25/2/13

Έρχεται η Μαύρη Δευτέρα του Internet


“Μαύρη Δευτέρα” για το Διαδίκτυο στις ΗΠΑ

από το “Έρχεται η Μαύρη Δευτέρα του Internet


Ένα νέο αντι-πειρατικό σύστημα θα χτυπήσει τους χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

από τον Kevin Collier

Από την επόμενη εβδομάδα, οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ θα υπόκεινται σε ένα νέο σύστημα επιβολής πνευματικών δικαιωμάτων που θα μπορούσε να τους αναγκάσει (ως τιμωρία) να ολοκληρώσουν κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα, και ακόμη και να τους... μειώσει τις ταχύτητες σύνδεσής τους στο Διαδίκτυο σε σημείο που να είναι πολύ αργές.

Μάθαμε από μια πηγή με άμεση γνώση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πνευματικών Δικαιωμάτων (Copyright Alert System, CAS), ο οποίος μας ζήτησε να μην τον κατονομάσουμε, μας είπε στην Daily Dot ότι, οι πέντε πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που συμμετέχουν, θα ξεκινήσουν το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα την Δευτέρα.
Οι ISPs, γίγαντες της βιομηχανίας, η AT&T, η Cablevision, η Comcast, η Time Warner, και η Verizon, θα ξεκινήσουν τις εκδόσεις του CAS στα συστήματα τους, σε διαφορετικές ημέρες καθ’ όλη την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Η Comcast αναμένεται να είναι η πρώτη, ξεκινώντας αυτή τη Δευτέρα.

Το CAS, σχεδιάστηκε ως μια “εκπαιδευτική” υπηρεσία για την καταπολέμηση της περιστασιακής πειρατείας στις ΗΠΑ, έχει επικριθεί γιατί έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα εταιρικά συμφέροντα, εις βάρος του μέσου χρήστη του Διαδικτύου. Αν και δεν απαιτείται από τους ISPs να κόβουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους κατ’ επανάληψη πειρατές, όπως συμβαίνει στη Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία, θα κλιμακώσει την άσκηση των διώξεων και των ποινών για τους ύποπτους χρήστες που κάνουν πειρατεία, αρχίζοντας με το να μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα της σύνδεσης τους, μετά από πέντε ή έξι αδικήματα.

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος του συστήματος υποσχέθηκε να προσλάβει έναν ανεξάρτητο σύμβουλο για να επιτηρεί το λογισμικό που θα επισημαίνει τους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη.

Η ημερομηνία έναρξης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, η πηγή εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι η είδηση έχει διατηρηθεί τόσο καλά κρυμμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ήδη φημολογείται εδώ και αρκετές εβδομάδες, ότι θα είναι προς το τέλος του Φεβρουαρίου.

πηγή: insomnia.gr από Αναδημοσίευση με μετάφραση στα ελληνικά, της Daily Dot: “New anti-piracy system will hit U.S. Internet users next week

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου