3/11/11

ΟΧΙ στο ευρώ και την ευρω-συναίνεση Μερκοζί - εγχώριου κατεστημένου!


Εξέγερση στα ηγετικά κλιμάκια ΠΑΣΟΚ και κατεστημένου για να διασωθεί ευρώ και ευρω-μονόδρομος! ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!


Η αριστερά να σηκώσει το "γάντι" κατά του ευρώ!

Εδώ και τώρα συμπαράταξη της αριστεράς κατά μνημονίων και ευρώ και για προοδευτική διέξοδο! 


Η πρόταση του "καταρρέοντος" Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, πολύ περισσότερο που οι Μερκοζί προχώρησαν επί της ουσίας και θέλουν να μετατρέψουν το δημοψήφισμα, σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ! (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ).  
Η πρόταση αυτή των Μερκοζί για το ερώτημα στο δημοψήφισμα έχει προκαλέσει σάλο, φόβο, τρόμο και πανικό συνολικά στο εγχώριο κατεστημένο και ειδικότερα στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, αφού το ευρώ είναι το "ιερό" και σύμβολο του σημερινού συστήματος κηδεμονίας και λεηλασίας της χώρας και το πέπλο κάτω από το οποίο καλύπτονται μνημόνια και ανελέητες κατεδαφίσεις δικαιωμάτων και εισοδημάτων.

Όλοι αυτοί οι κύκλοι ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ αλλά και ΔΗΜΑΡ, μαζί με όλο το "ευρωδουλικό" ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ε. Βενιζέλο, τρέμουν κυριολεκτικά στο ενδεχόμενο να σαρωθεί από τη λαϊκή ψήφο το ευρώ, μαζί με τρόικα και μνημόνια, σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα που θα ανοίξει, έτσι το δρόμο για μια νέα προοδευτική αναγεννητική πορεία της Ελλάδας αλλά και θα προκαλέσει "ντόμινο" θετικών εξελίξεων σε όλη την ευρωζώνη, πρώτα από όλα στην ευρωπεριφέρεια!
Παραθέτουμε αναλυτικά τις καταιγιστικές αυτές αντιδράσεις του ευρω-δουλικού αστικού κατεστημένου
14:00 Δηλώσεις Σαμαρά. Ζητά το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή! Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να μιλήσει ως γνήσιος εκπρόσωπος του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου
13:40 Να στηθούν κάλπες εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η μόνη εθνική σωτηρία είναι να μιλήσει ο λαός. «Όποια άλλη κίνηση αποτελεί απόπειρα εκτροπής» τόνισε. «Ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης δεν τίθεται μόνο για τον πρωθυπουργό, αλλά και για τη σύνθεση της Βουλής, η οποία δεν ανταποκρίνεται στη λαϊκή βούληση» τόνισε ο κ.Τσίπρας. Έκανε λόγο επίσης για πρωτοφανή κίνηση παρέμβασης από Μέρκελ και Σαρκοζί σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.
13:30  Τον Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
12:45 «Δεν πρόκειται να ψηφίσω για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν πρόκειται να ψηφίσω να συναινέσω σε μία προσπάθεια που δημιουργεί ένα κλίμα αρνητικό κλίμα για τη χώρα», προσθέτοντας ότι «η χώρα είναι στο ευρώ, τα δημόσια συμφέροντα και η ευρωπαϊκή της προοπτική είναι συνυφασμένα με το ευρώ».
12:30 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καλέσει όλα τα κόμματα σε εθνική συνεννόηση, προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόσης και να δοθούν διαπιστευτήρια στην ευρωζώνη. Μετά να προκηρυχθούν εκλογές.
12:15 Η ευρωπαία επίτροπος Μ. Δαμανάκη, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να βρουν συντεταγμένη συνταγματική πορεία με συναίνεση, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η εφαρμογή των συμφωνιών του Οκτωβρίου».
«Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Το μείζον είναι να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών», τονίζει η κ. Δαμανάκη.
12:00 Αμέσως μετά την άφιξη του στην Αθήνα, στις 04:45, ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ (...) δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό (...) δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Προσέθεσε μάλιστα ότι, "Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό."
Ο ένας εκ των τριών "δελφίνων", Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι συντάσσεται με την κίνηση Βενιζέλου, προκειμένου να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα ενώ ζήτησε ενότητα των (μνημονιακών) πολιτικών δυνάμεων αλλά και σύγκληση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, από το Γραμματέα του κόμματος Μ. Καρχιμάκη.
Στις 10:30 το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει εκτάκτω το Υπουργικό Συμβούλιο στις 12:00.
Εν συνεχεία θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή, γινόταν γνωστό πως η Ε. Καϊλή δεν θα δώσει, τελικά, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
Σε ανάλογη γνωστοποίηση προχώρησε, σχεδόν ταυτόχρονα,  και η βουλευτής Επικτρατείας και πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ε. Παναρίτη.
Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η βουλευτής Σ. Μερεντίτη, καθώς όταν ρωτήθηκε για το αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε: «Συνδέω τα πάντα με την αδιαπραγμάτευτη θέση μας στην Ευρωζώνη».

Κάτω από το φως των εξελίξεων αυτών η "τεκμαρτή" δύναμη που στηρίζει το Γ. Παπανδρέου στη θέση του Πρωθυπουργού, ανέρχεται, μόλις, στους 149 βουλευτές, δεδομένης της επιμονής του στο δημοψήφισμα...
Κάτω από αυτό το πρίσμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι ο Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν και τον κάλεσε ευθέως να παραιτηθεί ("δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις"). Τόνισε μάλιστα ότι οι εμπνευστές του δημοψηφίσματος είναι υπόλογοι.

Τέλος, από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου πρότεινε άμεση συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά προκήρυξη εκλογών. "Τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ώρες ευθύνης για όλους και για την κυβέρνηση και για την αντιπολίτευση", επεσήμανε.

Βέβαια οι λυσσαλέες ευρω-λάγνες αντιδράσεις δεν περιορίζονται, μόνο, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, έκανε έκκληση στον Α. Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου και το δημοψήφισμα να μπολοκαριστεί αλλά και ο ίδιος να βγει στον αφρό των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Εξαιρετική σημασία έχει το 'ναι' του κ. Σαμαρά» τόνισε σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους. «Εάν ο κ. Σαμαράς στις 12 πει 'ναι' σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, 12:15 έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Το πράγμα δεν προχωράει άλλο. Νομίζω λοιπόν ότι όλοι έχουμε ευθύνη για τη χώρα» υπογράμμισε.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι η πρόταση Καρατζαφέρη βρήκε ενθουσιώδεις αποδέκτες στη ΝΔ, καθώς ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης έστειλε επιστολή στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος είπε ότι η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.
Στο ίδιο μήκος κύματος με το ΛΑΟΣ κινείται, όπως ήταν αναμενόμενο και η ΔΗΣΥ, με την Ντ. Μπακογιάννη να δηλώνει ότι «Εάν σήμερα δεν γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας να διαχειριστεί την εφαρμογή της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία».

Κινούμενος σε διαφορετικό πλαίσιο από ΛΑΟΣ - ΔΗΣΥ αλλά με έκδηλη την αγωνία για πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, δήλωσε πως "Υπάρχει, επίσης, το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα το οποίο διαμορφώνεται από τους Ευρωπαίους, για την τελική κρίση της ελληνικής Βουλής και την επικύρωση της συμφωνίας έως το τέλος Δεκεμβρίου. Κατά συνέπεια υπάρχει περιθώριο εκλογών, ώστε με την επιλογή καθαρών προγραμματικών θέσεων να υπάρξει έξοδος από την κρίση, πάντα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

 

Πανικόβλητο όλο το αστικό σύστημα

 
Ήδη προδιαγράφονται οι επιδιώξεις και οι σχεδιασμοί των αστικών κομμάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τύποις πρωθυπουργός θα πάει στον Παπούλια με το ενδεχόμενο υποβολής της παραίτησης του ανοιχτό. Η πιθανότητα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων –και μετά την δήλωση Σαμαρά που ενώ αρχικά έβαζε επιτακτικά το αίτημα για πρόωρες εκλογές τώρα τον ακούμε να λέει ότι χρειάζεται προσωρινή, μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση- είναι το πιο πιθανό σενάριο. Ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα –όπως του Λουκά Παπαδήμα- που θα αναλάβουν το ρόλο του πρωθυπουργού.


Είναι φανερό ότι κανένα αστικό κόμμα δεν μπορεί μόνο του να σηκώσει το βάρος στα αντιλαϊκά μέτρα που ουσιαστικά θα τσακίσουν τον ελληνικό λαό και τα οποία ήδη έχουν προαποφασιστεί. Ουσιαστικά δηλαδή θα πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα επιβάλλει διά πυρός και σιδήρου όλα αυτά τα μέτρα που θα συνοδεύουν το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους και θα αποτυπωθούν αναλυτικά στο νέο μνημόνιο που θα ετοιμαστεί.


Πολύ πιθανόν δηλαδή, ακόμα και σήμερα να ακούσουμε για τον σχηματισμό κυβέρνησης όλου του αστικού μπλοκ του πολιτικού φάσματος –ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη- με μοναδικό στόχο να μπορέσουν να περάσουν οι σχεδιασμοί ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας. Σχεδιασμοί που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.


Πανικόβλητο όλο το αστικό σύστημα από τις λαϊκές αντιδράσεις στην βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στο όνομα της «αντιμετώπισης της κρίσης» προσπαθεί να βρει διεξόδους για να μην του προκύψουν καταστάσεις που δεν θα μπορεί να τις διαχειριστεί.


Πηγή: Ίσκρα και http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου