7/2/13

Συναγερμός – Κλείνουν τα νοσοκομεία!



Η χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και ο θλιβερός τρικομματικός κυβερνητικός θίασος που εκτελεί τις εντολές της, φαίνεται πως τελικά αποφάσισαν να εκτελέσουν τα δημόσια νοσοκομεία με «ξαφνικό» θάνατο …

Προχθές 4-2-13 ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ με έγγραφό του προς όλα τα νοσοκομεία
«ενημερώνει» πως … «μετά τις 31-1-2013, καμία δαπάνη δεν θεωρείται νόμιμη σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού». 

Οι υπεύθυνοι των διοικητικών υπηρεσιών πολλών νοσοκομείων θεωρούν πως με βάση το παραπάνω έγγραφο είναι παράνομη η οποιαδήποτε διαδικασία προμήθειας, ακόμα και αν αφορά ζητήματα ζωής και θανάτου. Ο διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας στέλνει έγγραφο … απελπισίας προς την 2η ΥΠΕ ζητώντας άμεσα λύση. Μια λύση η οποία ως σήμερα το μεσημέρι δεν είχε δοθεί … 

Το αποτέλεσμα : ματαιώνονται επ’ αόριστον όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις (!) και οι διευθυντές-επιστημονικοί υπεύθυνοι ιατροί με επικεφαλής τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ζητούν την άμεση αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου, με απόσυρσή του από την εφημερία και  διακομιδή προς άλλα νοσοκομεία των ήδη νοσηλευομένων ασθενών …
Τόσο απλά οδηγούνται στο κλείσιμο τα νοσοκομεία … Με προσχεδιασμένο «νομοθετικό» και οικονομικό θάνατο …
Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας (Λυκουρέντζος-Σαλμάς-Σκοπούλη) θα μείνει στην ιστορία σαν τελικός δήμιος της δημόσιας περίθαλψης. Αποδεικνύεται περίτρανα πως τόσο το «νομοθετικό κενό» όσο και η καθυστέρηση της έγκρισης των προϋπολογισμών πάρα πολλών νοσοκομείων ήταν σκόπιμη. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι σκόπιμη η καθυστέρηση της νομοθετικής ρύθμισης για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του μηνός Νοεμβρίου 2012. Είναι πραγματικά ανατριχιαστική (από τα έγγραφα που επισυνάπτονται) η φράση «βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ228/τ.Α΄18-11-2012),  καμία δαπάνη δε θεωρείται νόμιμη σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού ακόμα και αν αφορά το πολύτιμο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία». πραγματικά αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της τρόικας και των ντόπιων τζουτζέδων της !

Οι υγειονομικοί αλλά και οι χρήστες υγείας θα δώσουν μέχρι τελικής πτώσης την μάχη για να μην κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία. ας μην έχουν αυταπάτες ο κ. Σαμαράς και τα κωμικά του εξαπτέρυγα , Βενιζέλος και Κουβέλης, πως θα … «καθαρίσουν» πάλι με επιστρατεύσεις και ΜΑΤ …

Η λαϊκή οργή γίνεται πια ωκεανός και θα τους πνίξει …

Από Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών     6-2-13 

                 Με δόσεις τα νοσήλεια από τους Νεόπτωχους της Κρήτης! Διπλασιάστηκαν οι ανασφάλιστοι και όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν νοσήλεια στα νοσοκομεία!

"Αυτό που γίνεται καθημερινά στα ΤΕΠ των νοσοκομείων είναι απερίγραπτο. Δεκάδες περιστατικά ανασφάλιστων συμπολιτών μας προσέρχονται στα Επείγοντα για να ζητήσουν τη βοήθεια μας χωρίς βιβλιάριο και χωρίς ασφάλεια. Μόνον εγώ χειρούργησα τις τελευταίες μέρες 4 περιστατικά και ήταν όλα περιπτώσεις ανασφάλιστων νοσηλευόμενων" - εξομολογείται στο Cretalive χειρουργός του ΕΣΥ στο Ηράκλειο, περιγράφοντας γλαφυρά τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στα νοσοκομεία της Κρήτης και ιδίως κατά τις ημέρες εφημερίας.

Σημεία των καιρών άλλωστε... Όσο μεγαλώνει η ανεργία, τόσο μακραίνει η λίστα εκείνων που προσέρχονται στα νοσοκομεία, χωρίς χαρτιά, ζητώντας νοσηλεία και ιατρικές εξετάσεις δωρεάν. Κι επειδή στην εποχή του μνημονίου και των σκληρών ημερών που διάγουμε, ο "τζάμπας" πέθανε, είναι λογικό να αναζητούνται τρόποι είσπραξης των νοσηλείων, παντί τρόπω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Cretalive οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί που πρoσέρχονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, μόνον σε μια χρονιά έχουν αυξηθεί κατα 35%, την ίδια ώρα που τα περιστατικά ανασφάλιστων συμπατριωτών μας παρουσιάζουν κι αυτά αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2011. Όμως εκεί που δείχνουν οι αριθμοί ... να ξεφεύγουν είναι στις λίστες των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου με βιβλιάρια Πρόνοιας, η αύξηση των οποίων, μέσα σε ένα χρόνο, φθάνειτο 50%!

"Αυτό που ζούμε καθημερινά στην Πρόνοια είναι φοβερό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας συντελείται μπροστά στα μάτια μας" - λέει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης. "Ευϋπόληπτοι πολίτες που είχαν μια στρωμένη δουλειά, μια επιχείρηση, ένα εμπορικό κατάστημα και που δεν έχουν πια στον ήλιο μοίρα, έρχονται σε μας ζητώντας μια κάρτα Πρόνοιας για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας ή να πάνε στο νοσοκομείο" - προσθέτει ο ίδιος.

Και πράγματι τα νούμερα μιλούν ... από μόνα τους, για τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας: το 2009 έλαβαν κάρτα Πρόνοιας από την Περιφέρεια Κρήτης 842 άτομα. Το 2010 η λίστα ανέβηκε στα 1030, το 2011 στα 1380 για να εκτοξευτεί μέσα στην περυσινή χρονιά στα 1600 άτομα που έλαβαν το σωτήριο γι' αυτούς βιβλιάριο!

Τα νοσοκομεία προσπαθούν βέβαια από την πλευρά τους να εισπράξουν τα νοσήλεια (από τα ανασφάλιστα άτομα διότι τα βιβλιάρια Πρόνοιας με κάποιον τρόπο πληρώνονται ή τέλος πάντων εμφανίζονται ταμειακά να πληρώνονται) κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γι΄αυτά. Προφανώς "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" γι'αυτό και αναζητούν κάθε τρόπο, με διακανονισμό, με εκπτώσεις ή ακόμα και με δόσεις να πάρουν τα νοσήλεια που έχουν καταλογισθεί.

Κι επειδή αυτό δεν είναι κατορθωτό, μεγαλώνει η μαύρη τρύπα των χρεών, που βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ωστόσο, αυτό που μένει είναι τα διογκωμένα νούμερα των ανασφάλιστων και που πίσω απ΄αυτά κρύβονται ανθρώπινες τραγωδίες. Συμπολίτες μας που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται και που πιθανότατα αυτό να γίνεται με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο!

πηγή: arsigr.blogspot.gr και cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου