19/2/13

Η Χαλκιδική σε μονοπάτια ... Λατινικής Αμερικής & Νοτίου Αφρικής

Παλαιοχώρι Χαλκιδικής 17 Φεβρουαρίου 2013

Αγαπητή Ρεσπέντζα και σώφρονες κάτοικοι της Χαλκιδικής,
Εκείνο που εμένα με προβληματίζει είναι ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή είναι από αρχαιοτάτων χρόνων ... αλλά η βία και οι πρακτική "τσαμπουκά" είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων!
Οι κάτοικοι είναι εκεί από παλιά, η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι εκεί από παλιά, το δάσος είναι εκεί από παλιά, τα καφέ είναι εκεί από παλιά, οι ψαράδες είναι εκεί από παλιά, οι παραλίες είναι εκεί από παλιά ... όλα είναι εκεί από παλιά εκτός από ένα!
Αυτό το διαφορετικό ΕΝΑ, σε κουλτούρα, σε ήθος, σε πρακτική που εμφανίστηκε στην περιοχή είναι ... οι ξενόφερτες εταιρείες και οι πρακτικές τους!

Δυστυχώς εκμεταλλευόμενες την ανάγκη του κόσμου για εργασία και με αιχμή του δόρατος ... επαγγελματίες ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ της κεντρικής πολικής σκηνής της Ελλάδος ...
ένθεν κακείθεν …πιστεύουν ότι η τοπική κοινωνία θα χαλιναγωγηθεί με την ΦΟΒΕΡΑ και την λογική ΣΚΛΗΡΟ ROCK & ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ!
Δυστυχώς επιλέξανε από την αρχή τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας πιστή στο Αγγλοσαξωνικό δόγμα του … διαίρει και βασίλευε!
Η περιοχή για να ηρεμήσει θα πρέπει να ξεκινήσει ο Διάλογος , να σταματήσει η Αυθαιρεσία και στο τέλος να διενεργηθεί ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ όπου οι κάτοικοι θα αποφασίσουν στο σύνολο τους για την ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Φυσικά αυτό προϋποθέτει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ :
να δουλέψει το ΚΡΑΤΟΣ και
να δώσει τα δεδομένα προς επιλογή …
με σαφήνεια και χωρίς υποσημειώσεις ή οσμές .

Όλα τα άλλα είναι ΚΟΡΩΝΕΣ πιστές στον ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με συνέπειες … απρόβλεπτες δυστυχώς (οι ενδείξεις ΔΕΝ είναι καλές)
Η Βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται .-
Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Υ.Γ Για μόνο το εργοστάσιο χρυσού κάποτε στην Ολυμπιάδα το Ελληνικό Κράτος είχε αποφασίσει ΟΧΙ ….
Σήμερα θέλουνε 3 εργοστάσια, επιφανειακές εξορύξεις με κρατήρες διαμέτρου 1.000 μέτρων και βάθους -220 μέτρων συνοδευόμενα όλα αυτά με επικίνδυνα τέλματα απορροής βάθους 170 μέτρων!
ΚΑΙ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΊ;
Μήπως λόγω και της ύπαρξης των συμφερόντων που η κα Βούλτεψη αναφέρει ως "Ο «Δράκουλας της Τρανσυλβανίας» και οι Δράκουλες της Ελλάδας" στο παλαιότερο άρθρο της στη Ελεύθερη Ζώνη; (Διαβάστε το πλήρες άρθρο της εδώ : http://www.elzoni.gr/html/ent/990/ent.6990.asp)

Σας θυμίζω την απόφαση για το ένα εργοστάσιο χρυσού στην Ολυμπιάδα:

Σ.τ.Ε. 613/2002, Ολομέλεια [ΤΩΧ ΗΕΛΛΑΣ Α.Ε.]
ΠΡΌΕΔΡΟΣ: ΧΡ. ΓΕΡΑΡΉΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ: Α. ΡΆΝΤΟΣ, ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ: Α. ΧΑΡΟΚΌΠΟΥ, Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΌΠΟΥΛΟΣ (Ν.Σ.Κ.), Φ. ΣΠΥΡΌΠΟΥΛΟΣ,
X. ΠΟΛΊΤΗΣ, Ι. ΔΡΥΛΛΕΡΆΚΗΣ
[ΤΕΥΧΟΣ 6/2002]

Περιβάλλον - Βιώσιμη ανάπτυξη (άρθρο 24 Συντ.). Τα κρατικά όργανα οφείλουν κατά τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος να σταθμίζουν και άλλους παράγοντες αναγόμενους στο δημόσιο συμφέρον. Εξέρχεται των ορίων του ακυρωτικού ελέγχου η ευθεία αξιολόγηση των συνεπειών ενός έργου και η κρίση αν η πραγματοποίησή του αντίκειται στην αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης. Η προσβαλλόμενη πράξη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων παραγωγής χρυσού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής είναι μη νόμιμη, ως προϊόν πλημμελούς σταθμίσεως μεταξύ αφενός σκοπών θαλπομένων μεν από τον νόμο και το Σύνταγμα αλλά όχι επαρκών να αντισταθμίσουν την επαπειλούμενη βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου της τελευταίας αυτής βλάβης. Μειοψηφία. Δεκτή η αίτηση ακυρώσεως. 

Πηγή : eftropios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου