31/10/13

Δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση της ζωής μας - Φτάνει πια ! Να τους σταματήσουμε!

Όλοι και Όλες στην Απεργία
Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 10:30πμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 

Oι μνημονιακές κυβερνήσεις, -όπως είναι η τωρινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,- σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχουν βάλει ως στόχο την μετατροπή μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Με μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχουν οδηγήσει σε  εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Η ανεργία, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, οι απολύσεις, τα χαράτσια και οι κάθε λογής φόροι, οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στο πετρέλαιο κτλ. έχουν κυριολεκτικά γονατίσει χιλιάδες οικογένειες. Ήδη έκλεισαν τις μισές ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων πετώντας στο δρόμο είκοσι χιλιάδες μαθητές και απολύοντας 2122 εκπαιδευτικούς! Επίσης έκλεισαν 3 νοσοκομεία στην Θεσ/νίκη, το ένα από αυτά, το νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ στην Καλαμαριά.

Η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου δεν σταματά όμως εδώ. Παρά την προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με διάφορες ονομασίες (success story, πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη κλπ), η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει άλλη μια φορά.
Το έλλειμμα είναι 2,5 δις περίπου, όσο και τα μέτρα που θα πάρουν τις επόμενες μέρες: Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, νέα κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων και κοινωνικών υπηρεσιών, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, νέες μειώσεις συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εφάπαξ. Πλέον βάζουν χέρι και στην ακίνητη περιουσία και στους τραπεζικούς λογαριασμούς, ξεκινώντας κατασχέσεις σε σπίτια και καταθέσεις για όσους χρωστούν από 300 ευρώ και πάνω.

Στην ουσία πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο, όπως κι αν το ονομάσουν, ακόμα πιο επώδυνο από τα προηγούμενα. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση. Αν δεν τους σταματήσουμε, η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη!

Μετά την δολοφονία του αντιφασίστα-αγωνιστή Π. Φύσσα, η συγκυβέρνηση στράφηκε αναγκαστικά εναντίον της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής για να μη χάσει τον έλεγχο. Με  την <<θεωρία των 2 άκρων>>, χτυπάει αλύπητα κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα που θέλει να σταματήσει το καταστροφικό της έργο και εξομοιώνει  τους απεργούς, τους κατοίκους στις Σκουριές και όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται, με την φασιστική βία.

Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας. 
Να γκρεμίσουμε αυτήν την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπογράφει την θανατική μας καταδίκη, να διαγράψουμε το χρέος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. 

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Με τη δράση μας και τους αγώνες μας επιδιώκουμε :
-          Να φύγουν  οι κυβερνήσεις της φτώχειας, της βίας και των μνημονίων.
-          Τη Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
-          Να μην κλείσει κανένα σχολείο και νοσοκομείο. Αύξηση των δαπανών για υγεία-παιδεία-μισθούς-συντάξεις.
-          Την υπεράσπιση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, μεταφορές).
-          Την υπεράσπιση των Δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων  και την ελευθερία όλων μας.  

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ ΜΑΣ -  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Πηγή: Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6931 124 423 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου