16/5/11

Πέμπτη δόση; πρόσθετη τροϊκανή χρηματοδότηση; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!

den_poulame_den_xrwstame_den_plirwnoume
Η χώρα πρέπει «πάση θυσία» να αποφύγει να την «ξανασώσουν»

Διαγραφή του χρέους ή αλλιώς διακοπή αποπληρωμής του!

Αυτήν την ώρα η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ζητά «γη και ύδωρ» (για σχετικό ρεπορτάζ πατήστε εδώ) προκειμένου να καταβάλει την 5η δόση του δανείου, η οποία εκ των πραγμάτων συνδέεται με τη χορήγηση νέας χρηματοδότησης από την τρόικα ύψους 50-60 δις και φυσικά με νέο χειρότερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Κι αυτή η σύνδεση είναι αναπόφευκτη αφού το ΔΝΤ, εκ του καταστατικού του, δεν μπορεί να εκταμιεύσει δόση δανείου που βαίνει προς τη λήξη του, αν στους επόμενους 12 μήνες η χώρα που το λαμβάνει δε μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.
Και σε αυτήν την περίπτωση εμπίπτει η Ελλάδα, αφού το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε και η χώρα δεν μπορεί, όπως προεβλέπετο στους στόχους του, να βγει στις αγορές για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.

Αν για τους κυρίαρχους κύκλους η αδυναμία εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2012 και η αποτυχία του  μνημονιακού προγράμματος είναι πρόβλημα, για το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας μας μπορεί και πρέπει να θεωρηθεί ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Πράγματι ο ελληνικός λαός και η χώρα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία τούτες τις ώρες να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην τρόικα.
Ο κόσμος της δουλειάς και πρώτα απ’ όλα οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να διατρανώσουν ότι δεν θέλουν και δεν έχουν καμία ΑΝΑΓΚΗ ούτε την ΠΕΜΠΤΗ ΔΟΣΗ, ούτε νέα ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ούτε πολύ περισσότερο επαχθείς όρους και νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Ο κόσμος της εργασίας και η ελληνική νεολαία μπορούν και πρέπει να πουν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε ούτε την τρόικα, ούτε τα Μνημόνια της, ούτε την Πέμπτη δόση και οποιαδήποτε άλλη δόση της.
Ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους ως χίλιες φορές προτιμότερη και θετικότερη λύση από τα αδιέξοδα και καταστροφικά δεσμά των νέων όρων και των νέων Μνημονίων!

Οι κυρίαρχοι κύκλοι προπαγανδίζουν εμετικά ότι μια διακοπή αποπληρωμής του χρέους από την Ελλάδα θα ήταν η συντέλεια της χώρας!
Πρόκειται για ιδιοτελή ψεύδη άκρως ιδιοτελών και ληστρικών συμφερόντων που μας έφεραν στα σημερινά χάλια.

Μια διακοπή αποπληρωμής του χρέους όχι μόνο δεν είναι συντέλεια αλλά αντιθέτως θα ήταν μια πολύ θετική κίνηση.

Μια κίνηση που πολύ γρήγορα θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως έγινε στην Αργεντινή και όπως γίνεται τώρα, με άλλους όρους, στην Ισλανδία!

Αυτή τη λύση της στάσης πληρωμών για την Ελλάδα, άλλωστε, όχι μόνο τη συζητούν ως ενδεχόμενο οι σοβαρότεροι οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο, χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με την Αριστερά, αλλά και την προκρίνουν όλο και περισσότεροι, όπως η σοβαρή γερμανική εφημερίδα Handelsblatt (διαβάστε εδώ) και ο έγκριτος αμερικανός οικονομολόγος, Marc Weisbrot (διαβάστε εδώ).
Αυτή την ώρα η Αριστερά αντί να στέκεται άτολμη, φοβισμένη, αμήχανη, χωρίς σαφείς θέσεις, ενδοτική ή περίκλειστη και σπαρασσόμενη, οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες της.

Να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες της και να καλέσει άμεσα τον κόσμο να συγκροτήσει ενωτικές λαϊκές επιτροπές σωτηρίας παντού και να διατρανώσει με συντονισμένες εκδηλώσεις, μεγάλες συγκεντρώσεις και ενωτικές πορείες απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας ότι «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» αλλά υποστηρίζουμε μια μεγάλη προοδευτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ του πολιτικού σκηνικού και μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης της χώρας με νέα σοσιαλιστική προοπτική!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου