11/10/13

EΡΤ: Το πραξικόπημα του μαύρου ΔΕΝ ήταν στιγμιαίο!

EΡΤ: Το πραξικόπημα του μαύρου ΔΕΝ ήταν στιγμιαίο!
EΡΤ: Το πραξικόπημα του μαύρου ΔΕΝ ήταν στιγμιαίο!
 
Άλλο ένα πραξικοπηματικό χαστούκι δέχτηκε  η- κατ' επίφαση-δημοκρατία μας, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ. 
Και το χαστούκι αυτό είναι συνέχεια άλλων χαστουκιών που τους τελευταίους μήνες πέφτουν βροχή ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, ο «περήφανος λαός» μας φαίνεται να γυρνά και το άλλο μάγουλο.

Η αναβολή της σχετικής συζήτησης, που είχε προγραμματιστεί για χθες, έγινε ύστερα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ ώστε το κόμμα του Βενιζέλου να μην υποχρεωθεί να κάνει μια θεαματική κωλοτούμπα αφού τον Ιούνιο είχε υποκριτικά ζητήσει την κατάργηση της ΠΝΠ.

Πόσο στα ψιλά περνάει ένα κορυφαίο θέμα δημοκρατίας, αλλά και πόσο μόνοι τους είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που εδώ και 4 μήνες δίνουν ένα σκληρό αλλά όχι μάταιο αγώνα για να την κρατήσουν ζωντανή. Και όχι μόνο να την κρατήσουν ζωντανή, αλλά να της δώσουν και ένα σύγχρονο  και αγωνιστικό περιεχόμενο.
Εύστοχες είναι οι επισημάνσεις του Νίκου Χειλά, στη χθεσινή ηλεκτρονική έκδοση του “Βήματος”.  Μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Η νέα ΕΡΤ κάνει κβαντικό άλμα στην πράξη, όχι όμως στα χαρτιά – σε αυτά, παρά τις σοβαρές προσπάθειες, υστερεί ακόμη πολύ. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να διατυπώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο θα αντανακλά με νομικούς και πολιτικούς όρους εκείνο που είναι ήδη στη ζωή: ένα μοναδικό σε έκταση και χρόνο πετυχημένο πείραμα αυτοδιαχείρισης.
Και έτι χειρότερα: Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων και των τριων αριστερών, δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν την ιδιαιτερότητα της νέας ΕΡΤ, και αντί να επιδιώκουν τη νομοθετική εδραίωση του πετυχημένου πειράματος, περιορίζονται στην υπεράσπιση του (βελτιωμένου) παλιού status quo».
Ωστόσο, οι κοινοβουλευτικές διαμαρτυρίες είναι χλωμές και αναιμικές σε σχέση με το κυβερνητικό πραξικόπημα. 

Σήμερα, στις δύο το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με αφορμή τους 4 μήνες του «μαύρου». Κανονικά εκεί θα έπρεπε να βρίσκονται ΟΛΟΙ οι βουλευτές και οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, όχι για να εκφωνήσουν λογύδρια και να φωτογραφηθούν, αλλά για να ακούσουν τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ το Mega υποστήριζε ότι στη συναυλία για τις Σκουριές πήγαν 2.000 άτομα, η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό κανάλι που πρόβαλε ολόκληρη την εκδήλωση, αφήνοντας τον θεατή να βγάλει μόνος του συμπέρασμα για το μέγεθός της. (πάνω από 35.000 πολίτες).
Από τη μια το κραυγαλέο, το κατευθυνόμενο ψέμα, από την άλλη η αλήθεια…

 

Πηγή: mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου