16/4/11

Το συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στο Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο και η πορεία διαμαρτυρίας στο Κιλκίς για την κατάντια στην οποία έχουν καταδικάσει τη δημόσια υγεία η τρόικα και η προδοτική κυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου. 

Αλλά την ώρα που γιατροί του νοσοκομείου, νοσηλευτές, εκπρόσωποι πολλών και διαφορετικών εργασιακών κλάδων, εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες του Κιλκίς διαδήλωναν για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου και της τριτοκοσμικής εικόνας της δημόσιας υγείας στο νομό και σε όλη τη χώρα, το πρωτοπαλίκαρό της κυβερνητικής χούντας, ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος, είχε το θράσος, ως επισκέπτης του Κιλκίς, να μιλάει στα μέσα ενημέρωσης, όχι από το νοσοκομείο, αλλά  από το ξενοδοχείο όπου διέμενε!

Είναι γνωστές και ακόμα ζεστές οι δηλώσεις Λοβέρδου πως δήθεν ψεύδονται όσοι λένε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία. Αντί λοιπόν ο υπουργός... υγείας (βλ. υπουργός ασθενείας), να πάρει τα ΜΜΕ μαζί του και να επισκεφτούν μαζί το Γ.Ν. Κιλκίς ώστε να αποδείξει στον ελληνικό λαό του λόγου το αληθές, επέλεξε να μιλήσει από την ασφάλεια του ξενοδοχείου του, ώστε να μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει την ακατάσχετη ψευδολογία του. Διότι η αλήθεια βρισκόταν μόλις δίπλα του, σε απόσταση 10 λεπτών. Όποιος λοιπόν έχει ακόμα απορία, ας ρωτήσει το πρωτοπαλίκαρο γιατί δε θέλησε να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς, ταυτόχρονα και από κοινού με τα ΜΜΕ το βαθμό λειτουργικότητας και επάρκειας του νεοταξικού Ε.Σ.Υ. που διαμορφώνουν για.. χάρη του ελληνικού λαού!  

Ήταν απολύτως φυσικό και αναμενόμενο το ότι δεν τόλμησε: όχι μόνο θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα ανερυθρίαστα ψεύδη του, αλλά ασφαλώς θα απολάμβανε και της κατάλληλης υποδοχής από τους αγανακτισμένους λειτουργούς του νοσοκομείου! Κρίμα, διότι θα ήταν έξοχη ιδέα η εν λόγω επιτροπή υποδοχής να τον ξεναγούσε και στα συντρίμμια του νοσοκομείου ώστε να πάρει έστω μια μικρή ιδέα για το θαυμαστό καινούργιο κόσμο που θα αντικρίσουν μετά απ' αυτόν οι άτυχοι Έλληνες πολίτες που θα αρρωστήσουν και θα χρειαστούν δημόσια περίθαλψη!

Αντ' αυτού τι έκανε ο κ. Λοβέρδος; Έδωσε την συνέντευξή του και απέδρασε αμέσως στη Γουμένισσα, διαμηνύοντας ότι στο νοσοκομείο του Κιλκίς θα πάει αύριο! Σωστά! Πώς αλλιώς θα  έλειπε απ΄την κακιά την ώρα ο άνθρωπος! Κι έτσι έμεινε παραπονεμένη η επιτροπή... υποδοχής του Κιλκίς, αλλά και οι καημένες οι ομάδες που περίμεναν στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς τον υπουργό υγείας να διαιτητεύσει το παιχνίδι τους! Παραξενευτήκατε; Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος επρόκειτο να κάνει το διαιτητή σε αθλητική συνάντηση! Οι αναγνώστες του Διακυβέρνηση και Πολιτική είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το διαιτητικό τάλαντο του κ. Λοβέρδου. Υπάρχει και πρόσφατη σχετική δήλωση της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) στα ΜΜΕ: "Καλά θα κάνει ο κ. Λοβέρδος, αντί να διαιτητεύει σε αθλητικές συναντήσεις, να βγάλει κίτρινη κάρτα στον εαυτό του και τους συναδέλφους του και κόκκινη στους απεσταλμένους του Δ.Ν.Τ. της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε. των τραπεζιτών και των λοιπών όρνεων, που θέλουν να κατασπαράξουν ό,τι υπάρχει ακόμα όρθιο στη χώρα μας. Ακόμα καλύτερα θα κάνουν να δραπετεύσουν όλοι μαζί όσο ο λαός ακόμα τους το επιτρέπει!".

Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας θέλησε να μεσολαβήσει: "γιατί δε θέλετε να συναντήσετε τον υπουργό;". Για να πάρει την κατάλληλη απάντηση από την κα. Ζωτάκη: "Mα ο κ. Λοβέρδος δεν ήρθε στο νοσοκομείο μας. Δεν ήρθε καν ως υπουργός υγείας στο Κιλκίς.  Ήρθε ως διαιτητής! Τον αντιμετωπίζουμε λοιπόν κι εμείς με ποδοσφαιρικούς όρους!".

Κι όπως θα έλεγε κι ο Κυρ, "πάνω στη σύγχυση... να σου κι ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης μας"! Μυρίστηκε κάμερα και μικρόφωνο και ποιος τον πιάνει! Εκμεταλλεύτηκε το συλλαλητήριο, και μόλις βρήκε την ευκαιρία μπήκε μπροστά απ' όλους και άρχισε τις δηλώσεις! Δυστυχώς γι αυτόν παρενέβη η πρόεδρος ΕΝΙΚ κα. Λέτα Ζωτάκη  και διέκοψε άδοξα το φλερτ του με τα ΜΜΕ, λέγοντάς του ότι εκμεταλλεύεται τον αγώνα των εργαζομένων και των πολιτών για να ανεβάσει το πολιτικό του προφίλ. Εκείνος θέλησε να τη διαβεβαιώσει πως είναι με το μέρος τους, αλλά πολύ σωστά η πρόεδρος του αντέτεινε ότι αν ήθελε να βοηθήσει έπρεπε να είχε ήδη επισκεφτεί το νοσοκομείο, κατά προτίμηση μάλιστα όταν δε φωτίζεται από τα φώτα της δημοσιότητας!

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα, και από τη σημερινή γελοία στάση του υπουργού της τρόικας και από όλα τα σημερινά γεγονότα στο Κιλκίς, η αναίσχυντη υποκρισία των ανδρεικέλων του τραπεζικού και κεφαλαιοκρατικού απολυταρχισμού, καθώς και το πού στ' αλήθεια οδηγούν την ελληνική κοινωνία, τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Ας τους χαίρονται οι συνοδοιπόροι τους, για όσο ακόμα μπορούν να βαυκαλίζονται με τις φρούδες ελπίδες τους ότι "θα τη βγάλουν καθαρή". Είναι ζήτημα χρόνου η συνολική αφύπνιση της ελληνικής και όχι μόνο, κοινωνίας. Όσο για τη συμμορία, είναι καλύτερα να προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα νωρίς. Τα ελικόπτερα διαθέτουν περιορισμένο αριθμό θέσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου