7/10/13

Χαλκιδική: ένα κοινωνικό κίνημα που αντιστέκεται στη λεηλασία, το ξεπούλημα, τη φίμωση, την καταστροφή, την ποινικοποίηση.


Χαλκιδική: ένα κοινωνικό κίνημα που αντιστέκεται στη λεηλασία, το ξεπούλημα, τη φίμωση, την καταστροφή, την ποινικοποίηση.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αποφασιστικότητας. Στη συναυλία “για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ”, μέσα από τη μουσική, τους στίχους, τα λόγια, τα συνθήματα, η αντίσταση ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής πήρε για μια ακόμη φορά σάρκα και οστά. Οι 35.000 συμμετοχές “τρομοκρατών” αποδεικνύουν ότι η θεωρία των δύο άκρων δεν αγγίζει κανέναν άλλον πέρα από την κυβέρνηση και τα συστηματικά ΜΜΕ που για ακόμα μία φορά MOUGAθηκαν.

Η προσέλευση του κόσμου στο κάλεσμα από τις επιτροπές Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης ήταν συγκινητική. Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα της Χαλκιδικής, το κίνημα γιγαντώνεται, συσπειρώνεται και δυναμώνει. Κάποτε ήταν δύσκολο να μετρηθούμε οι εκατοντάδες, μετά οι χιλιάδες και σήμερα οι δεκάδες χιλιάδες.

Ευχαριστούμε, τους καλλιτέχνες που έδωσαν φωνή και ψυχή, τους εργαζόμενους της ΕΤ3 που μετέδωσαν ζωντανά τη συναυλία, τους τεχνικούς που εργάστηκαν ακούραστα για το άρτιο αποτέλεσμα, όλους εκείνους που αναμετέδωσαν ζωντανά τη συναυλία.

Ευχαριστούμε τα κοινωνικά κινήματα που βρέθηκαν γι΄ άλλη μια φορά στο πλευρό μας και τους εκατοντάδες εθελοντές που δούλεψαν για μέρες και νύχτες για να οργανωθεί μια τέτοιου μεγέθους εκδήλωση.

Ευχαριστούμε, όλους εσάς που βρεθήκατε το Σάββατο μαζί μας – όλους εσάς που με την παρουσία και τη συμμετοχή σας μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. Όλους εσάς, που κόντρα στο κλίμα που δημιουργούν κυβέρνηση και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί, βλέπετε το δίκιο του αυτού του αγώνα και τον στηρίζετε.

Δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε χιλιάδες. Είμαστε ενωμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι.
Δεν είμαστε το άκρο που υπονοούν. Είμαστε ένα κοινωνικό κίνημα που αντιστέκεται στη λεηλασία, το ξεπούλημα, τη φίμωση, την καταστροφή, την ποινικοποίηση. Είμαστε και θα είμαστε εδώ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις.

Να σταματήσει τώρα η ποινικοποίηση.

Να φύγει τώρα η Ελληνικός Χρυσός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου