8/2/13

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στην Ιεράπετρα για το νοσοκομείο, το ΤΕΙ και τις υπηρεσίες που εκλεισαν

 New Statesman: “Υπάρχει ακόμα δημοκρατία στην Ελλάδα;”
«Όλοι οι Γεραπετρίτες και Γεραπετρίτισσες, όλος ο κόσμος του Δήμου, θα δώσει απόψε το βράδυ ένα βροντερό παρών έξω από το Δημαρχείο και θα ακολουθήσει πορεία μέσα στην πόλη.

Θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ιεράπετρα είναι ενωμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει αυτά που χάνει. Δηλαδή, το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, τις Υπηρεσίες που πρέπει να επιστρέψουν και την αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Είμαστε αποφασισμένοι κι αυτό θα φανεί απόψε το βράδυ», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, αναφορικά με το αποψινό Πανγεραπετρίτικο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας στις 9 το βράδυ έξω από το Δημαρχείο.
Χθες η Επιτροπή Διεκδίκησης εξέφρασε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας τονίζοντας πως οι φορείς και σύσσωμη η τοπική κοινωνία θα συμμετέχουν ενεργά, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τα δεδομένα που υπάρχουν και προτάσεις για τον περαιτέρω προγραμματισμό και ανάλυση των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν.

Κοινή ήταν η πεποίθηση πως η διευρυμένη Επιτροπή Διεκδίκησης θα πρέπει αν χρειαστεί να συνεδριάζει ακόμα και καθημερινά, προκειμένου να αποτιμά τις εξελίξεις και να προωθεί δράσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Επιπλέον εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων για το γεγονός ότι οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου έχουν εκδηλώσει ενεργό ενδιαφέρον, καταθέτουν προτάσεις και προετοιμάζουν μία ακόμα εκδήλωση την επόμενη Τρίτη, στην οποία θα συμμετέχει όλη η πόλη.

Στην διευρυμένη Επιτροπή Διεκδίκησης συμμετέχουν Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι του ΤΕΙ, του Νοσοκομείου, παραγωγικών, αναπτυξιακών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων του Δήμου Ιεράπετρας. 

Ψήφισμα-Απόφαση Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας

Σήμερα 02/02/2013, το Δ.Σ Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας, συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την αποψίλωση των υπηρεσιών στην πόλη μας, με αφορμή και την πρόσφατη ατεκμηρίωτη και άστοχη απόφαση για την απομάκρυνση του Α.Τ.Ε.Ι Εμπορίας & Διαφήμισης.
Μετά το οξύτατο πρόβλημα σίτισης & θέρμανσης στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, αλλά και την ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας που αναγκάζονται να διευθετήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους σε γειτονική μικρότερη πόλη, θεωρούμε πως το ποτήρι ξεχείλισε!

Η Ιεράπετρα ως το πληθυσμιακό κέντρο του νομού και ως η τέταρτη πόλη της Κρήτης, πρέπει να έχει την αντιμετώπιση που της αξίζει, σε έργα υποδομής και παροχής δημοσίων υπηρεσιών που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας.
Συλλογιζόμενοι τον δίκαιο αναβρασμό της κοινωνίας, αλλά και τα δίκαια αιτήματα όλων όσων εργάζονται ή εμπλέκονται με το Α.Τ.Ε.Ι Ιεράπετρας, το Νοσοκομείο, την εφορία, το τελωνείο, την Μαθητική Εστία, τον ΟΤΕ, το ταμείο της ΔΕΗ και το γραφείο Αλλοδαπών που εξυπηρετούσε χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη μας, θεωρούμε πως έφτασε η ώρα για δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να πάρουμε πίσω αυτά που δικαιούμαστε.
Με την απόφαση μας, πως οι παραιτήσεις μας βρίσκονται στα χέρια του Δημάρχου αν θέλει να τις αξιοποιήσει, και ταυτόχρονα καλώντας Πανγεραπετρίτικο Συλλαλητήριο την Παρασκευή 08/02/2012 στις 21:00 το βράδυ στην πλατεία του Δημαρχείου, με όλους μας να κρατάμε ένα κερί, θέλουμε να στείλουμε το συμβολικό μήνυμα της αγανάκτησης και συνάμα της ελπίδας, πως η ενωμένη Ιεράπετρα θα τα καταφέρει.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους/φορείς που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση, με την παρουσία τους και το κάλεσμα τους. Επίσης απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στον Σύλλογο Φοιτητών Ιεράπετρας για την δυναμική συμμετοχή του και τέλος στην κοινωνία της Ιεράπετρας με στόχο να εκδηλωθεί η οργή μας. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Οι δημότες, οι φοιτητές και οι κάτοικοι του δήμου Ιεράπετρας δηλώνουμε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι δε θα ανεχτούμε και δε θα επιτρέψουμε το θάνατο της πόλης μας στο όνομα του δήθεν νοικοκυρέματος των υπηρεσιών και των πανεπιστημιακών σχολών. Εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου, οι απλοί πολίτες, εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαίοι και συνταξιούχοι αυτής της χώρας αρνούμαστε να πληρώσουμε με το μαρασμό της κοινωνίας μας και τη διάλυση της ζωής μας τα χρέη που δημιούργησαν οι κυβερνώντες, νυν και πρώην, μαζί με τους «ημέτερους» τους επιχειρηματίες, μιζαδόρους, τραπεζίτες και άρπαγες «επενδυτές».

Αρνούμαστε να υποταχθούμε σε μια δήθεν ρεαλιστική πολιτική που, αντί να πάρει τα λεφτά από αυτούς που τα έφαγαν, στέλνει την κοινωνία και το βιοτικό μας επίπεδο εκατό χρόνια πίσω, τότε που έπρεπε να ταξιδεύει κανείς ώρες ή και μέρες για να βρει γιατρό και να πάει στο σχολειό. Εμείς που με το μόχθο και τους αγώνες μας δημιουργήσαμε και αναπτύξαμε την πόλη μας, που στήσαμε και κρατήσαμε ανοιχτό και λειτουργικό το νοσοκομείο μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Αυτοδιοίκητο, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό Νοσοκομείο.
Πολυδύναμο ιατρικό κέντρο στο Μακρύ Γιαλό
Παραμονή του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα και διασφάλιση του τίτλου σπουδών του
Παραμονή όλων των υπηρεσιών που εξακολουθούν να υπάρχουν στην πόλη μας (ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ, κ.λπ.) και επαναφορά όσων απομακρύνθηκαν (Εφορία, Λιμεναρχείο, ΟΤΕ, Τελωνείο, Τμήμα Αλλοδαπών, Μαθητική Εστία, ΕΘΙΑΓΕ, Πειραματικός Σταθμός)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ με Αναμμένα Κεριά ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2, στις 8.30μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ με ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΡΙΤΗ 12/2, στις 10πμ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, την Τέταρτη 13/2, στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
 

Πηγή: flashnews.gr και  troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου