29/9/11

Καταλήψεις εργαζομένων σε 9 υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο!


ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ 9 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ!
Σε εξέλιξη συνελεύσεις των εργαζομένων και στα υπόλοιπα υπουργεία!

Μαζικός -ενωτικός αγώνας ενάντια στα χαράτσια, την εφεδρεία, τις απολύσεις και το ενιαίο μισθολόγιο

Ολοι-όλες στο συλλαλητήριο απόψε στην Πλ. Κλαύθμωνος 18:00 ενάντια στα χαράτσια και την εφεδρεία! Στις 19:00 συναυλία στο Σύνταγμα
  
Μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας για εφεδρεία και απολύσεις στον ευρύ και στενό δημόσιο τομέα καθώς και για το ενιαίο μισθολόγιο-ποινολόγιο και τα άδικα φορολογικά χαράτσια .

Οι υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και όπως υποστηρίζουν θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.
Κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη επίσης στα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας, καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι σε όσα υπουργεία δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για καταλήψεις.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα [Πέμπτη] που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.
»Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Το απόγευμα στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και συναυλία στην Πλ. Συντάγματος στις 19:00. Στο συλλαλητήριο και την συναυλία καλεί και το Συντονιστικό των ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ -Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. καθώς και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ -ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΜΟΔ, από τους 151 φορείς οι οποίοι οδηγούνται σε συγχώνευση-κατάργηση και οι εργαζόμενοί τους βρίσκονται προ των πυλών της εφεδρείας. 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 προχωρά σήμερα, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ.
Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 5 Οκτωβρίου, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενώ για τις 13 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Στις 19 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί με 3ωρη στάση εργασίας (11:00 έως 14:00) την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ -ΜΠΕ
Εξάωρη στάση εργασίας από τις 5 μ.μ. ως τις 11 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά της εργασιακής εφεδρείας και του σχεδίου αναδιοργάνωσης των δύο φορέων.


Κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης για το συλλαλητήριο απόψε :

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9 ΠΛ. ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ 18:00!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΗΧΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
Το ποτήρι ξεχείλισε, η κυβέρνηση των δανειστών και της Τρόϊκα πρέπει να ανατραπούν, να μπει φρένο στο βάρβαρο, απάνθρωπο, αντιλαϊκό και αντεργατικό έργο τους.
Τα χαράτσια και η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν τέλος
Οι καθημερινές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και η ασυδοσία και αυθαιρεσία των εργοδοτών που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως δούλους χωρίς όρια και κανέναν έλεγχο
Το πογκρόμ των απολύσεων με την ελεεινή κοροϊδία της εφεδρείας στο δημόσιο
Η ανεργία που θα εκτιναχθεί με τις απολύσεις από το δημόσιο και θα πλημμυρίσει τη χώρα με στρατιές ανέργων, φτωχών και πεινασμένων του προηγούμενου αιώνα
Η συρρίκνωση των μισθών, η μείωση των συντάξεων που συνεχίζεται για να απομείνουν ως επιδόματα ελεημοσύνης
Η παράδοση της Υγείας, Παιδείας, Συγκοινωνιών, στη κερδοσκοπία των ιδιωτών
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας
Η ξεδιάντροπη απάτη της κυβέρνησης σε βάρος του λαού, για να χρησιμοποιηθεί η χώρα ως πειραματόζωο και να ξαναχτίσουν την κοινωνία σύμφωνα με τις απαιτήσεις-οδηγίες του κεφαλαίου, αφού καταργήσουν και καταστρέψουν ότι καταχτήσαμε.
Η ασύλληπτη τρομοκρατία που ασκείται από την κυβέρνηση, τη ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη και τα πειθήνια στηρίγματα τους των ΜΜΕ για να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την πληρωμή του ληστρικού και ταξικού χρέους στους τοκογλύφους δανειστές
ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/10/2011

Στο «μαρτύριο της σταγόνας» υποβάλλει η Κυβέρνηση, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, συνεχίζοντας σε καθημερινή πλέον βάση, τις ανακοινώσεις περί επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, με ταυτόχρονη περικοπή μισθών και συντάξεων.
Τα νέα φορολογικά μέτρα, που ανακοίνωσε, χθες, ο Υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζονται από ακραίο παραλογισμό, δεδομένου ότι συνοδεύονται ακόμη και από "πέναλτι" και πρόσθετο χαράτσι για όσους δεν προσκομίσουν σε αποδείξεις τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους! Για να τύχει, δηλαδή, κανείς του ελάχιστου -και συμβολικού πλέον- αφορολογήτου ορίου, υποχρεούται να καταναλώσει, τουλάχιστον, το μισό από το ήδη «κατακρεουργημένο» και πενιχρό εισόδημά του.
Στην ίδια «λογική» κινείται και η φορολόγηση ακόμα και των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (με μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ), δεδομένης της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1.1.2011.
Η Κυβέρνηση με αυτά τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, την ώρα μάλιστα, που η φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να διατρανώσουν αγωνιστικά την αντίδρασή τους, απέναντι στις πολιτικές αυτές επιλογές, που οδηγούν στον αφανισμό τον κόσμο της εργασίας και στην απόλυτη απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και ανέργους και να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό Συλλαλητήριο, Πέμπτη 29/9/2011, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου