27/5/11

Συμβούλιο αρχηγών:Τρισάθλιοι εκβιασμοί στη χώρα «προτεκτοράτο»!



Η κοσμοπλημμύρα στις πλατείες φωνάζει: "δεν  εκβιαζόμαστε - δεν πουλάμε - δεν χρωστάμε - δεν πληρώνουμε"!

ΕΕ - ΔΝΤ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τρέμουν τον ξεσηκωμό του λαού!

Όλα όσα άθλια και βρωμερά συμβαίνουν σε βάρος της χώρας μας και του ελληνικού λαού, και τα οποία συνοδεύονται με υπόγειες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα, δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.

Αυτήν την ώρα το ΔΝΤ απειλεί ανοικτά ότι δεν πρόκειται να καταβάλει το μερίδιό του στην 5η δόση χρηματοδότησης, αν δεν διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται και το 2012, πράγμα που απαιτεί σχετική απόφαση στο πλαίσιο της ΕΕ.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλύψει η ΕΕ το χρηματοδοτικό κενό, έθεσε, όμως, ως προϋπόθεση την "αξιοπιστία" της πορείας της!
Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας με παράλληλες δηλώσεις τους τόνιζαν ο μεν ότι αν δεν δώσει χρήματα στην Ελλάδα το ΔΝΤ δεν θα δώσει και η χώρα του, ο δε ότι αν δεν υπάρξει συναίνεση στην Ελλάδα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κατεδάφισης τότε η Ολλανδία δεν θα δώσει δεκάρα τσακιστή.

Ταυτόχρονα με τις άθλιες αυτές εκβιαστικές μεθοδεύσεις που επαναφέρουν τις χειρότερες πρακτικές της παλιάς αποικιοκρατίας παρεμβαίνουν παράγοντες όπως η Μ. Δαμανάκη για να μας τρομοκρατήσουν, τάχα, με το δίλημμα "ή συμφωνούμε με τα σκληρά μέτρα των δανειστών της χώρας ή η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ". Λες και το ευρώ συνιστά παράγοντα ευημερίας και θετικής διεξόδου για την ελληνική οικονομία και όχι ένα μηχανισμό  συνυπεύθυνο για τη σημερινή κρίση και παράγοντα όξυνσής της!


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ: ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Στο φόντο αυτό ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε τη σημερινή Σύγκλιση του Συμβουλίου Αρχηγών, όχι φυσικά για να χαραχθεί για τη χώρα μια στρατηγική αντίστασης στη "νεοαποικιακή" τρομοκρατία και εναλλακτικής προοδευτικής πορείας αλλά για να αποσταλούν τρομοκρατικά μηνύματα εκβιαστικής συναίνεσης προς τον ελληνικό λαό προκειμένου να αποδεχθεί την πλήρη καταστροφή και την χωρίς προηγούμενο λεηλασία και λαφυραγώγηση της χώρας.
Ας μην αυταπατώμεθα.

Οι τρομοκρατικές πιέσεις που ασκούνται σε βάρος της χώρας δεν έχουν ως κύριο στόχο ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα να αποσπάσουν τη συναίνεση της ΝΔ και του Α. Σαμαρά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ας μην έχουμε αυταπάτες! Η συναίνεση της ΝΔ και του Α. Σαμαρά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας όχι μόνο υπάρχει στην πράξη αλλά είναι και πολύ ουσιαστική. Ο Α. Σαμαράς αυτό που θέλει είναι να κρατάει φαινομενικά αποστάσεις από τα μνημόνια την ώρα που προτείνει σκληρότερα μέτρα, μόνο και μόνο για να διατηρείται ζωντανή η διελκυστίνδα του δικομματισμού και της εναλλαγής.
Οι εκβιασμοί αφορούν πρώτα από όλα τον ελληνικό λαό και αποβλέπουν στο να κάμψουν το φρόνημά του και να σπάσουν κάθε διάθεση αντίστασης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ & ΝΑ ΑΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!

Διότι αυτό που τρέμουν στην κυριολεξία οι "κλειδοκράτορες" στην ΕΕ, το ΔΝΤ και στο εγχώριο κατεστημένο είναι μήπως οι εργατικές κινητοποιήσεις συνενωθούν και γιγαντωθούν και οι ειρηνικές κοσμοπλημμύρες που έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα αποκτήσουν συγκεκριμένη πολιτική έκφραση σε ριζοσπαστική προοδευτική κατεύθυνση ενάντια στο ληστρικό χρέος, την τρόικα και όσα αυτή αντιπροσωπεύει και στο νεοφιλελευθερισμό.

Για την Ελλάδα αυτήν την ώρα υπάρχει θετικός εναλλακτικός προοδευτικός δρόμος που θα αμφισβητήσει το χρέος και την παράδοση της χώρας στην τρόικα και τον άγριο νεοφιλελευθερισμό.
Και αυτός ο θετικός δρόμος δεν είναι επιλογή "εθνικής απομόνωσης", όπως μας λένε, αλλά επιλογή ανατροπής που θα γίνει ντόμινο για όλη την Ευρώπη και πρώτα από όλα για την ευρωπεριφέρεια!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου