21/3/11

Βρώμικος πόλεμος με οσμή πετρελαίου!

Σε οικονομικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο μετατρέπει την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου!

Εδώ και τώρα προοδευτική ανατροπή ή εθνική και κοινωνική εξαθλίωση!

Την ώρα που η απληστία για υπερκέρδη και φτηνή ενέργεια προκαλεί μια απίστευτη πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, την ίδια ώρα, στη γειτονιά μας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, η Μεσόγειος έχει τυλιχτεί στις πολεμικές φλόγες!

Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν εναντίον της Λιβύης οι πιο αδίστακτοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι του πλανήτη, είναι ένας από τους πλέον βρώμικους και τυχοδιωκτικούς πολέμους της εποχής μας.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία απροσχημάτιστα έδωσε το «πράσινο» φως στη βρώμικη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης μπορεί να είχε μια τυπική, απαράδεκτη έτσι και αλλιώς νομιμότητα αλλά δεν έχει ουσιαστική νομιμοποίηση!

Και αυτό διότι την απόφαση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν την ψήφισαν μέλη του όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Γερμανία, που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του πληθυσμού όχι μόνο του Συμβουλίου αλλά και του πλανήτη!!!

Την ίδια ώρα, ο Αραβικός Σύνδεσμος, διαχωρίζει τη θέση του από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Δύσης εναντίον της Λιβύης, καταγγέλλοντας μάλιστα  το βομβαρδισμό αμάχων από τα αμερικανογαλλοβρετανικά αεροσκάφη!

Επίσης, καμία τυπική και πολύ περισσότερο ουσιαστική νομιμότητα δεν έχει η απόφαση των Γ. Παπανδρέου – Δρούτσα- Βενιζέλου για συμμετοχή – εμπλοκή της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο κατά της Λιβύης.

Αντίθετα, η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο πέρα για πέρα απάνθρωπη και εθνικά επιζήμια αλλά και συνιστά ένα μεγάλο πραξικόπημα.
Και συνιστά πραξικόπημα διότι μόνο ο ελληνικός λαός, ούτε καν η  Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει με δημοψήφισμα την κυβέρνηση να εμπλακεί σε στρατιωτική επίθεση κατά γειτονικής χώρας, η οποία, μάλιστα, σε τίποτα δεν έχει βλάψει την πατρίδα μας! Και αυτήν την ατιμία πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα την διέπρατταν οι πολίτες αυτής της χώρας.

Το πρόσχημα της άθλιας στρατιωτικής επίθεσης κατά της Λιβύης είναι η προστασία των αμάχων από το καθεστώς Καντάφι, ίσως, και η επιβολή δημοκρατίας.
Όλοι θυμούνται ότι για ανάλογους λόγους οι ίδιοι, περίπου, αδίστακτοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι εξαπέλυσαν τα προηγούμενα χρόνια πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν! Όλοι ξέρουμε και βλέπουμε τις θλιβερές συνέπειες αυτών των πολέμων.

Λίγο πριν η μεσαιωνική Σαουδική Αραβία είχε εισβάλει στο Μπαχρέιν για να στηρίξει έναντι άοπλων διαδηλωτών και με τίμημα νεκρούς, το βασιλικό θρόνο.
Την ίδια ώρα το φιλοδυτικό καθεστώς της Υεμένης πνίγει αλλεπάλληλες φορές στο αίμα ειρηνικούς διαδηλωτές.
Δεν είδαμε, όμως, τους ευαίσθητους «σταυροφόρους» του πολέμου κατά της Λιβύης να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ενόχληση για αυτές τις «ανθρωπιστικές» τραγωδίες.
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες!
Ο βρώμικος πόλεμος κατά της Λιβύης δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των αμάχων, τους οποίους άλλωστε εξολοθρεύουν αλύπητα κατά δεκάδες και «ανθρωπιστικότατα» οι βόμβες και οι πύραυλοι των «σταυροφόρων»!
Ο στόχος των ιμπεριαλιστικών βομβών  και πυραύλων αφορά τον έλεγχο του πετρελαίου της Λιβύης, αφορά επίσης τον έλεγχο των εξεγέρσεων και των εξελίξεων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο από τον Ατλαντικό έως τον Κόλπο

Αν οι «νεοσταυροφόροι» εκδιώξουν ή σκοτώσουν τον Καντάφι (βλ. Μιλόσεβιτς, Σαντάμ…), τότε όποιοι και αν τον διαδεχθούν, θα αισθάνονται υποχρεωμένοι, αν όχι και «δοτοί» των αμερικανο-γαλλο-βρετανών αφεντικών! Η δουλειά έγινε! Τα μηνύματα για το ποιοι είναι οι επικυρίαρχοι έχουν σταλεί.

Προξενεί «έκπληξη» ότι για τον βρώμικο αυτό πόλεμο κατά της Λιβύης πρωταγωνίστησαν με τέτοιο απίστευτο φανατισμό η Γαλλία και η Βρετανία, ώστε οι ΗΠΑ έδωσαν την  (ψευδή) εντύπωση ότι απλώς τις ακολουθούν!
Οι ξεπεσμένες αποικιοκρατικές δυνάμεις της Βρετανίας και της Γαλλίας μπορεί να βλέπουν στη Λιβύη του Καντάφι τη χρυσή ευκαιρία να καταγάγουν μια εύκολη στρατιωτική επιτυχία, να τονώσουν το νεοαποικιοκρατικό κύρος τους και να πάρουν σημαντικό μέρος της λείας των πετρελαίων, μαζί με την ανανέωση του ληστρικού ρόλου τους στη Β. Αφρική.

Αξίζει να εξετασθεί πάντως η άρνηση της Γερμανίας να ψηφίσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπέρ των πολεμικών επιχειρήσεων στη Λιβύη!
Η Γερμανία, με την αποχή της, έδειξε να συντάσσεται περισσότερο με τις λογικές της Ρωσίας και της Κίνας, παρά με αυτές του αμερικανο-γαλλο-βρετανικού άξονα. Η διάσπαση του Γερμανογαλλικού μετώπου, η οποία εκφράστηκε παλιότερα με την άρνηση συμμετοχής στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ (παλιά Ευρώπη), είναι εντυπωσιακή και δεν αποκλείεται να μην αποδειχθεί τυχαία!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μόνο ως κατάπτυστη μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση της Ελλάδας του Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιτάχθηκε, αντίθετα συμφώνησε ολόθερμα, στο βρώμικο πόλεμο κατά της Λιβύης αλλά και προσφέρει γη και ύδωρ στους «σταυροφόρους» για να φέρουν σε πέρας την θεάρεστη  αποστολή τους.

Στη συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ την Παρασκευή η Ελλάδα συμφώνησε στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το ΝΑΤΟ και στην αντίστοιχη προετοιμασία του εφόσον της ζητηθεί, παρά το ότι Τουρκία και Γερμανία δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, αν και δεν άσκησαν veto.
Και μάλιστα, παρόλο που την Κυριακή, στη δεύτερη συνεδρίασή τους οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν, λόγω της σχετικής άρνησης της Τουρκίας, να αποφασίσουν τη συνέχιση των βομβαρδισμών με νατοϊκή σφραγίδα, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου συνέχισε νά έχει την ίδια πρόθυμη στάση απέναντι στα αμρικανο-γαλλοβρετανικά σχέδια!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να προσφέρει στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πλήθος στρατιωτικών μέσων για την επιτυχή έκβαση της στρατιωτικής του επιχείρησης.

Αυτήν την ώρα η εθελόδουλη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου προσφέρει τις βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σούδα, τον Άραξο, την Ανδραβίδα και το Άκτιο προς διευκόλυνση των Αμερικανο-Γαλλο-Βρετανικών (και όχι μόνο) επιθέσεων στη Λιβύη. Ειδικότερα έχει προσφέρει πέραν των άλλων, τη Σούδα εν λευκώ προς εξυπηρέτηση των Γαλλικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων.
Πέραν αυτών, η κυβέρνηση συνδράμει, επί του παρόντος,  τις δυτικές δυνάμεις, με φρεγάτες, ιπτάμενα ραντάρ και ελικόπτερα, σε "υποστηρικτικό" ρόλο, χωρίς όμως να αποκλείεται και πιο ενεργή συμμετοχή!
Ουδέποτε η Ελλάδα είχε στραφεί στρατιωτικά τόσο ευθέως και αμέσως, χωρίς μάλιστα να έχει προκληθεί, εναντίον γειτονικής χώρας και μάλιστα αραβικής!
Το ανοσιούργημα το πράττει για πρώτη φορά η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!
Η Ελλάδα τελεί αυτήν την ώρα υπό το ληστρικό νεοαποικιοκρατικό καθεστώς της τρόικας και την ίδια στιγμή μετατρέπεται σε «στρατιωτικό οικόπεδο» των πλέον αδίστακτων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για αδίστακτες πολεμικές περιπέτειες.
Η Ελλάδα γίνεται με αυτόν τον τρόπο οικονομικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο, υπονομεύει πλήρως τα πιο ζωτικά της συμφέροντα και υποθηκεύει το μέλλον της.

Ορισμένοι θεωρούν ότι επειδή η Λιβύη του Καντάφι στην ουσία είναι ένας ανύπαρκτος στρατιωτικός αντίπαλος για τον «αυτοκρατορικό σταυροφορικό άξονα», η υπόθεση θα τελειώσει γρήγορα και το μέλλον θα είναι ευχάριστο!

Για το μέλλον σίγουρα πέφτουν έξω και όχι το πολύ μακρινό.
Μπορεί να πέφτουν, όμως, έξω και για το παρόν. Διότι το καθεστώς Καντάφι μπορεί να είναι παντελώς αδύναμο στρατιωτικά, αλλά αν ο ίδιος δεν φύγει ή σκοτωθεί και σταθεί αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα, τότε τα πράγματα πιθανόν να μην μπορούν να αντιμετωπισθούν με βομβαρδισμούς από αέρα και να επέλθουν απίστευτες περιπλοκές και κίνδυνοι!

Τούτες τις στιγμές διλήμματα για τον ελληνικό λαό δεν υπάρχουν! Ή η χώρα θα προχωρήσει με τους ενωμένους αγώνες του σε μια μεγάλη προοδευτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ διεξόδου και αναγέννησης ή γρήγορα θα περάσει σε μια απίστευτη εθνική και κοινωνική εξαθλίωση!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου