11/9/11

Έφοδος του κινήματος στη Θεσσαλονίκη!

Άνοδος των μυρίων στη ΔΕΘ κατά ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνησης

Ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει το μισό δημόσιο τομέα σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας» πριν την οριστική απόλυση, όπως δήλωσε στη συνέντευξη υποταγής στην τρόικα, την Παρασκευή, ο αντιστασιακός της …μισής μέρας, B. Βενιζέλος, το λαϊκό κίνημα επιστρατεύει την αγωνιστική εφεδρεία της νεολαίας. 

Η άνοδος των μυρίων  στη Θεσσαλονίκη, το  Σάββατο στη ΔΕΘ,  είναι μια πρόβα τζενεράλε των μεγάλων κοινωνικών συγκρούσεων για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης, που ωθούνται από τρεις εξαιρετικά σπουδαίους, νέους παράγοντες.
 
Ο πρώτος είναι το κύμα των 230 καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που συμπαρασύρει ακόμη και τους φοιτητές των καθεστωτικών παρατάξεων, μαζί με την πλειοψηφία των καθηγητών και το οποίο μπορεί να εμπνεύσει και τους μαθητές. Το κύμα αυτό αλλάζει τον κοινωνικό συσχετισμό σε βάρος της κυβέρνησης και της τρόικας.
Ο δεύτερος είναι η νέα φάση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που εγκαινιάστηκε με την κατρακύλα των χρηματιστηρίων τον Αύγουστο και η οποία ωριμάζει βαθύτερα τη συνείδηση ότι ο καπιταλισμός έχει τεθεί σε γενικότερη ιστορική παρακμή, ενισχύοντας τις επαναστατικές κομμουνιστικές αναζητήσεις. 
Ο τρίτος παράγοντας είναι η κατάρρευση όλων των οικονομικών στόχων της κυβέρνησης και της τρόικας, εν μέσω μιας γενικευμένης όξυνσης όλων των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων, που αντικειμενικά θα γεμίζει με ρωγμές το ενιαίο αντιδραστικό μέτωπο.

Ωστόσο, η επίθεση κατά των εργαζομένων και του λαού, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα γνωρίσει νέες, πολύ πιο επικίνδυνες και καταστροφικές εκφάνσεις, με κύρια την εκτίναξη της ανεργίας. 

Απομονωμένη από το λαό, η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ, τα εξαπτέρυγα και το μιντιακό υπερκράτος, θα καταφύγουν στην απροσμέτρητη βία του κράτους και σε κάθε μορφής προβοκάτσια του παρακράτους, κατά του εργατικού, λαϊκού κινήματος και ειδικά, του φοιτητικού. 

Η πολύμορφη και βαθύτατη αντίδραση μπορεί να ακυρωθεί από ένα μέτωπο εργασίας, παιδείας και δημοκρατίας για την ανατροπή, με την κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των δυνάμεων αντίστασης που απελευθερώνονται. Ένα μέτωπο που θα στηρίζεται σε όργανα αιρετών και ανακλητών εκπροσώπων, ελεγχόμενων από τη βάση των συνελεύσεων και συγκροτημένων σε ένα «σώμα» ικανό να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και να τις επιβάλει με την «απαραίτητη δριμύτητα».

πηγή: http://www.prin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου