11/2/13

Δελτίο τύπου Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης


Να παλέψουμε για την αυτοτέλεια και την ανάπτυξη του ΓΝΠΠ για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για κάθε πολίτη


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Εδώ και πολύ καιρό όλοι έχουμε βιώσει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας καθώς και την αγωνία της τελικής του έκβασης. Στα πλαίσια του λεγόμενου «εξορθολογισμού» δηλαδή της μείωσης (υποχρηματοδότησης) των δημόσιων δαπανών, λόγω των Μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων και των έξωθεν δυναστών, όλος ο δημόσιος τομέας, συρρικνώνεται και απαξιώνεται.

Εμείς, σαν μέλη της «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων στο ΓΝΠΠ», τόσο στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων όσο και εκτός από αυτό, είχαμε προειδοποιήσει για την κατάσταση και το μέλλον του Νοσοκομείου και κινητοποιηθήκαμε, όσο μπορούσαμε, για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα μέσα και έξω από το Παίδων Πεντέλης.

Σήμερα που έχει καταργηθεί η αυτοτέλεια του νοσοκομείου μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης με το «Αγία Σοφία», ποιος θα πρέπει να είναι ο στόχος του αγώνα μας; Σίγουρα όχι το να επιδιώξουμε την προσάρτηση -«διασύνδεση» μας με οποιοδήποτε νοσοκομείο καθώς αυτό δεν μπορεί να μας εγγυηθεί μελλοντική αποτροπή «λουκέτου» του ΓΝΠΠ.

ΣΤΌΧΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ να μην επιτρέψουμε να καταργηθεί ούτε μια λειτουργία του, ούτε ένα κρεβάτι του, ούτε μια θέση εργαζομένου.
Αντίθετα να παλέψουμε για την αυτοτέλειά του και την ανάπτυξή του, καλώντας  ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται από το ΓΝΠΠ και οποιονδήποτε άλλον φορέα  μπορεί να συμβάλλει προασπιστικά στον αγώνα για τη σωτηρία του Νοσοκομείου.

Θεωρούμε αποπροσανατολιστικό και διασπαστικό τον τρόπο που κινήθηκαν μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων παρουσιάζοντας την προσωπική τους θέση περί Σισμανογλείου ως θέση του Σωματείου συνολικά χωρίς μάλιστα να έχει παρθεί τέτοια απόφαση. Και γι’ αυτό τους καταγγέλλουμε.

Ποια μπορεί να είναι η λύση;
Μόνο αν γίνει συνείδηση σε όλους μας, εργαζόμενους και χρήστες υπηρεσιών υγείας τί διακυβεύεται ευρύτερα, μπορούμε ακόμα να αντισταθούμε σε αυτό, που μεθοδικά σχεδιάζουν και προωθούν. Προϋπόθεση  για οποιαδήποτε αντίσταση,  είναι το ξεκαθάρισμα των στόχων μας.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ στο οποίο να έχει πρόσβαση Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ και να αντιμετωπίζεται ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.
 
Αυτός ο σκοπός μπορεί να επιτευχθεί

ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Πηγή: Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στο ΓΝΠΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου