10/4/11

Έντονες διαρροές για εκλογές ή ανασχηματισμό!

Μετά την «εξέγερση» βουλευτών στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και την "ομόφωνη" απόσυρση του Ν/Δ για τα τυχερά παιχνίδια!

Στη συμπαράταξη της αριστεράς και στο ενωτικό λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο η λύση!

Η «εξέγερση» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη στις 7/4, που οδήγησε στο ομόφωνο  «μπλοκάρισμα», παρουσία του εμβρόντητου Γ. Παπακωνσταντίνου, του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, ενδεχομένως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου των πολιτικών εξελίξεων.

Η «εξέγερση» αυτή, η οποία συνιστά «κόλαφο» όχι μόνο για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, αφού το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια έχει περάσει και εγκριθεί τρεις φορές από το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει τροφοδοτήσει μια απίστευτη φημολογία αλλά και σωρεία πληροφοριών από έγκυρους κύκλους.

Αυτές οι πληροφορίες, που διασταυρώνονται αυτές τις ώρες από έντονες φήμες στο χώρο της Βουλής, κάνουν λόγο ότι ο Γ.Παπανδρέου, με αφορμή την «εξέγερση» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σκέφτεται πολύ σοβαρά αν δεν είναι και έτοιμος να δρομολογήσει εκλογές!

Άλλοι κύκλοι, κάνουν λόγο για αποπομπή από την κυβέρνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου ή και άμεσο συνολικότερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης!
Αυτή η έντονη σεναριολογία, που υποθάλπεται και από τη μη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, η οποία καλλιεργείται από κύκλους εντός της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δείχνει τα πελώρια κυβερνητικά αδιέξοδα, αποτέλεσμα των αδιεξόδων στα οποία οι κυβερνητικές επιλογές έχουν οδηγήσει τον τόπο!

Οι εκλογές, κατά την ''ΙΣΚΡΑ'', σε αυτή τη φάση, είναι μάλλον δύσκολο να προσφέρουν θετική διέξοδο στη χώρα. Αντίθετα, μπορεί μετεκλογικά, υπό τις σημερινές συνθήκες, να επιδεινωθεί η υπαρκτή καταστροφική πορεία.

Αυτό που η χώρα χρειάζεται κατεπειγόντως, είναι να δημιουργηθούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις, ώστε οι εκλογές, αν επισπευσθούν, να συμβάλλουν για να ανοίξουν νέοι προοδευτικοί και σοσιαλιστικοί δρόμοι.

Και η πλέον θεμελιώδης προϋπόθεση προς τούτο είναι να αναπτυχθούν νέοι μεγάλοι ενωτικοί ταξικοί αγώνες των εργαζομένων και ένα μεγάλο ενωτικό αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο, που θα δώσει άλλη θετική τροπή στην εκλογική αναμέτρηση!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου