26/5/11

Ειρηνική κοσμοπλημύρα στις πλατείες. Νέο κάλεσμα σήμερα


thumbΟι πολίτες με την παρουσία τους να διαμορφώσουν τις εξελίξεις σε ριζοσπαστική προοδευτική κατεύθυνση! 
Ανάγκη ενωτικής παρέμβασης της αριστεράς 

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00!

Μια πραγματική κοσμοπλημύρα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, κυρίως νέων, κατέκλυσε χθες το Σύνταγμα της Αθήνας αλλά και τις κεντρικές πλατείες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και όλων, σχεδόν, των μεγάλων πόλεων της χώρας.
Οργισμένος κόσμος από νωρίς χθες το απόγευμα συνέρεε με αυξητική τάση στο Σύνταγμα αλλά και στις άλλες πλατείες, εκφράζοντας ειρηνικά τη διαμαρτυρία του ενάντια στο Μνημόνιο και τα πρόσφατα καταιγιστικά κυβερνητικά μέτρα λεηλασίας, ενώ η αγανάκτησή του στρεφόταν κυρίως κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του ίδιου του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών όπως ο Θ. Πάγκαλος.  

Λίγο πριν τις 20:30, εισήλθε στο Σύνταγμα, και έγινε μέρος πλέον της μεγάλης συγκέντρωσης η μεγάλη πορεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και του Συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, μετά το πέρας της συγκέντρωσης έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη. Πλέον τα συνδικάτα δίνουν τον τόνο στη μεγάλη κοσμοπλημμύρα οργής της πλατείας Συντάγματος, ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι το "Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα, αντίσταση και πάλη".
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση μέσω γερανών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, του μεγάλο πανό της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, το οποίο αναγράφει "Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε", ενάντια στην προοπτική ξεπουλήματος της ΔΕΗ!

Σε αυτή τη συγκυρία, οι δυνάμεις της Αριστεράς και του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος,   πρέπει να αναλάβουν μεγάλες ενωτικές πρωτοβουλίες και δράση, προκειμένου να μπολιάσουν τα χαρακτηριστικά, το περιεχόμενο, τις πρακτικές και την κατεύθυνση του αυθόρμητου οργισμένου λαϊκού ξεσπάσματος στις πλατείες αλλά και γενικότερα με αριστερό εναλλακτικό ριζοσπαστικό και φιλειρηνικό προσανατολισμό.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦ΄ ΥΨΗΛΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ!

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00 

Παραθέτουμε παρακάτω ρεπορτάζ ιστοσελίδων, σχετικά με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ... ΓΕΜΑΤΗ
 
Από χθες η Ελλάδα έχει τις δικές της «Πουέρτα Ντελ Σολ». Η επανάσταση της οργής για την «κρίση που δεν δημιουργήσαμε αλλά καλούμαστε να πληρώσουμε», το αυθόρμητο κίνημα που βρήκε δύναμη και γιγαντώθηκε μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επεκτείνεται από την Ισπανία και στη χώρα μας.
 
Με νωπό ακόμα το σοκ των πρόσφατων σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τον «ζυγό» του μνημονίου να αποδεικνύεται δυσβάσταχτος, χιλιάδες Ελληνες πολίτες κάθε ηλικίας πλημμύρισαν χθες την πλατεία Συντάγματος, τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, την Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις σ' ολόκληρη τη χώρα, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, χωρίς κομματικές ταμπέλες, ομάδες και παρατάξεις.
Η «σπίθα» που άναψαν αυθόρμητα στο Facebook μαθητές, φοιτητές και νεολαίοι, στα πρότυπα των γειτόνων από την Ιβηρική Χερσόνησο έγινε γρήγορα διαδικτυακή φωτιά και πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, αποδεικνύοντας το οριακό σημείο απόγνωσης στο οποίο βρίσκεται πια η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν: εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές.
 

Στην Αθήνα, χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας (πολλοί εκτιμούσαν ότι ήταν περισσότεροι από 20.000) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους ενάντια στο μνημόνιο και στις συνέπειες της κρίσης. Μάνες με τα παιδιά τους αγκαλιά, μαθητές με αυτοσχέδια τύμπανα από κατσαρόλες, φοιτητές και νέοι με ποδήλατα, αλλά και μεσήλικες, καταστηματάρχες, έμποροι, συνταξιούχοι ενώθηκαν σε ένα πολύχρωμο πλήθος φωνάζοντας ρυθμικά «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».
 

Φωτιά στο Διαδίκτυο
 

Το Διαδίκτυο είχε πάρει από νωρίς φωτιά, με τις αναρτήσεις στο facebook να ξεπερνούν τις 1.000 την ώρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αν και το κλίμα της διαδήλωσης ήταν αυτή τη φορά σαφέστατα διαφορετικό. Ηταν εμφανές πως δεν υπήρχε διάθεση σύγκρουσης με την αστυνομία κι αν ορισμένοι επεδίωκαν κάτι τέτοιο, απομονώθηκαν γρήγορα από τους υπόλοιπους.
 

Η ανθρώπινη θάλασσα γέμισε όλη την πλατεία και τους γύρω δρόμους, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι είχαν εφοδιαστεί με σκηνές και σλίπινγκ μπαγκ, δηλώνοντας πως θα περάσουν τη νύχτα στην πλατεία. Μουσικοί έφεραν τα τύμπανα και τα τουμπερλέκια τους, δίνοντας ρυθμό και παλμό στους συγκεντρωμένους. Ενα μεγάλο πανό, που έγραφε στα ισπανικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι... είναι ώρα να φύγουν», υψώθηκε μπροστά στη Βουλή, δίνοντας το στίγμα της συγκέντρωσης. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα την ίδια ώρα.
 

Χιλιάδες κόσμου παρέμειναν και μετά τα μεσάνυχτα στο Σύνταγμα, μερικοί φωνάζοντας συνθήματα, άλλοι συμμετέχοντας σε ανοιχτή συνέλευση, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία.
 
«Ψηλά το ηθικό»
 
1 Απευθείας σύνδεση μέσω skype με την Πλατεία Συντάγματος είχαν χθες οι Ισπανοί που βρίσκονται στην πλατεία Πουέρτα Ντε Σολ της Μαδρίτης. «Ψηλά το ηθικό, μην κάνετε επεισόδια» ήταν οι συμβουλές των Ισπανών, που σκέφτονται να στήσουν οθόνη για να μεταδίδουν απευθείας εικόνα από το Σύνταγμα.
2 Το μόνο συνδικαλιστικό μπλοκ που βρέθηκε χθες στο Σύνταγμα ήταν αυτό της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που ανάρτησε από γερανό ένα τεράστιο πανό μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών ρίχνοντας στην είσοδο του κτιρίου στάχτη από τα λιγνιτωρυχεία. Το σύνθημα ήταν «Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».
 
ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ
 
Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της μαζικής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, με τα ξένα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «διαμαρτυρία στο πρότυπο της Μαδρίτης». «Περίπου 15.000 Έλληνες συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στην Αθήνα», έγραφε το πρακτορείο Reuters, που εξηγούσε ότι η διαμαρτυρία ήταν εν μέρει απάντηση και στο πανό των διαδηλωτών της Ισπανίας, που καλούσε τους Έλληνες να ξυπνήσουν. Το Γαλλικό Πρακτορείο έγραφε: «Οι Έλληνες είναι αγανακτισμένοι με το νέο κύμα μέτρων λιτότητας».
Ν. Μπουγιούκος, ιδιωτικός υπάλληλος
«Θα μείνω εδώ και θα το παλέψω»
«Θα παλέψουμε. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα πλέον στην τύχη. Από δω και πέρα θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους». Με τα λόγια αυτά ο Νίκος Μπουγιούκος, ιδιωτικός υπάλληλος στο επάγγελμα, εξηγεί τους λόγους που βρέθηκε χθες στο Σύνταγμα μαζί με χιλιάδες άλλους Αθηναίους, δίνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση «στον εαυτό του και στους συμπολίτες του ότι η αυτή η κίνηση ήταν μόλις η αρχή». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και πριν από 10 χρόνια αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα. Παρά τις δυσκολίες, δεν σκέφτεται να γυρίσει πίσω στη Γερμανία. «Θα μείνω εδώ και θα το παλέψω όπως όλοι». Τα σκληρά μέτρα λιτότητας είναι όπως τονίζει εξοντωτικά για τον λαό, όμως θεωρεί ότι είναι και η αφορμή να «αφυπνιστεί» η χώρα, να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί».
 
Παρέα νέων
 
«Να βγάλουμε τις ταμπέλες από πάνω μας»
Στ. Ρουμελιώτης, 16 ετών, Γ. Σταύρου, 23 ετών, Ο. Μπούσο, 22 ετών, Στ. Σταύρου, 16 ετών.
«Κατεβήκαμε σήμερα στο Σύνταγμα μήπως και αλλάξει κάτι. Να βγάλουμε τις ταμπέλες από πάνω μας και να ενωθούμε όλοι μαζί ζητώντας δημοκρατία», λέει μία από τις παρέες μαθητών και φοιτητών που βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα. «Θέλουμε να μη φοβόμαστε πλέον για το μέλλον, να ξέρουμε ότι θα βρούμε δουλειά όταν θα τελειώσουμε τις σπουδές μας. Μας φοβίζει η ανεργία και το μέλλον. Ξέρουμε πως μάλλον δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Κι αυτό μας αγανακτεί».
Α. Πελεκάνου, ελεύθερος επαγγελματίας
«Φοβάμαι για το παιδί μου. Δεν θα έχει στον ήλιο μοίρα»
Η 32χρονη Αφροδίτη Πελεκάνου κατέβηκε χθες στο Σύνταγμα με τον 4χρονο Αργύρη στην αγκαλιά της. «Έχω ένα κατάστημα και τον τελευταίο καιρό προσπαθώ απλώς να το συντηρήσω. Μένουμε στο νοίκι κι ευτυχώς που έχουμε και τη βοήθεια των γονιών μας. Διαφορετικά δεν βγαίνει. Το να βγούμε έξω να φάμε μια μέρα είναι πλέον πολυτέλεια. Ίσα που επιβιώνουμε με τα λεφτά που βγάζουμε. Μας φτάνουν πλέον στο σημείο να χάνουμε τελικά την αξιοπρέπειά μας».
Μ. Ανδρικοπούλου, 31 ετών, ελεύθερη επαγγελματίας
«Έχω εξοργιστεί με την κατάσταση. Φίλοι μου πτυχιούχοι φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Είμαι δικηγόρος, έχω ένα γραφείο και δεν έχω πια δουλειά. Η αύξηση της φορολογίας έχει επίπτωση και στην πελατεία μου. Η αγορά έχει παγώσει και τα πάντα κλείνουν».
Στέλλα Κραουνάκη, 27 ετών, άνεργη, πτυχιούχος
«Σήμερα κλείνω ένα χρόνο άνεργη. Από το 2004 δούλευα με ελαστικές συμβάσεις εργασίας των δυο μηνών, χωρίς δικαιώματα, χωρίς τίποτα. Είμαι νέος άνθρωπος και δεν μπορώ να εργαστώ. Δεν έχω κλέψει από κανέναν και καλούμαι να πληρώσω την κρίση τους».
Δ. Φωτόπουλος, 47 ετών, και Στ. Καλλέργη, 43 ετών
«Έχουμε φτάσει να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με τον σκοπό να φύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν μπορούμε να καλύψουμε πια τις βασικές ανάγκες του σπιτιού μας. Έχουμε κόψει πολλά κι έχουμε μείνει στα απολύτως απαραίτητα».
Ανδρέας Κυρκούλης, ελεύθερος επαγγελματίας
«Κατέβηκα στο Σύνταγμα γιατί θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την κατηφόρα της χώρας. Έχω υποστεί 65% μείωση στα έσοδά μου και έπεται συνέχεια. Τα έξοδα τρέχουν, και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να πληρώσω τα φροντιστήρια των παιδιών μου».
Ματίνα Παπαδοπούλου, συνταξιούχος
«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο κόσμος ξύπνησε. Να το καταλάβουν αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη μας. Δεν πάει άλλο, μας κόβουν συνεχώς χρήματα και αυξάνουν τις τιμές. Η χώρα θα ξεχρεώσει αν χρεοκοπήσουν οι Έλληνες».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «ΚΑΝΤΕ ΦΑΣΑΡΙΑ Ν' ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ»

Υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 άτομα -η Αστυνομία τα υπολόγιζε 6.000-, τα οποία κράτησαν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, τόσο με τα συνθήματά τους όσο και όταν έγινε προσπάθεια να παρεισφρήσουν κάποιοι άλλοι ανεπιθύμητοι. Έτσι αποδοκιμάστηκαν μέλη του ΠΑΜΕ που επιχείρησαν να μοιράσουν προκηρύξεις με περιεχόμενο κατά του μνημονίου αλλά και οι οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ.
 
Παρόμοιες συγκεντρώσεις αλλού μεγαλύτερες και αλλού μικρότερες έγιναν και σε άλλες πόλεις της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα στην κεντρική πλατεία, στα Γιάννενα στην κεντρική πλατεία, στην Καβάλα στην πλατεία Ελευθερίας, στην Κοζάνη στην πλατεία Ωρολογίου (Νίκης), στην Αλεξανδρούπολη στην περιοχή του Φάρου, στην Άρτα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στην Κομοτηνή στην κεντρική πλατεία, στις Σέρρες στην πλατεία Ελευθερίας, στη Δράμα, στην Καρδίτσα, στην Πρέβεζα, στην Πτολεμαΐδα, στα Γιαννιτσά κ.α.
 
Στις 8 ακριβώς οι συγκεντρωμένοι της Θεσσαλονίκης είχαν βάλει να χτυπήσουν τα κινητά τους στην... αφύπνιση αλλά και ξυπνητήρια που έφεραν μαζί τους, φωνάζοντας «ξυπνήσαμε».
Αλλωστε το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «κάντε φασαρία ν' ακούσει η Ισπανία», το οποίο περνούσε από παρέα σε παρέα και έδινε τον τόνο κατά διαστήματα στη συγκέντρωση του Λευκού Πύργου.
Οι «αγανακτισμένοι» ήταν εφευρετικότατοι. Μια παρέα νεαρών έφερε μαζί της ένα τεράστιο χάρτινο ρολόι και φώναζαν ρυθμικά «ξυπνήσαμε, ξυπνήσαμε», κάποιοι άλλοι κρατούσαν ξυπνητήρια, πλησίαζαν όσους είχαν καθίσει στο χορτάρι και τους προέτρεπαν «φέρτε ξυπνητήρια, όλοι στις 8, κλείστε τηλεόραση κι ελάτε από εδώ», μια κοπέλα είχε φέρει ένα τεράστιο ρολό χαρτόνι και πολύχρωμες κιμωλίες και αναζητούσε παιδάκια για να το ζωγραφίσουν.
 
Πανό και στα πλακάτ
 
Στα πανό και στα πλακάτ οι νεαροί έγραψαν: «Ψηφίζω, ψηφίζεις, ψηφίζουμε... κλαίμε», «Δεν είμαι καμαριέρα κανενός», «Αφήστε μας να ζήσουμε γιατί...», «Φέρτε τα κλεμμένα από την Ελβετία», «Εσείς που τα αρπάξατε να πάτε φυλακή, εμείς λεφτά δεν έχουμε, έχουμε ψυχή», «Δεν χρωστάω σε κανέναν, μόνο σε μένα», «Ένωση Ριγμένων, Χολωμένων, Οργισμένων, Μονίμως Αδικημένων, αλλά Συνειδητοποιημένων και Τολμηρών Ελλήνων-ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ».
 
Σε μικρές ή μεγαλύτερες παρέες οι νεαροί έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης έκλεισε για λίγη ώρα, οι οδηγοί συμμετείχαν με κορναρίσματα, ενώ δεν έλειψαν μητέρες με καρότσια, πολύχρωμα μπαλόνια και ποδηλάτες.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, πολλοί πήραν μαζί τους τις φωτογραφικές μηχανές για να «ανεβάσουν» φωτογραφίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις κάμερες για μικρά βιντεάκια.
Όπως και στις άλλες πόλεις δεν υπήρξαν ομιλίες, ούτε κομματικές ή άλλου είδους σημαίες. Ήταν μια αυθόρμητη κάθοδος, χωρίς επεισόδια και καταστροφές. «Δεν βάφουμε τοίχους, παρτέρια, παγκάκια με συνθήματα, κρατούμε τον χώρο καθαρό», έγραφε η πρόσκληση.
Αργά το βράδυ έγιναν «τοπικές» συνελεύσεις και κάποιοι πρότειναν να μεταφέρουν σκηνές και υπνόσακους και να κατασκηνώσουν για μέρες στην περιοχή.

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ  ΗΤΑΝ... ΓΕΜΑΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ
Μαζική συγκέντρωση
Πάνω από 4.000 Πατρινοί συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία Γεωργίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα απλών πολιτών μέσα από το Διαδίκτυο. Από τις 7 το απόγευμα οι πολίτες χωρίς πανό ή πλακάτ διαμαρτυρίας άρχισαν σιγά σιγά να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία. Κανείς δεν φώναζε συνθήματα. Στα πρόσωπά τους όμως υπήρχε ζωγραφισμένη η οργή και η αγανάκτηση. Η κινητοποίηση έληξε ειρηνικά στις 11 το βράδυ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κρητικοί Indignados
Με τα συνθήματα «Δεν φάγαμε τίποτα», «Δεν ανήκουμε πουθενά», «Αγαπάμε την Ελλάδα, δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν» εκατοντάδες Ηρακλειώτες συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία Ελευθερίας, θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στη χώρα μας. «Πρωταγωνιστές» ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι, που βγήκαν στον δρόμο αυθόρμητα, παίρνοντας τη... σκυτάλη από το κίνημα των Indignados της Ισπανίας. Συγκεντρώσεις έγιναν στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

ΒΟΛΟΣ
Κόρνες και πλακάτ
Πάνω από 3.000 άτομα κατέκλυσαν την παραλία του Βόλου, με μπαλόνια και πολύχρωμα πλακάτ. «Δεν αντέχουμε άλλη ανεργία, δουλειά για όλους», έγραφε ένα από αυτά και ένα άλλο «δώστε εξουσία στον λαό, αυτός ξέρει». Δεν υπήρξαν οργανωμένα συνθήματα, ενώ ξεχωριστό «παρών» έδωσε μια ομάδα από ποδηλάτες που κορνάριζαν ανάμεσα στο πλήθος. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν βόλτα στην παραλία, κάποιοι κάθισαν στο πλακόστρωτο και λίγο μετά τις 20.30 άρχισε η αποχώρηση.
 
ΛΑΡΙΣΑ
Τα κινητά στις 08.00 μ.μ.
Πάνω από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με συνθήματα και κατά του μνημονίου. Οι «αγανακτισμένοι» της Λάρισας είχαν ρυθμίσει τα ξυπνητήρια τους στα κινητά τηλέφωνα και στις 8 ακριβώς έκαναν... φασαρία με διάφορους ήχους. Τα συνθήματα που επικράτησαν ήταν: «Ξυπνήσαμε, ξυπνήσαμε, ακούστε το καλά» και «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», ενώ δεν υπήρξαν ομιλίες, ούτε κεντρικός σχεδιασμός. Η συγκέντρωση διαλύθηκε ήσυχα, χωρίς επεισόδια.

ΡΟΔΟΣ
Έτσι χωρίς... πλάνο
Περισσότερα από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στο Μανδράκι της Ρόδου, δηλώνοντας με ειρηνικό τρόπο την αγανάκτησή τους. Το ραντεβού κλείστηκε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και από τις έξι το απόγευμα μικροί και μεγάλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία. «Χωρίς σχέδιο και πλάνο, χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά» τόνιζαν οι συγκεντρωμένοι.
 
ΠΥΡΓΟΣ
Τα κόμματα δεν ήταν εκεί
Σημαντική απήχηση για τα δεδομένα της περιοχής είχε η πρώτη αυθόρμητη, χωρίς κομματική απόχρωση, «ηλεκτρονική» κινητοποίηση στην πλατεία Ιατρίδη. Εκατοντάδες κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Όπως τόνιζαν το «Κίνημα των Αγανακτισμένων» πρέπει να συνεχίσει ανεξάρτητο.

ΝΑΥΠΛΙΟ
Ένωσαν την... αγανάκτησή τους
Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Τριών Ιεραρχών. Η προσέλευση ήταν αυθόρμητη και οι συγκεντρωμένοι ένωσαν την? αγανάκτησή τους. Επαγγελματίες, φοιτητές, άνεργοι σπουδαστές και μαθητές ήταν όλοι εκεί. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Οργή για τη λιτότητα
Στην ιστορική πλατεία της 23ης Μαρτίου συγκεντρώθηκαν αρκετοί Καλαματιανοί για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τα οικονομικά μέτρα. Χωρίς συνθήματα και φωνές, παρά μόνο με αυτοκόλλητα που έγραφαν «ειρηνική συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών Καλαμάτας» γέμισε η πλατεία με ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Πηγή:  http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου