28/10/13

Στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Iδιωτικού και Δημόσιου τομέα χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια που, μέσα από τις μαζικότερες από ποτέ γενικές συνελεύσεις τους, αποφασίζουν να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τα συνδικάτα των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ διανύουν ήδη την όγδοη εβδομάδα απεργίας με στόχο την ακύρωση της ΚΥΑ που καταδικάζει εκατοντάδες οικογένειες στα δύο ιδρύματα στην φτώχεια και την ανεργία και τα ιστορικά Πανεπιστήμια στην απαξίωση και την αδυναμία λειτουργίας και τελικά στην πλήρη επιχειρηματικοποίησή τους.

Η νέα και πιο άθλια μνημονιακή συγκυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων αποφάσισε να πετσοκόψει σχεδόν το 40% του διοικητικού προσωπικού σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ (και μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε άλλα 6 Πανεπιστήμια της χώρας, συνολικά 1349 εργαζόμενους) πετώντας τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας για να μπορέσει να ικανοποιήσει τον τροϊκανό «μινώταυρο» που ζητά ανθρώπινες θυσίες 25000 εργαζομένων μέσα στο 2013 για να συνεχίσει να εκταμιεύει τις θανατηφόρες δόσεις.

Οι αγωνιζόμενοι απεργοί σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ αντέχουν κόντρα στον πόλεμο απειλών και ψευδών ειδήσεων από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του καθεστώτος, αντέχουν κόντρα στην τρομοκρατία της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και του αγώνα που προσπαθεί να επιβάλει η ακροδεξιά πολιτική ατζέντα της συγκυβέρνησης σε ολόκληρη την κοινωνία.

Οι αγωνιζόμενοι απεργοί σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ αντέχουν και μετά την πρωτοφανή πράξη της συγκυβέρνησης να τους εκβιάσει καλώντας τους να αυτοαπογραφούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας – διαδικασία διάτρητη νομικά, συνταγματικά και τεχνικά – αντιστέκονται με θάρρος και ελπίδα ακόμα και όταν η εργοδοτικές πλειοψηφίες των Δ.Σ των συνδικάτων τους αρχίζουν να παίζουν τον γνωστό προδοτικό τους ρόλο.

Ο μεγαλειώδης αγώνας των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια που στηρίζεται πλέον και από μεγάλο αριθμό φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων ΔΕΠ, δεν είναι μόνο αγώνας ενάντια στις απολύσεις αλλά κυρίως αγώνας για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για αυτό είναι και αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού της χώρας. Η νίκη στον αγώνα τους θα είναι νίκη για όλους μας.

Οι εκπαιδευτικοί, στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπ/ση συνεχίζουν να ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, που προωθείται από την κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ). η οποία στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις  και την ωρομισθία. Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους! Μόρφωση για όλους, όχι στους ταξικούς φραγμούς!

Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν χρέος να στηρίξουν τις δράσεις σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, ώστε να αναπτυχθούν τώρα, αποφασιστικοί αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της ίδιας της συγκυβέρνησης. Για να μη λυγίσουμε κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των πλειστηριασμών κι ενός νέου μνημονίου, που απαιτεί η τρόικα και προαναγγέλλει ο Σαμαράς παρά  τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση που κάθε φορά καμώνεται πώς εφαρμόζει,

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα συμβάλλει ώστε να ξεδιπλωθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα απαιτούν εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών, τη διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες, ρεύμα και νερό) με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους.
 
Σταθερή θέση του εργατικού κινήματος και των συνδικάτων είναι η απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, όπως και η υπεράσπιση της ελευθερίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, ενάντια  στα ανακοινωθέντα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την τακτική απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω των επιστρατεύσεων από την κυβέρνηση.

Για να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια σε όλα τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στην εργασία και την κοινωνία, απαιτούνται αγώνες ρήξης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να πάρει θέση κάθε εργαζόμενος και άνεργος, κάθε νέος, όλοι οι κλάδοι και τα συνδικάτα.

Ο αγωνιζόμενος, οργανωμένος λαός θα ΝΙΚΗΣΕΙ

• Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
      που καλούν τα συνδικάτα του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα, 28/10, στα Προπύλαια, στις 9πμ
• Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 31/10, στα Προπύλαια,
      στις 6μμ.
• Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλούν όλοι οι κλάδοι που βρίσκονται σε
      αγωνιστικές δράσεις.

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου