8/3/13

Πορτογαλία: «Παρέλυσαν» οι σιδηροδρομικές μεταφορές

 «Παρέλυσαν» οι σιδηροδρομικές μεταφορές στην Πορτογαλία!
Παρέλυσε σχεδόν εντελώς το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πορτογαλία, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των Πορτογαλικών Σιδηροδρόμων (CP), στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη χώρα κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας.
Η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην απεργία ήταν «σχεδόν πλήρης», δήλωσε ο Ζουζέ Μανουέλ Ολιβέιρα, συντονιστής στην Συνομοσπονδία Συνδικάτων των Εργαζομένων στις Μεταφορές και τις Συγκοινωνίες (FECTRANS) στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa.
 

Το σύνολο των εκδοτηρίων εισιτηρίων παρέμεινε κλειστό και "μόλις έξι τρένα κυκλοφόρησαν, στο πλαίσιο κάποιων ελάχιστων δρομολογίων, ώστε να παρασχεθεί μια «ελάχιστη δυνατή υπηρεσία» στους ταξιδιώτες, πρόσθεσε. Αντίθετα, η κίνηση των εμπορευματικών συρμών «παρέλυσε πλήρως»: δεν κινήθηκε κανένα τρένο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το κίνημα διαμαρτυρίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών βρίσκεται στο αποκορύφωμά του στο πλαίσιο μιας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που άρχισαν την Δευτέρα και στις οποίες κάλεσε η FECTRANS και πρόκειται να τερματιστούν το Σάββατο.

«Είναι μια εβδομάδα (που κινητοποιούμαστε) για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, για να ζητήσουμε αύξηση των μισθών, την τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί με τις επιχειρήσεις εναντίον της μείωσης των πληρωμών, της αύξησης των υπερωριών, της επίθεσης στα δικαιώματα» των εργαζομένων, ανέφερε ανακοίνωση του συνδικάτου

Πηγή: euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου