10/4/13

Κάλεσμα για τη δημιουργία πρωτοβουλίας αντίστασης και πάλης

Κάλεσμα για τη δημιουργία πρωτοβουλίας αντίστασης και πάλης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο  «Αγία Όλγα»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 
Ζούμε τα τελευταία χρόνια την επιστροφή στη βαρβαρότητα.
Κλεισίματα νοσοκομείων, περικοπές δαπανών, εντατικοποίηση, διάλυση της δωρεάν περίθαλψης, ανελέητες μειώσεις αποδοχών…
 
Αυτές τις μέρες δρομολογούνται και οι απολύσεις εκατό πενήντα χιλιάδων εργαζόμενων έως το 2015 (25.000 μέσα στο 2013) που έχουν συμφωνηθεί στα μνημόνια και που δεν χωράει αμφιβολία ότι αφορούν και τους εργαζόμενους στην υγεία (τώρα πια το λένε ανοιχτά!). Εργαλείο τους είναι οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα, όπως έγινε με το 7ο όπως θα γίνει και με το Γ.Ν.Πατησίων.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» πρέπει να δημιουργηθεί από εργαζόμενους (όλων των κλάδων) του Αγία Όλγα αλλά και του 7ου ΙΚΑ (το οποίο τυπικά δεν έχει κλείσει και εξακολουθεί, καθόλου τυχαία, να έχει δικό του οργανισμό).
Ενώ διαπιστώνουμε την βαρβαρότητα δηλώνουμε αποφασισμένοι να αντισταθούμε, να χτίσουμε μέτωπα μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, έτσι ώστε να τους δυσκολέψουμε και να τους σταματήσουμε.
Ποιούς; Τις διοικήσεις, τους υπουργούς, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε και το ΔΝΤ, αυτούς δηλαδή που εφαρμόζουν αλλά και αυτούς που δίνουν τις εντολές για τις μοναδικές, λέει, ρεαλιστικές πολιτικές, που μας οδηγούν με συνέπεια σε ότι φοβίζει τον καθένα από εμάς.
 
Πόσο ρεαλιστικό είναι αλήθεια να ζούμε με μισθούς πείνας ή και χωρίς μισθούς ως άνεργοι;
Είναι παντοδύναμοι;
Τότε γιατί μας εξαθλιώνουν έτσι ώστε να είμαστε απελπισμένοι και άρα χειραγωγήσιμοι;
Αν είναι παντοδύναμοι γιατί φροντίζουν να μας κάνουν συνένοχους μέσα από γκεμπελισμούς του τύπου «μαζί τα φάγαμε, καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε, είμαστε κομματικοί στρατοί… κ.λπ.»; (Αλήθεια δεν είναι πως το δικό μας ταμείο, και προ κρίσης, πριν το τέλος του μήνα ήταν άδειο;).
Αν είναι παντοδύναμοι τότε γιατί ακόμη και τα συνδικαλιστικά μας όργανα έχουν καταφέρει, μέσω των κυβερνητικών συνδικαλιστών, να τα αλώσουν;
 
Πόσο εκκωφαντική είναι η σιωπή των συνδικαλιστικών ηγεσιών, την εποχή της διάλυσης των νοσοκομείων!
 
Πόσο υποκριτικά τα καλέσματά τους σε αγώνες που φροντίζουν να είναι αποσπασματικοί και άρα καταδικασμένοι!
Αν είναι παντοδύναμοι τότε γιατί με τα δελτία των οχτώ κάνουν τα πάντα για να αποδεχτούμε ως μονόδρομο τον όλεθρο; Γιατί συκοφαντούν κάθε αγώνα; Γιατί αποσιωπούν ότι αυτά που σήμερα χάνουμε κερδήθηκαν κάποτε με αγώνες; Γιατί πατώντας στην δικαιολογημένη αμφισβήτηση εμπιστοσύνης των εργαζομένων απαξιώνουν την συνδικαλιστική και πολιτική πάλη;
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Να βρεθούμε χωρίς να περιμένουμε από κανέναν να λύσει τα προβλήματά μας , να χτίσουμε τα μέτωπά μας, να δώσουμε επιτέλους τον αγώνα που συνεχώς αναβάλουμε γιατί πια είναι φανερό ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, την Τρίτη 16/4/2013 και ώρα 12.30
στην αίθουσα του σωματείου να συζητήσουμε για την παραπέρα συγκρότηση της πρωτοβουλίας. 

Για σωματεία που είναι πραγματικά όργανα πάλης των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου