24/4/13

Τα drones μπορούν να σκοτώνουν ελεύθερα υπόπτους!

Κατά τον Αμερικανό γερουσιαστή Rand Paul η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία (ανεξαρτήτως βαθμού) μπορούν και να αντιμετωπίζονται επιτόπου, ακόμα και με μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones), ακόμα και με θύματα Αμερικανούς πολίτες σε αμερικανικό έδαφος. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν εξαιρεί κάποιον ο οποίος μόλις διέπραξε κάποια ληστεία! Αυτό θα πει ότι κατά την άποψή του -την οποία προφανώς συμμερίζονται πολλοί στο πεντάγωνο και στην αμερικανική διοίκηση, όπως δείχνουν οι βομβαρδισμοί σε Αφγανιστάν, Υεμένη κ.λπ.- κάποιος μπορεί να δολοφονείται στο δρόμο ακόμα και από αέρος, είτε θεωρείται ύποπτος βομβιστικής επίθεσης, είτε ληστείας δια της οποίας π.χ. απέσπασε 50 δολάρια!
Ο... αξιότιμος κύριος Paul λέει: «Αν κάποιος βγει από μια κάβα με ένα περίστροφο και 50 δολάρια μετρητά, αδιαφορώ αν τον σκοτώσει ένα drone, ή ένας αστυνομικός»!
Κατά τον γερουσιαστή προφανώς οι δίκες, οι απολογίες και η υπεράσπιση κατηγορουμένων είναι περιττές λεπτομέρειες. Το αν είσαι ένοχος ή όχι μπορεί να κρίνεται ακόμα και από αέρος και μπορεί να επαφίεται στην κρίση ενός στρατιωτικού ή αστυνομικού, ο οποίος πατώντας ένα κουμπί μπορεί να απαλλάξει την πολιτεία τόσο από έναν ύποπτο (ούτε καν κατηγορούμενο) όσο και από περιττά δικαστικά και άλλα έξοδα.
Δεν είναι θαυμαστή αυτή η αφοσίωση στον νόμο, στην τάξη και στα ανθρωπιστικά ιδεώδη ορισμένων εθνoπατέρων και πολιτικών, ανθρώπων δηλαδή στους οποίους οι λαοί εμπιστεύονται την τύχη τους;

Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου