6/5/11

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Επεισόδια με τραυματισμό έξω από το υπουργείο Υγείας- VIDEOΑπό Α.Ρ.Σ.Ι.                                                                              6-5-2011
Ο θιασώτης του … «διαλόγου» κ. Λοβέρδος απάντησε σήμερα με βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε νοσηλευτές, εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, νοσοκομειακούς γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους πολλών νοσοκομείων που πήγαν στο υπουργείο να διαμαρτυρηθούν για τα στοιχειώδη : τις υπερωρίες και πρόσθετες εφημερίες που είναι απλήρωτες από τον 12-2010, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά και την καταγέλαστη – κατάπτυστη προσπάθεια μετάθεσης ποινικών και διοικητικών ευθυνών στους υγειονομικούς αντί γι’ αυτούς που πραγματικά φταίνε. Αρκετοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ο ένας πιο σοβαρά.
(http://www.youtube.com/watch?v=Sk-KPm4ROk0&feature=player_embedded)
Η μαζικότητα και μαχητικότητα της συγκέντρωσης που αποφασίστηκε τις τελευταίες μέρες κάτω από την πίεση των εργαζόμενων φόβισε τόσο την κυβέρνηση όσο και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ, που έσπευσε να …  «εκτονώσει» τα πνεύματα πραγματοποιώντας πορεία προς τη βουλή.
Όλα αυτά μια μέρα μετά την παρουσίαση των σχεδίων συγχωνεύσεων – καταργήσεων νοσοκομείων για την Β. Ελλάδα, όπου ο κ. Λοβέρδος για 3η φορά μέσα σε λίγες μέρες επανέλαβε ότι απαίτηση της τρόϊκας (στην οποία – τάχαμου – αυτός … «αντιστέκεται») είναι το κλείσιμο 10.000 κλινών, δηλαδή του 40% των νοσοκομείων της χώρας.
Η υπόθεση πρέπει να περάσει άμεσα στα χέρια ολόκληρου του ελληνικού λαού. Οι απαράδεκτοι που κυβερνούν οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς την περίθαλψη σε πλήρη διάλυση, πράγμα που σημαίνει πολλές χιλιάδες θανάτους δυνητικά αποτρέψιμους. Η πολιτική της χούντας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι πολιτική γενοκτονίας ενάντια στο λαό. Μια τέτοια πολιτική μόνο στο «διάλογο» των ΜΑΤ, των δακρυγόνων, των πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων μπορεί να στηριχθεί. Ήδη σε μια σειρά νοσοκομεία (όπως προχθές στο ΑΧΕΠΑ) απειλούνται με πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις γιατροί που κάνουν επίσχεση εργασίας για το αυτονόητο, δηλαδή για τις απλήρωτες πρόσθετες εφημερίες πολλών μηνών.
Η εξέγερση των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας που είχε ξεκινήσει τον Φλεβάρη με την κατάληψη του υπουργείου υγείας κλιμακώνεται.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ
Αριστερή       Ριζοσπαστική        Συνεργασία        Ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου