26/10/13

Συνεχίζει η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο στο χώρο της υγείας. Εμείς Αντιστεκόμαστε! 
Νέα διαδήλωση Ικαριωτών για το νοσοκομείο την 1η Νοέμβρη και στην Αθήνα την 22η Νοεμβρίου!
 
Σε νέα κινητοποίηση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Υγείας, με πιθανότερη ημερομηνία την 22η Νοεμβρίου, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Ικαρίας, με τη συμπαράσταση της παροικίας και των ικαριακών συλλόγων της Αθήνας. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι τοπικές δραστηριότητες. 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας:

«Με νέο κύμα διαθεσιμοτήτων και κλεισιμάτων νοσοκομείων, αυτή τη φορά για τα νοσοκομεία της επαρχίας, συνεχίζει η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο στο χώρο της υγείας. 

Εκατοντάδες ακόμα συνάδελφοι αναμένεται να προστεθούν στις λίστες διαθεσιμοτήτων, με τα νοσοκομεία των περιοχών τους να κινδυνεύουν με υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση ή ακόμη και λουκέτο.
Ίδια η συνταγή και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου το σκηνικό διάλυσης της δημόσιας υγείας συμπληρώνεται με κλεισίματα Κέντρων Υγείας, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων και συνεχής μετακύληση κόστους στους ήδη αφαιμαγμένους ασθενείς.

Απέναντι στις ανάλγητες αυτές πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως μόνο οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων στην υγεία, ο συντονισμός των σωματείων τους και η ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών μπορούν να δώσουν απάντηση και προοπτική.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση και υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας και της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας μέσα στο Νοέμβριο. Η ημερομηνία που προτείνουμε για την κινητοποίηση αυτή είναι η Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Απευθύνουμε το κάλεσμά μας αυτό σε κάθε νοσοκομειακό σύλλογο, ένωση γιατρών και επιτροπή αγώνα από όλη τη χώρα και ιδίως από τα νησιά και την υπόλοιπη επαρχία.
•    Όχι στις διαθεσιμότητες υγειονομικών και τα κλεισίματα νοσοκομείων.
•    Όχι στη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.    
•    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. 
Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια».

πηγή: Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου