6/5/11

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τη συγκέντρωση ιατρών – νοσηλευτών έξω απο το υπουργείο υγείας!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους ιατρούς για τις επιπτώσεις των μνημονιακών περικοπών!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΔΩ

Την καταστολή των ΜΑΤ γεύτηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (6.5), γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας.


Οι γιατροί έπειτα από μια μαχητική συγκέντρωση ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και στη συνέχεια απαίτησαν να δουν κάποιον από τους γενικούς γραμματείς
Όταν υπήρξε άρνηση και στο δεύτερο αίτημά τους προσπάθησαν, φωνάζοντας, να μπουν στο κτίριο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, όπου δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, όπως και κάθε σχεδόν εργαζόμενος που διεκδικεί μαχητικά τα δικαιώματά του.

Οι ιατροί και νοσηλευτές, διαμαρτύρονται για τη σύλληψη και κράτηση της συντονίστριας εφημερίας γιατρού του νοσοκομείου «Αττικόν» στις 2 Μαΐου, μετά από καταγγελία συγγενούς ασθενούς ότι έβαλε τον πατέρα της σε ράντζο.

Στα πλαίσια αυτά, σήμερα Παρασκευή, οι ιατροί και νοσηλευτές προέβησαν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι.
Παράλληλα, η Ένωση των Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί από 9 Μαΐου αποποιούνται πλέον τα καθήκοντα συντονιστή εφημερίας.

Η ΟΕΝΓΕ, με τη σειρά της, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «άδικες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος και ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί» και εξαγγέλλει ότι από κοινού με ομοσπονδίες, σωματεία και συλλόγους πολιτών ορίζει την 1η Ιουνίου ως μέρα «Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας».
Το τελευταίο διάστημα, οι περικοπές του Μνημονίου και οι επερχόμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, δημιουργούν εκρηκτικές ελλείψεις στην Υγεία, ενίοτε και με θανάτους συνανθρώπων μας.
 
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να πάρει την πολιτική ευθύνη για τις απάνθρωπες απορρυθμίσεις που προωθεί, προσπαθεί να στρέψει τους ασθενείς εναντίον των ιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία, εκβιάζοντας τη σιωπή των τελευταίων!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου