20/9/11

Γενικεύεται το κίνημα ανυπακοής. «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια!»

Με συντονισμένο τρόπο το εργατικό κίνημα δίνει την εβδομάδα που έρχεται την πρώτη με μαζικούς όρους απάντηση στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης 
     
Τώρα κοινοί αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης

 

Με συντονισμένο τρόπο το εργατικό κίνημα δίνει την εβδομάδα που έρχεται την πρώτη με μαζικούς όρους απάντηση στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης για τη νέα περίοδο μετά το καλοκαίρι. Τα νέα φορομπηχτικά μέτρα που πάρθηκαν σε συμφωνία με την τρόικα δεν αφήνουν κανέναν στο απυρόβλητο. Για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους , τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα αποτελούν το ξεχείλισμα του ποτηριού.


Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα αγανακτούν έχοντας ήδη πάρει στα χέρια τους τα σημειώματα της «έκτακτης εισφοράς» και του «ειδικού τέλους επιτηδεύματος» που ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο. Υπολογίζεται ότι η συνολική επιβάρυνση για μια μέση οικογένεια θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 1000 ευρώ και αυτό χωρίς τις ήδη σημαντικές απώλειες της δραστικής μείωσης του αφορολόγητου και της αύξησης των εισφορών κατά 0,50 και 2% αντίστοιχα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η νέα αυτή επίθεση μαζί με τα μέτρα που θα παρθούν κατ’ απαίτηση της τρόικα είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν έναυσμα σοβαρών πολιτικών εξελίξεων με το μαζικό λαϊκό κίνημα να παίζει τον πρώτο ρόλο. Σε αυτή την κατεύθυνση όλο και περισσότερα σωματεία μαζί με μεγάλες ομοσπονδίες, φοιτητές, ανέργους και ΕΒΕ, αλλά και εκατοντάδες συλλογικότητες στις γειτονιές και στις πλατείες βάζουν στην προμετωπίδα των αγώνων τους το σύνθημα « Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους! Τους ανατρέπουμε»

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος ξεπερνώντας τους άνευ ουσίας πια διαχωρισμούς θα πρέπει να μετασχηματίσουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού σε μαζική λαϊκή πάλη, κόντρα σε λογικές εκτόνωσης, ηττοπάθειας και αντιπαλότητας με κάθε συλλογική δράση. Στη βάση ενός άμεσου πολιτικού προγράμματος εργατικής απάντησης στην κρίση, για την σωτηρία και την επιβίωση του λαού και της νεολαίας μας. 

Απαιτείται σήμερα η πιο πλατιά συμπαράταξη όλων των δυνάμεων του εργατικού κινήματος.. Για μια ριζική πολιτική αλλαγή στην πορεία του τόπου με επικεφαλής τον μαχόμενο λαό και τη νεολαία.

Σε ανακοίνωση της η επιτροπή ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τονίζει: 

«Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζική ανυπακοή και μη πληρωμή των εκτάκτων εισφορών, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι καθώς το τέλος ακινήτων ισχύει για 2 χρόνια ενώ η έκτακτη εισφορά για 5!!.
Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, αυτοαπασχολούμενους να μην πληρώσει τις «έκτακτες εισφορές. Η μάχη αυτή θα δοθεί συλλογικά και οργανωμένα.

Η πρωτοβουλία Δεν Χρωστάμε - Δεν Πουλάμε - Δεν Πληρώνουμε, θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της, στη συγκρότηση ενός πανίσχυρου μαζικού κινήματος ανυπακοής, μη πληρωμής των χαρατσιών και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Η μάχη ενάντια στα χαράτσια είναι μάχη ενάντια στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση και την τρόικα.  

Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές, με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους. Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ.


ΚΑΛΟΥΜΕ:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Καραγιώργη Σερβίας 8)
ΠΕΜΠΤΗ 22/09 6.30
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09, 7 μμ»

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ καλεί στο σύνταγμα την τέταρτη 21 Σεπτέμβρη ώρα 7,00μ.μ. και στην ανακοίνωση του τονίζει:
"Οι ορντινάντσες της πλουτοκρατίας τα κόμματα που την υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, με τις πολιτικές τους αποφάσεις καταδυναστεύουν σε όλους τους τομείς της ζωής, την εργατική, λαϊκή οικογένεια. ο βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο. Επιβάλλουν στους εργαζόμενους νέο φόρο, «αλληλεγγύης», για να πληρώσουν τα χρέη τους.
Φέρνουν τροπολογία στη βουλή και απαιτούν από τον εργάτη που με κόπο μιας ολόκληρης ζωής κατάφερε να κάνει ένα σπίτι, να το ξαναπληρώσει με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Είναι αδίστακτοι, Ενώ οδήγησαν στην ανεργία, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους όχι μόνο δεν τους εξαιρούν απ’ αυτό το χαράτσι για το σπίτι, αλλά τους φορολογούν με τους ίδιους συντελεστές. Τα σωματεία των κλάδων μας σας καλούμε όλους και όλες με τα παιδιά σας με όλη την οικογένεια οργανωμένα και αγωνιστικά να απαντήσουμε στους φόρους που μας πνίγουν, στα άγρια μέτρα που μας καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια. 

Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας Κανένας φόβος από τις απειλές που εκτοξεύουν καθημερινά κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της". 

πηγή: http://aristerovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου