανικό των κατακτητών καθώς και τη μορφή που θέλουν να δώσουν στην καταστολή από δω και πέρα.

Την ίδια στιγμή οι ΠΑΜίτες έκαναν πάλι σήμερα την ακατάδεκτη και μοναχική τους βόλτα, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ολοκλήρωσαν και αυτοί το επαναστατικό τους καθήκον με μια 24ωρη απεργία και τη δική τους βιαστική πορεία, όσο τα πρωτοβάθμια σωματεία με ανεπαρκή όγκο και παλμό λόγω δυσπιστίας και άρα απροθυμίας των πολιτών απέναντι σχεδόν σε κάθε οργανωμένη διαδήλωση έδωσαν και αυτοί απλώς παρουσία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κόσμος εξακολουθεί να δείχνει μουδιασμένος και επιφυλακτικός διότι δεν εμπιστεύεται τις υπάρχουσες συγκροτημένες δυνάμεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές. Από την άλλη δε φαίνεται να διαθέτει τη στιγμή αυτή το απαραίτητο σθένος, την ενεργητικότητα, τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό και την εφευρετικότητα που απαιτούνται μέσα σε εξεγερσιακές ή προ-επαναστατικές συνθήκες, ώστε να παρακαμφθούν οι συντηρητικές δομές και οι επαγγελματίες συνδικαλιζόμενες μοιρολογήτρες.

Ίσως επικρατούν και μια-δυο ακόμα πιο δυσοίωνες βραχυπρόθεσμα, συχνά ανομολόγητες σκέψεις: αντέχουμε λίγο ακόμα και άρα υπάρχει ακόμα χρόνος και ελπίδα για κάποιο θαύμα που θα μας προσφερθεί από τρίτους (άγνωστο από ποιους),  ή πως η ατυχία και η δυστυχία βρίσκονται ακόμα στην οικογένεια και στο σπίτι του διπλανού. Εμείς τα βγάζουμε ακόμα πέρα!

Δυστυχώς όμως το έσχατο σημείο εξαθλίωσης, κοινώς ο πάτος, είναι ακόμα πολύ μακριά από άποψη απόστασης έστω κι αν η ξέφρενη κατάπτωσή μας τον τοποθετεί αρκετά κοντά από άποψη χρόνου. Το ερώτημα είναι αν είμαστε διατεθειμένοι να αφεθούμε στην ελεύθερη πτώση μέσα στη μαύρη αυτή άβυσσο ή αν θα αποφασίσουμε ότι είναι καλύτερα να δει τα πρόσωπά μας ο ήλιος.

Πολλοί, όχι ακόμα αρκετοί, πράγματι ξεμύτισαν και ορισμένοι το πλήρωσαν με αίμα ακόμα και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ίσως έχουμε και θανάτους. Λέτε να ταιριάζει και εδώ ο στίχος του Ελύτη;
..... «Αλλ' η αλήθεια μόνον έναντι θανάτου δίδεται»!


Παραθέτουμε ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής ΕΙΝΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Πηγή: http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/ 




Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας  11/05/2011 ώρα 21:10
        
                                      ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.

Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.

            Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.

Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.


Το ανακοινωθέν υπογράφουν:

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης

Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου