22/10/13

Πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή

Πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή - Στο Σύνταγμα και οι σχολικοί φύλακες
Πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή 

Στο Σύνταγμα και οι σχολικοί φύλακες

Ολοήμερη πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή πραγματοποιείται σήμερα, καθώς ψηφίζεται η επίμαχη τροπολογία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 1439 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων. Συγκέντρωση το μεσημέρι στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, για την υποδοχή των σχολικών φυλάκων. 

Οι σχολικοί φύλακες, βρίσκονται από χθες το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά από συμβολική υπερ-μαραθώνια πορεία αντίστασης που άρχισε στις 28 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» και θα ολοκληρωθεί σήμερα με τελικό προορισμό την Βουλή. 

Οι σχολικοί φύλακες διανυκτέρευσαν στην ΕΡΤ και σε μια ώρα, από κοινού με εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.  Για τον λόγο αυτό, η ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξε Παναττική στάση εργασίας 10 με 1 το μεσημέρι.
   
Εκπνέει η προθεσμία απογραφής στα ΑΕΙ
Στο μεταξύ, λήγει σήμερα η προθεσμία για την ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που δεν απέστειλαν τις λίστες διαθεσιμότητας.  Το υπουργείο Παιδείας, απειλεί ότι όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Η δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, θα τεθεί σε έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων στις 5 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έφτασε από τον Αρειο Πάγο η μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας στο ίδρυμα.
Απέναντι στον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.
Πηγαίνουμε στη Βουλή, ντυμένοι στα μαύρα με άσπρες μάσκες, και παραμένουμε όλο το απόγευμα, ακόμα και το βράδυ εάν χρειαστεί.
 
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ»
 
Οι εργαζόμενοι-απεργοί ΕΚΠΑ-ΕΜΠ
πηγή: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου