27/9/11

Ληστεία: αναδρομικό αφορολόγητο (€5000)! νέα μείωση μισθών 20% στο δημόσιο από 1η Οκτώβρη!


thumb
Νέα πρόσθετα μέτρα ύψους € 7δις ανακοινώσε ο ε. Βενιζέλος από την Ουάσινγκτον!

Με γραπτές δεσμεύσεις και νέα μέτρα επιστρέφει η τρόικα!
  
Νέα πρόσθετα ληστρικά μέτρα συνολικού ύψους €7δις ανακοίνωσε ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), στην Ουάσινγκτον.

Σημασία για το ΔΝΤ δεν έχει το πόσα μέτρα θα παρθούν, αλλά το δημοσιονομικό τους αποτέλεσμα, πάνω στο έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
  
Φυσικά, όμως, κάθε μέτρο λιτότητας, εντείνει την ύφεση και άρα αυξάνει το έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, και μάλιστα πολύ σύντομα, ακόμα περισσότερα βάρβαρα μέτρα!

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται αναδρομική μείωση του αφορολόγητου για το τρέχον έτος στα €5.000 αλλά και η άμεση (από 1η Οκτώβρη) μείωση των μισθών στο δημόσιο κατά 20%!
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών στην εκδήλωση του IIF, τα μέτρα αξίας 3% του ΑΕΠ ή 7 δισ. ευρώ περιλαμβάνουν:

* Αναδρομική μείωση του αφορολογήτου ορίου για το τρέχον έτος στα €5.000.
* Άμεση επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (επιπροσθέτως του 15% που έχει ήδη εφαρμοστεί για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις περικοπές της τάξεως του 25% στις ΔΕΚΟ). Αυτές οι μισθολογικές περικοπές συνδυάζονται με διαρθρωτικές αλλαγές στο μισθολογικό πλέγμα του Δημοσίου, με σκοπό την πειθάρχηση του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου.
* Τσεκούρι στις φοροαπαλλαγές των λαϊκών στρωμάτων που θα φτάσουν το 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011.
* Μονιμοποίηση του ηλεκτρο-φόρου ακινήτων, με προσδοκώμενα έσοδα της τάξης του 1,1% του ΑΕΠ, καθ’ όλη της διάρκεια του μεσοπρόθεσμου εκτρώματος  (έως και το 2015).
* Καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για 30.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2011 (για το 2012, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δέσμευση για πολλαπλάσιο αριθμό εφεδρειών - απολύσεων).
* Την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις καθ' όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Αυτό πρακτικά σημαίνει πλήρες πάγωμα προσλήψεων, αν συνυπολογίσουμε τη συνεχή διόγκωση των κατασταλτικών μηχανισμών (βλέπε πρόσφατες προκηρύξεις για ειδικούς φρουρούς, λιμενικό κλπ).  
*Μια, κατά μέσο όρο, επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις (επιπροσθέτως του 10% που ήδη εφαρμόζεται). Αυτές οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της κατεδάφισης στο Ασφαλιστικό. Παράλληλα θα υπάρξει άμεση μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%. Η ρύθμιση θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5 ο Υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης.
Σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, τα έσοδα από αυτές θα φτάσουν στα € 4δις μέσα στο 2011, έναντι € 5 δις που ήταν και η πρόβλεψη του Μεσοπροθέσμου.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το Σάββατο προϊδέασε και για μια ακόμα μεγάλη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, κάνοντας λόγο για διόρθωση των κακώς κειμένων στο επίπεδο της "ανταγωνιστικότητας".

ΚΑΙ... ΓΡΑΠΤΩΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!

Μάλιστα, το ΔΝΤ απαίτησε από τον υπουργό οικονομικών γραπτές δεσμεύσεις για τα νέα μέτρα ύψους €7δις ως προϋπόθεση για την επιστροφή των επιθεωρητών της τρόικας στην Αθήνα.
Την αποκάλυψη την έκανε, ανωνύμως, στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης μιλώντας στο Reuters.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απαίτησε ακόμα περισσότερα μέτρα και ταχύτερη εφαρμογή τους, χωρίς "χαλάρωση" της κυβέρνησης.

ΙΚΕΤΗΣ ΓΙΑ...ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ!

Από τη μεριά της η κυβέρνηση ΓΑΠ είχε μια θλιβερή παρουσία στην Ουάσινγκτον, ικετεύοντας για την υλοποίηση των αδιέξοδων, ναυαγημένων και τουλάχιστον ανεπαρκέστατων αποφάσεων της 21ης Ιουλίου με την ανταλλαγή ομολόγων - PSI κλπ. 
Επιπλέον, η κυβέρνηση ζήτησε την ενίσχυση των αποθεματικών και των αρμοδιοτήτων του EFSF, κάτι το οποίο αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει στην παγίωση της μνημονιακής υποδούλωσης της ευρωπεριφέρειας χωρίς μάλιστα να μπορεί επ' ουδενί να αντιμετωπίσει την επέκταση της κρίσης χρέους σε Ιταλία και Ισπανία.
 Τα συγκεκριμένα θέματα θα αποτελέσουν και το βασικό αντικείμενο της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, όπου ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε Γερμανούς βιομηχάνους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΝΤ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΙΘΑΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Παρά τις απειλές της τρόικας, της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, πως η μη-εφαρμογή των μέτρων θα οδηγήσει σε εξοστρακισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η πραγματικότητα διαγράφεται διαφορετική.
Φυσικά, έχουμε τονίσει πως τόσο η στάση πληρωμών όσο και η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστούν καταστροφή, αλλά αντιθέτως ανοίγουν δύσκολους αλλά ελπιδοφόρους δρόμους, στο βαθμό που θα εφαρμοστούν από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με στόχο τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη σοσιαλιστική προοπτική.
Παρόλα αυτά, ο πανικός της Γερμανίας και του ΔΝΤ, απέναντι σε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δείχνουν την ποιότητα και αυτών ακόμα των εκβιασμών!
Η μεν Άνγκελα Μέρκελ, διαβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο σε όλους τους τόνους πλέον ότι η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις!

Παράλληλα, η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης, διατυπώνοντας την πεποίθησή της ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την κρίση χρέους θα πρέπει να λυθούν εντός της ζώνης του ευρώ...
Τρόμος, λοιπόν, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία μαζί με μια στάση πληρωμών, θα οδηγούσε στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ευρωζώνης, στη διάλυση του ευρώ και σε ύφεση τις ίδιες τις ΗΠΑ!

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου