28/9/11

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 6μμ,στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη ΒΟΥΛΗ

 
Είναι πλέον περιττό να απαριθμούμε τα πάσης φύσης «αναγκαία» μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ, μαζί με την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ).Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, οδηγούν το λαό όχι μόνο στην πτώχευση και στη χρεοκοπία, αλλά κυριολεκτικά σε φυσική εξόντωση.
Η επίθεση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κοινή και επιτελικά σχεδιασμένη! Θέλουν ένα «δημόσιο» ανταποδοτικό και ιδιωτικοποιημένο, που τίποτα δεν θα είναι δωρεάν. Θέλουν ένα κράτος των εργολάβων και των ΜΚΟ, τους εργαζόμενους στο δημόσιο με μισθούς των 700 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, «ευέλικτους» σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Χτυπώντας το δημόσιο, χτυπάνε όλο τον λαό. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, των υποδομών, των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα κάνουν σαφές ότι κανένα δικαίωμα δεν είναι αυτονόητο και ότι θα επιβάλουν παντού την εργασιακή ζούγκλα.


Στον ιδιωτικό τομέα δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, μέσω των επιχειρησιακών ή μέσω της εργοδοτικής ασυδοσίας. Έχουν καρατομήσει τους μισθούς, πολλοί εργοδότες προχωρούν σε «στάση πληρωμών», μην καταβάλλοντας στους εργαζόμενους μισθούς μηνών, γιγαντώνεται η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση. Αν δεν τους σταματήσουμε, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μαζί με αυτές που έρχονται στον ευρύτερο και το στενό δημόσιο τομέα, μέσω της «εφεδρείας», θα οδηγήσουν σε βαθύτερη ύφεση, γιγάντωση της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.


Την ίδια ώρα που φοροληστεύουν τους εργαζόμενους, μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο πλούτο. Αν ενώσουμε τα κομμάτια του πάζλ, είναι φανερό ότι θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες Κίνας στους μισθούς, στα δικαιώματα, στα δημόσια αγαθά.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διαρκώς αποδεικνύουν πως δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν μαζικούς, μαχητικούς, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Μπροστά σε αυτό τον οδοστρωτήρα δεν μπορούμε να βαδίζουμε όπως πριν. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Με τον κοινό αγώνα όσων σωματείων, συντονισμών σωματείων και ομοσπονδιών, παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός απεργιακού, μαζικού, κινήματος ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, για να φύγει η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση με αυτή την πολιτική.
 Ø   Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Να πληρώσει το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι υπηρέτες τους, που την προκάλεσαν.

Ø   Ανυπακοή- άρνηση της πληρωμής των χαρατσιών.

Ø   Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στην εργασιακή εφεδρεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ø   Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις.

Ø   Όχι στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας. Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου Οργανισμού. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες.

Ø   Κατάργηση του αντιδραστικού, επιχειρηματικού Νόμου Πλαίσιου για την παιδεία.

Ø   Πλήρης προστασία των ανέργων, επίδομα ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου