4/3/13

Επίταξη για εξαναγκασμό σε απλήρωτες εφημερίεςτης Ντάνι Βέργου

Επιτάχθηκαν οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας για τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου. 

Με προχθεσινό του έγγραφο ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Πεταλάς έδωσε εντολή στους διευθυντές των τμημάτων να καταθέσουν κατεπειγόντως τα προγράμματα εφημεριών.

«Σας γνωρίζω ότι η δήλωση των γιατρών, ότι δεν επιθυμούν να μετάσχουν στην εφημερία, δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο» αναφέρει στο έγγραφό του και προσθέτει: «Η λειτουργία του νοσοκομείου τόσο για τα χρόνια όσο και για τα επείγοντα περιστατικά (εφημερία) καθίσταται επισφαλής λόγω μη υποβολής από εσάς των προγραμμάτων εφημερίας. Συνιστώ σε όλους σας όπως ενεργήσετε σύμφωνα με τα παραπάνω για την πραγματοποίηση της εφημερίας και κατ” επέκταση της καλής λειτουργίας του νοσοκομείου». Ας σημειωθεί ότι ο διοικητής, μιλώντας χθες στην «Εφ.Συν.», δήλωνε ότι δεν είχε παίξει το χαρτί της επιστράτευσης, που για τους γιατρούς μεταφράζεται σε εντολή. «Δεν έδωσα εντολή. Δεν θέλω» μας έλεγε χθες…

Για «ακραία ενέργεια από πλευράς του υπουργείου Υγείας, το οποίο δημιουργεί περιβάλλον στρατοπέδου συγκέντρωσης στα νοσοκομεία, εξαναγκάζοντας τους γιατρούς σε απλήρωτη καταναγκαστική εργασία», κάνει λόγο μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Η ομοσπονδία έχει ήδη καλέσει, όπως γράψαμε χθες, τις ενώσεις γιατρών όλης της χώρας να αποσύρουν τα κατατεθειμένα προγράμματα εφημεριών για τον Μάρτιο και να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις στα γραφεία των διοικητών. «Από πλευράς των ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών και της ΟΕΝΓΕ θα διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες για κλιμάκωση των πιέσεων προκειμένου να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα από εφημερίες πολλών μηνών», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι προσπαθεί, αλλά μάταια, να επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Πελοπίδα Καλλίρη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών πέντε μηνών των νοσοκομειακών γιατρών.

Οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας ήταν χθες στις θέσεις τους υπακούοντας στο «εντέλλεσθε» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αλλά για άλλη μια φορά αισθάνονται ότι καταναγκάστηκαν σε απλήρωτη υπερεργασία. «Οι νοσοκομειακοί γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας για άλλη μία φορά αισθάνονται ότι εξαναγκάζονται να εκτελέσουν απλήρωτη εφημεριακή εργασία. Για άλλη μία φορά η πολιτεία συμπεριφέρεται σαν κοινός απατεώνας, γιατί με το καρότο ή με το μαστίγιο μας επιβάλλει την εφημεριακή κάλυψη του νοσοκομείου, ενώ όταν πρέπει να πληρώσει για αυτή, με προκλητικό τρόπο αρνείται να το κάνει. Εμείς και οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με απεργίες και επισχέσεις εργασίας», τονίζει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός, επιμελητής Α” και μέλος της πενταμελούς επιτροπής ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει, σύμφωνα με πηγές, ικανοποιημένη που «όλα λειτούργησαν κανονικά στο νοσοκομείο της Νίκαιας» και αναζητά κι εκείνη τον γενικό γραμματέα προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για την εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών. Και η «Εφ.Συν.» αναζήτησε τον γενικό γραμματέα, αλλά ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό…

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου