22/2/13

Κάτω τα χέρια από την μαρίνα της Αρετσούς και τους δημόσιους χώρους της!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Κάτοικοι και δημότες της Καλαμαριάς, μέλη τοπικών κινημάτων, ο πρώην Δήμαρχος Μένιος Αλεξιάδης, ο Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, και ο Αλιευτικός Σύλλογος Πλοιοκτητών Γρι-Γρι Ημέρας Kαι Νύχτας «Άγιος Νικόλαος» κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης  κατά της Υπουργικής απόφασης με την οποία μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου στην μαρίνα της Αρετσούς.

Ζητούμε την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων και δηλώνουμε ότι :

Η Μαρίνα Αρετσούς και η περιβάλλουσα παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμαριάς είναι χώρος ιστορικής κληρονομιάς στον οποίο αποβιβάστηκαν οι πρόγονοί μας. Από αυτήν τη θάλασσα έτρεφαν τις οικογένειες τους, σε αυτή την παραλία άραζαν και επισκεύαζαν τις βάρκες και τα καΐκια τους και μέσα από την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν διεξήγαγαν τις συγκοινωνίες και τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Η μαρίνα της Αρετσούς και η χερσαία ζώνη της είναι ένας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου στον οποίο έχουμε ελεύθερη πρόσβαση όλοι μας και που εκατοντάδες από εμάς χρησιμοποιούν καθημερινά σαν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας.

Είναι ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία και ανήκει στο λαό, είναι αναπαλλοτρίωτη και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής. Αποτελεί συστατικό παράγοντα και νευραλγικό άξονα της λειτουργίας της πόλης μας.
Ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση τους αποτελεί επίθεση στο δημόσιο συμφέρον, εξυπηρετεί τους στόχους των μνημονίων και συμφέροντα ξένα προς τη χώρα και την κοινωνία.
Η ανάδειξη της ιστορίας της ομορφιάς και της προστασίας ενός τόπου είναι απαραίτητο μέλημα των πολιτών μιας κοινωνίας. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο τον δημόσιο χώρο της πόλης μας, τον κοινωνικό και οικονομικό πλούτο της περιοχής μας.

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης των δράσεών μας και με αποκορύφωμα την 5η Απριλίου 2013, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ, καλούμε εσάς τους συνδημότες μας να αυξήσουμε όλοι μαζί την επισκεψιμότητα μας στη Μαρίνα και την παραλία, δείχνοντας έτσι και στην πράξη ότι μας ανήκουν.

Σας καλούμε όλους να υπογράψουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και να παραβρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς στις 4 Μαρτίου, στις 20:30, στην Πλατεία Σκρα, για να απαιτήσουμε πλέον από σύσσωμη τη δημοτική αρχή να πάρει θέση υπέρ του δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα της παραλίας μας. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


Πηγή: Συνέλευση κατοίκων Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου