22/10/13

Ιδιώτες θα εισπράττουν ενοίκιο από τώρα και για 20 (είκοσι) χρόνια από τα μέχρι χτες κρατικά κτήρια


Ιδιώτες θα εισπράττουν ενοίκιο από τώρα και για 20 (είκοσι) χρόνια από τα μέχρι χτες κρατικά κτήρια!

Για ποια εξοικονόμηση πόρων από άδεια κτήρια μιλάτε, κύριοι πολιτικοί; 
(...μεταξύ άλλων αναφέρονται: η ΓΑΔΑ, το Τμήμα Αλλοδαπών ΑΤΤΙΚΗΣ, τα περισσότερα υπουργεία και πάρα πολλές ΔΟΥ)

Ποια είναι τα 28 κρατικά κτίρια που πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ
σε “Εθνική Πανγαία” και “Eurobank Properties”


Την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και την Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ ανακήρυξε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ως πλειοδότριες του διαγωνισμού για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων που έχουν κατανεμηθεί σε δυο χαρτοφυλάκια και στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης.


Χαράς Ευαγγελία για τους δανειστές μας καθώς βλέπουν οι πιέσεις τους να αποδίδουν και στον Ειδικό Λογαριασμό να μπαίνουν χρήματα από την πώληση της Δημόσιας Περιουσίας. 
Παράλληλα οι αγοραστές εξασφαλίζουν πολλαπλάσια κέρδη μέσω των ενοικίων τους!

Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκε πως η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αγόρασε έναντι 145,81 εκ ευρώ (λεφτά που θα πάνε αμέσως στους δανειστές μας) 14 συνολικά ακίνητα του Δημοσίου με το Ελληνικό κράτος να υπογράφει ότι θα συνεχίσει τη μίσθωσή τους για 20 έτη έναντι τουλάχιστον 14 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος (αναπροσαρμοζόμενο).

Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση ότι το Δημόσιο σε βάθος 20ετίας θα καταβάλει πάνω από 300 εκατομμύρια !

Πρόκειται για μια δομημένη επιφάνεια των ακινήτων που ανέρχεται σε περίπου 189.000 τμ. Στα ακίνητα περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπ. Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ.

Συνολικά 28 ακίνητα του Δημοσίου ξεπουλήθηκαν για 261,31 εκατομ. ευρώ ενώ προβλέπεται και η επαναμίσθωσή τους. Οι προσφορές στο διαγωνισμό της DOLPHIN CAPITAL REIT LTD δεν έγιναν δεκτές.

Το έργο αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση των κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια.
Οι επενδυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους για την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση, δεδομένης της καίριας συμμετοχής ξένων κεφαλαίων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 28 ΚΤΉΡΙΑ

Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)

Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Παιδείας

Γενικό Χημείο του Κράτους

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)

Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής

Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης

A’ ΔΟΥ Αθηνών

IZ ΔΟΥ Αθηνών

B’ ΔΟΥ Κορίνθου

B’ ΔΟΥ Χαλκίδας

ΔΟΥ Σταυρούπολης

ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης

ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων

ΔΟΥ Παλλήνης

IΘ’ ΔΟΥ Αθηνών

ΔΟΥ Γλυφάδας

ΔΟΥ Χολαργού

ΔΟΥ Κηφισιάς

(Πηγή: bankwars.gr)


14 ακίνητα δόθηκαν στον πλουσιότερο άνθρωπο του Ισραήλ:
 

Η Εθνική Πανγαία, που αγόρασε τα 14 ακίνητα, θα μεταβιβαστεί σε fund που ελέγχεται από τον Beny Steinmetz, τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ισραήλ.

«Στον τομέα των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Πανγαία στο ισραηλινών συμφερόντων private equity, Invel Real Estate II BV με έδρα στην Ολλανδία», έγραφε χθες η Καθημερινή, ενώ οικονομικές σελίδες όπως το toxrima.gr στις 10/10 ανέφεραν:

«Η Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε ότι εξετάζει  τo ενδεχόμενο συμφωνίας με τον υποψήφιο επενδυτή με την επωνυμία Invel Real Estate (Netherlands) II BV, εταιρεία private equity με έδρα στην Ολλανδία, που έχει σκοπό τη διενέργεια επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ευρώπη.

Οι βασικοί όροι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνουν τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Εθνική Πανγαία  Α.Ε.Ε.Α.Π.» στον υποψήφιο επενδυτή έναντι ανταλλάγματος που θα συμφωνηθεί, με ταυτόχρονη διατήρηση του ελέγχου της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.

Ο πρώην παγκόσμιος επι κεφαλής του τμήματος RREEF Opportunistic Investments της Deutsche Bank, Κρις Παπαχριστοφόρου, προσελήφθη από την Beny Steinmetz Group Real Estate προκειμένου να αναλάβει επι κεφαλής  ενός ιδιωτικού fund που στοχεύει σε επενδύσεις  2 δισ. δολαρίων.

Το fund, που θα ονομάζεται Invel, σχεδιάζει να επενδύσει στην Ευρώπη.

Η BSG Real Estate, μονάδα του Beny Steinmetz Foundation, αντλεί κεφάλαια καθώς διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας προσπαθούν να προσελκύσουν επενδυτές στον τομέα του real estate.

Σημειώνεται ότι ο Steinmetz, ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ισραήλ, κατατάσσεται στη θέση 137 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg».

Σύμφωνα με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, το τίμημα που θα εισπράττει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, θα μεταφέρεται το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την είσπραξή του, σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους».


Πηγή: ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου