9/4/13

"Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία! Έχουμε κομματική δικτατορία!"

Ο Πέπε Γκρίλο «επιστράτευσε» τον... Παττακό
Δείτε το φωτομοντάζ που έκανε ο Ιταλός κωμικός και πολιτικός ηγέτης Η εμπνευσμένη από την χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα η πρώτη φωτογραφία και η αυθεντική, με τους Παπαδόπουλο, Παττακό και Μακαρέζο η δεύτερη:

 
 
Φωτογραφικό υλικό από την ελληνική χούντα των συνταγματαρχών δανείστηκε ο Πέπε Γκρίλο για να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχτηκε εξαιτίας της απόφασης να προβούν οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του σε συμβολική κατάληψη, σήμερα το απόγευμα μέχρι ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα, των δύο νομοθετικών σωμάτων της Ιταλίας.


Ο ηγέτης του M5S σε ένα κείμενο στο ιστολόγιό του υποστήριξε ότι «το πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Ο κύριος στόχος του είναι να αφαιρεθούν από το κοινοβούλιο τα δικαιώματα και οι εξουσίες του».

Μάλιστα, πάνω από το κείμενο του Ιταλού πολιτικού και κωμικού, όπως παρατηρεί η δημόσια τηλεόραση RAI, ο ίδιος ανάρτησε μια εικόνα, προϊόν φωτομοντάζ, που απεικονίζει «άνδρες με στρατιωτικές στολές των Ελλήνων δικτατόρων της επταετίας και τα πρόσωπα των Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι» - του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των ηγετών της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς συμμαχίας, αντίστοιχα.
«Το κίνημά μας ζητά να ξεκινήσει αμέσως η δραστηριότητα του κοινοβουλίου. Η χώρα ψυχορραγεί και η νομοθετική δραστηριότητα έχει μπλοκάρει. . . Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία! Έχουμε κομματική δικτατορία! Πρόκειται για αυτοκτονία», έγραψε ο Γκρίλο.

Οι κοινοβουλευτικοί του M5S σχεδιάζουν να προχωρήσουν - όπως δήλωσαν - σε συμβολική κατάληψη της αίθουσας της βουλής και της γερουσίας.

«Το κοινοβούλιο μπορεί να εργαστεί, με τις επιτροπές του, έστω κι αν έχουμε ακόμη μόνον υπηρεσιακή κυβέρνηση», επιμένουν τα στελέχη των M5S.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων, αντιθέτως, θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση και κάνουν αναφορά στην μέχρι τώρα πρακτική, που ίσχυσε σε όλες τις προηγούμενες νομοθετικές περιόδους.

«Η κατάληψη είναι αντιδημοκρατική μέθοδος, υπάρχουν τόσοι χώροι στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η όποια αντιπαράθεση και συζήτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην γερουσία, Λουίτζι Τζάντα

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου