30/4/13

Απόλυτος έλεγχος της ζωής μας

Ηλεκτρονικές πληρωμές ακόμη και στο μετρό- O Big Brother παντού!

Ο Μεγάλος αδελφός μας παρακολουθεί από παντού! 

"Ηλεκτρονικές πληρωμές παντού"
 
Την επιλογή να μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους σε μέσα μεταφοράς, όπως το μετρό και τα λεωφορεία ή και τα ταξί, δίχως τη χρήση μετρητών αλλά με πλαστικό χρήμα, αναμένεται να έχουν σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και οι πολίτες στην χώρα μας, κάτι που ήδη συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ραγδαίας ανάπτυξης τω ανέπαφων πληρωμών σε μέσα μεταφοράς στην Ευρώπη, αναφέρεται η περίπτωση των παραδοσιακών λεωφορείων του Λονδίνου, όπου ήδη το 20% των συνολικών συναλλαγών σε αυτά γίνεται με την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, μόλις μερικούς μήνες μετά την υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής σε 8.500 λεωφορεία.
Η νέα τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, που γνωρίζει ήδη μεγάλη ανάπτυξη σε χώρες της Ευρώπης αλλά έχει κάνει την εμφάνιση της και στην χώρα μας, επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχείρησης, απλά με το πέρασμα της κάρτας σε μικρή απόσταση από αυτό.
 

Έρχεται και στην Ελλάδα το "ηλεκτρονικό πορτοφόλι"


Εξάλλου, μέχρι το 2014 εκτιμάται ότι θα έχει κάνει την εμφάνιση του και στην χώρα μας το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», που θα επιτρέπει στο κάτοχο του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς την χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή της ταμπλέτας του ή του υπολογιστή του. Με απλά λόγια, οι συσκευές αυτές θα περιλαμβάνουν, σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές του κάρτες του καταναλωτή ο οποίος με ένα «κλικ» θα έχει την ευχέρεια επιλέξει που θα πιστώσει την αγορά του και η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα."
 
Το σύστημα θωρακίζεται.
Μεταφέρει την ευθύνη της έκδοσης και τύπωσης του νομίσματος από την υποτιθέμενη ευθύνη του κράτους, απευθείας στο άυλο, ηλεκτρονικό "χρήμα" των τραπεζών.
Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μας ανοίγει και να κλείνει την στρόφιγγα προμήθειας αγαθών κατά το δοκούν. Μη μας ξεγελούν..
 
Μπορούν  να παρακολουθούν κάθε στιγμή της ζωής μας.
Οι προσωπικές ελευθερίες και τα προσωπικά δεδομένα μας πάνε περίπατο.
Είμαστε παραγωγοί υπεραξίας για το κεφάλαιο και άβουλοι καταναλωτές.
Και όλα αυτά με διάφορα προσχήματα: έλεγχος του μαύρου χρήματος, καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της διαφθοράς, ευκολία συναλλαγών, αποτροπή κλοπών κλπ.
Πρέπει να "εμπιστευθούμε" την ζωή μας και την περιουσία μας στο ληστρικό τραπεζικό σύστημα. Είναι βήματα για την εφαρμογή της "κάρτας- χαφιέ  του πολίτη".


Νέα κόλπα ενός γερασμένου παρηκμασμένου  κοινωνικού συστήματος.
Τα καπιταλιστικά βαμπίρ που μας πίνουν καθημερινά το αίμα αντιμετωπίζονται με τον καλό παραδοσιακό τρόπο: Με μια σφήνα συλλογικού ανυποχώρητου αγώνα στην καρδιά του συστήματος τους.
Τώρα!
Αύριο θα είναι πολύ αργά.
Οργανωνόμαστε! 

πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου