16/2/13

Στάση πληρωμών αυτοί, εξέγερση εμείς !


ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΥΤΟΙ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΜΕΙΣ !

Κάτω από τα όρια της μισθολογικής εξαθλίωσης οι νοσοκομειακοί γιατροί, και η πολιτεία καθυστερεί προκλητικά την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

1)      Οι δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες του Νοεμβρίου 2012 δεν έχουν πληρωθεί σε πολλά νοσοκομεία. Σύμφωνα με το νέο άθλιο μνημονικό νομικό καθεστώς, για να πληρωθούν οφειλόμενα του προηγούμενου οικονομικού έτους μέσα στο επόμενο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Αυτήν το υπουργείο υγείας την έχει υποσχεθεί από τα … Φώτα, αλλά δεν την έχει κάνει ακόμα.

2)      Οι εγκρίσεις για την καταβολή των εφημεριών του νέου οικονομικού έτους (Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013) καθυστερούν χωρίς προφανή λόγο. 
Ούτως ή άλλως στα περισσότερα νοσοκομεία τα λεφτά δεν φτάνουν λόγω νέας δραματικής περικοπής στα προβλεπόμενα ποσά και κάποιοι πάλι θα μείνουν απλήρωτοι αν δεν δοθούν τα έξτρα κονδύλια που έχουν ζητηθεί.

3)      Για τις πρόσθετες εφημερίες του 2012 (τις άνω των 7 για τους ειδικευόμενους κ.ο.κ.) ούτε φωνή ούτε ακρόαση, αν και αυτές πληρώνονται με άλλες διαδικασίες από τα νοσοκομεία και τις ΥΠΕ.
Οι άνθρωποι είναι εγκληματίες- δεν χαμπαριάζουν τίποτα. 

Βέβαια για τους δικούς τους παχυλούς μισθούς, βουλευτές – υπουργοί – γενικοί γραμματείς – ΥΠΕάρχες – διοικητές νοσοκομείων έχουν φροντίσει να τους «τσεπώνουν» πάντα στην ώρα τους. Από κοντά και οι δικαστικοί, που πριν λίγες μέρες «παντελόνιασαν» και αυτοί το «δωράκι» Ρουπακιώτη – Σαμαρά : 100 ζεστά μύρια για «αναδρομικά»!

Η χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και ο άθλιος τρικομματικός κυβερνητικός θίασος που εφαρμόζει την πολιτική της εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν στο έπακρο τους νοσοκομειακούς γιατρούς για να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από δημόσια δωρεάν περίθαλψη. το έχουν παρακάνει. 

Η οργή πια ξεχειλίζει
Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Νοσοκομεία και όλες τις Ενώσεις. Αποφασίζουμε :
-          Να μην σταλούν προγράμματα εφημεριών για τον Μάρτιο.

-          Δυναμικές κινητοποιήσεις με επίσχεση-πλήρη απόσυρση των ειδικευομένων και απεργία των ειδικευμένων. 
Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.  
Είναι αδίστακτοι.  
Όσο δεν ξεσηκωνόμαστε αποθρασύνονται και κανουν ακόμα μεγαλύτερα αίσχη σε βαρέος μας και σε βάρος των ασθενών μας.
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ! 
         
Πηγή: Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου