21/5/13

Σε απεργιακό πυρετό γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ!

Νέος κύκλος μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων των ιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ ξεκινά
από Τρίτη 21/5 σε Αθήνα και Πειραιά. 

 Ειδικότερα, σήμεραTρίτη (21/5) οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 9.00 έως τις 12.00), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αίτηση ανακοπής που κατέθεσε στο δικαστήριο το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και εκδικάζεται την ίδια μέρα, προκειμένου να ανασταλεί η αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της Πολυκλινικής, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά.
 
Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την προάσπιση των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας και στις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται πανυγειονομική πανελλαδική απεργία, την οποία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν ως τραγική την κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, το οποίο συνολικά υπολογίζουν περί τους 6.500 γιατρούς στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, και 10.000 στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
«Η υποστελέχωση και τα μειωμένα κονδύλια εφημέρευσης έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ. 

Παραθέτουμε ολόκληρη την απόφαση του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) στις 16 Μαίου.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (OEΝΓΕ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ 


Πολιτική συγκυρία 

05-CDT-The-Death-of-Love
Κύριο ζήτημα της συγκυρίας που διανύουμε υπήρξε η κινητοποίηση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, τους οποίους η κυβέρνηση επιστράτευσε προληπτικά, πριν ανακοινώσουν επισήμως την απεργία τους.
Η κυβέρνηση επιστρατεύοντας τους καθηγητές ανέστειλε στην ουσία προληπτικά τις συνταγματικές ελευθερίες, προσπαθώντας ν΄ ανοίξει τον δρόμο στη θεμελίωση ενός καθεστώτος που καταστέλλει ατομικές, συλλογικές και συνταγματικές ελευθερίες.
Η επιχείρηση επιστράτευσης, κατατρομοκράτησης και πρόκλησης κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης αποτελεί επιτομή φασιστικής συμπεριφοράς σύμφωνα με την – από διετίας – δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Οι εκπαιδευτικοί, οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως άλλωστε και το σύνολο των εργαζομένων πλήττονται, απαξιώνονται και λοιδορούνται καθημερινά, την ώρα που – με γκεμπελικές μεθόδους – η Τροϊκανή Κυβέρνηση του Μνημονίου και τα Συστημικά Μέσα Ενημέρωσης επιχειρούν να οδηγήσουν τις κοινωνικές ομάδες και τους εργαζομένους σε αλληλοσπαραγμό.
Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει κάθε υποχώρηση του λαϊκού κινήματος και να κλιμακώσει τις επιθέσεις της με πρωτοφανούς βαρβαρότητας μεθόδους που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση κάθε οργανωμένη κρατική δομή που έχει απομείνει, στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουμε το δικό μας τείχος αντίστασης, πριν η προληπτική αναστολή της ελευθερίας γίνει ανελεύθερο σιδερόφρακτο καθεστώς. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους καθηγητές και καλούμε το σύνολο των εργαζομένων σε κοινό παλλαϊκό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 

Η κατάσταση στην υγεία 

Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ αφιερώθηκε στα προβλήματα των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των λοιπών δομών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στα εκρηκτικά προβλήματα που αφορούν στους γιατρούς ΕΣΥ που κλιμακώνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ τώρα οξύνονται δραματικά ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.
Διαπιστώθηκε ότι:
1. Ενώ η Κυβέρνηση τονίζει τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της χώρας και δίνει διαλέξεις περί «ιατρικού τουρισμού» στην πραγματικότητα ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τη τραγική κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στα Νησιά και τους άλλους τουριστικούς προορισμούς ενόψει της τουριστικής περιόδου, όπου φέτος αναμένονται 17 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες. Τα αιτήματα για φιλοξενία πολλών ασθενών στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσκρούουν στην ιατρική υποστελέχωση (1-2 νεφρολόγοι για 60-70 ασθενείς) και στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Τα μηνύματα απόγνωσης που στέλνουν οι κάτοικοι από την Τήνο, την Πάτμο, την Τζιά, την Πάρο, την Ικαρία, την Σκόπελο, τη Λήμνο, την Μυτιλήνη, την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο τα Σύβοτα συναντούν τη κυβερνητική αφασία και εγκατάλειψη.
2. Οι νέοι γιατροί οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση, καθώς δυνατότητες απασχόλησης δεν υπάρχουν ούτε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ( Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ). Κι όμως οι ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας υπολογίζονται περί τους 6.500 και στον ΕΟΠΥΥ άνω των 10000. Ταυτόχρονα, ακόμη και στα κατατεθειμένα έγγραφα του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζεται ότι μόνον στα έτη 2011 και 2012 έχουν αποχωρήσει 1453 γιατροί του ΕΣΥ, ότι εκκρεμούν 953 πρακτικά για διορισμό γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης και 1400 προκηρύξεις βρίσκονται στα Συμβούλια Επιλογής, ενώ από τις 600 θέσεις γιατρών ΕΣΥ και 800 επικουρικών γιατρών που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας για διορισμό, εγκρίθηκαν μόνον 150 διορισμοί γιατρών ΕΣΥ και 622 Επικουρικών. Επίσης υπάρχει μειωμένη κάλυψη των θέσεων των αγροτικών ιατρείων λόγω της μείωσης μισθού και δύσκολες συνθήκες άσκησης ιατρικού έργου, με αποτέλεσμα νησιωτικές και ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας να βρίσκονται χωρίς καμία ιατρική φροντίδα.
3. Η τραγική μείωση του ιατρικού δυναμικού των νοσοκομείων και γενικότερα των υγειονομικών υπαλλήλων, καθώς και η άρνηση ουσιαστικά της τρικομματικής κυβέρνησης να την αναπληρώσει με τις αναγκαίες προσλήψεις οδηγεί ταχύτατα και μαζικά κλινικές, τμήματα, αλλά και νοσοκομεία σε κλείσιμο.
4. Η επισφαλής εφημέρευση και το στρεβλό και άδικο σύστημα αμοιβής των εφημεριών διαιωνίζεται και μετά την νομοθέτηση των κυβερνητικών «ρυθμίσεων» για αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από 1-10-2012. H υποστελέχωση και τα μειωμένα κονδύλια εφημέρευσης έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας.
5. Η δημοσιότητα για την πρόσφατη εξωφρενική περίπτωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου που από δυόμιση μήνες έμεινε χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα δείχνει την αδυναμία του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει άμεσα θέματα έγκρισης δαπανών επισκευής και επαναλειτουργίας ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως του Ακτινολογικού μηχανήματος του Νοσοκομείου Καρπενησίου ή του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Φιλιατών και έχει ως συνέπεια τις αναγκαστικές διακομιδές ασθενών ή την παραπομπή τους σε ιδιωτικά κέντρα. Τούτο αποδεικνύει μια ακόμη φορά ότι στις Μνημονιακές συνθήκες δεν μπορούν να επιλυθούν ούτε τα ούτε τα απλούστερα και στοιχειώδη λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών υγείας, ενώ τουναντίον μπορεί να γίνει απόσβεση των χρεών των ΠΑΕ με χρήση του άρθρου 99.
6. Το περιβόητο Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τη δωρεάν αντιμετώπιση των ανασφάλιστων πολιτών υπό τον τίτλο «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» αποδεικνύεται ένας ακόμη κυβερνητικός εμπαιγμός, καθώς αφορά μόλις 2-3 κλινικές εξετάσεις και περιορισμένο εργαστηριακό έλεγχο 200.000 ανασφάλιστων (από τους άνω των 1.500.000 ), σε διάστημα 4 μηνών. Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος των πιστώσεων που προέρχονται από το ΕΣΠΑ, θα διοχετευθεί στους κρατικοδίαιτους διαγνωστικούς επιχειρηματικούς ομίλους.
7. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί διάφορα ψευδεπίγραφα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής στην υγεία όπως το Roma Allert που δήθεν έχει στόχο την άνοδο του επιπέδου υγείας των Ρομά παραμεθορίων περιοχών. Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του προγράμματος (Interreg της Ευρωπαϊκής Ένωσης) διασπαθίζεται σε μεσάζοντες, ενώ τα πραγματικά προβλήματα υγείας των Ρομά μένουν και πάλι στο περιθώριο (εμβολιασμοί, διατροφή, λοιμώδη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα).
8. Τα πολλά και ιδιαίτερα επικίνδυνα για ασθενείς και εργαζόμενους περιστατικά βίας σε χώρους νοσοκομείων, ιδίως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναξιολόγησης των πανάκριβων συμβάσεων με εταιρείες ασφάλειας καθώς και την μελέτη για δημιουργία συνθηκών ασφαλούς άσκησης του ιατρικού και νοσηλευτικού έργου.
 
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :
 
• Στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό και όχι με εμβαλωματικές λύσεις όπως μπλοκάκι, εργολάβοι προσωπικού, επικουρικοί κ.α. Απαιτούμε την άμεση υπογραφή των διορισμών των οποίων έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και είναι παγωμένοι στο Υπουργείο Υγείας εδώ και 3 έτη.
• Ειδικό άμεσο πρόγραμμα κάλυψης των Νησιών και των άλλων τουριστικών προορισμών της χώρας. Σύγχρονοι και επαρκείς Οργανισμοί Νοσοκομείων με βάση τεκμηριωμένο Υγειονομικό Χάρτη.
• Αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα Τριτοβάθμια και Νομαρχιακά Νοσοκομεία και σε άλλα επιλεγμένα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και της Θες/νίκης. Αναβάθμιση του ΕΚΑΒ. Τραυματολογικά Κέντρα σε επιλεγμένες θέσεις.
• Καθιέρωση ασφαλούς, δίκαιου και ποιοτικού συστήματος εφημεριών, με επαρκή κονδύλια. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, 5νθήμερο, 6ωρο, 1 εφημερία την εβδομάδα, με κάλυψη των κενών θέσεων. Πρότυπα εφημέρευσης για τα μεγάλα και τα μικρά νοσοκομεία. ενεργοποίηση του συμβουλίου τμήματος για την απεμπλοκή από τις αυθαιρεσίες του ενός.
• Αποζημίωση των εφημεριών με βάση το ωρομίσθιο που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ΠΕ κλίμακας
• Αποπληρωμή όλων των τακτικών εφημεριών, αλλά και των πρόσθετων που πρέπει να πραγματοποιούνται μετά από συναίνεση του γιατρού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μισθοδοτικές καταστάσεις τον επόμενο μήνα και όχι με επιτροπικά εντάλματα. Τακτοποίηση των μικτών εφημεριών και καθιέρωση αυτού του τύπου εφημέρευσης και στις αργίες. Αύξηση της αποζημίωσης της εφημερίας ετοιμότητος στο 50% της ενεργού και αυτόματη μετατροπή της σε ενεργό με την κλήση και την προσέλευση στο νοσοκομείο.
• Όλοι οι γιατροί των τέως Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ πρέπει να ενταχθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με εργασιακή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Εναλλακτικά, με αίτησή τους μπορούν να μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ με την ίδια εργασιακή σχέση που κατέχουν σήμερα.
• Σχεδιασμός ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το ΕΣΥ, με έμφαση την πρόληψη. Δημιουργία Αστικών Κέντρων Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς και διεπιστημονική Ομάδα Υγείας.
• Ελεύθερη ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΩΝ στα Νοσοκομεία για έλεγχο και νοσηλευτική αντιμετώπιση. Αξιοποίηση από το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ κοινοτικών κονδυλίων και των πόρων του ΕΣΠΑ για τους ανασφάλιστους. Εφαρμογή Εθνικού Προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών σε ΟΛΑ τα παιδιά ανεξάρτητα από ασφαλιστική κάλυψη*. Κοινές επιτροπές αγώνα νοσοκομείων με κοινωνικά ιατρεία, άσκηση πίεσης ώστε να διατεθούν μεγαλύτερα κονδύλια γι' αυτό το θέμα.
*Ερμηνευτική σημείωση: ο πλήρης αρχικός εμβολιασμός μέχρι την ηλικία των 5 ετών απαιτεί 25 εμβολιασμούς και δαπάνη εμβολίων 800 ευρώ/παιδί. Δεδομένου ότι έχουμε 500.000 παιδιά 0-5 ετών εκ των οποίων 35% είναι κάτω από το όριο φτώχειας χρειαζόμαστε 140 εκ ευρώ/5ετία, δηλαδή 28 εκ ευρώ για το 2013 και λαμβανομένου υπ όψιν του ρυθμού αύξησης των ανασφαλίστων κατά 26% ετησίως το 2014 θα χρειαστούμε 35 εκ ευρώ και το 2015 42 εκ ευρώ!! Η κυβέρνηση δίνει μόνο 500.000 ευρώ!
• Άμεση αποκατάσταση αξιοπρεπών μισθών και αμοιβών εφημεριών για τους γιατρούς ΕΣΥ, με επαναφορά των αμοιβών αυτών στα επίπεδα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτόχρονα σταμάτημα της υπερφορολόγησης που έχει εφαρμοστεί σε βάρος τους συντελώντας αθροιστικά σε μείωση του εισοδήματος των γιατρών ΕΣΥ κατά 70%, πράγμα που καθιστά την επαγγελματική τους υπόσταση μη βιώσιμη.
• Η ΟΕΝΓΕ θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλία κατάθεσης προτάσεων που θα μειώνουν τις δυνατότητες φαινομένων παραοικονομίας από την είσοδο του ασθενούς στο νοσοκομείο μέχρι την έξοδο του. Οι προτάσεις θα αφορούν την αντιμετώπιση καταστάσεων που προκαλούν εστίες διαφθοράς, όπως διαχείριση λίστας χειρουργείων χρόνιων περιστατικών κ.λ.π.
ΤΟ Γ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΞΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.
Το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει:
1.- Προκηρύσσει πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και συλλογικότητες με σύνθημα: «θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας- Ή εμείς ή αυτοί».
(βλ. παράρτημα για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση)
2.- Συντάσσεται και στηρίζει την απόφαση της ΕΙΝΑΠ να πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας στις 21 Μαϊου, ημέρα που εκδικάζεται στα δικαστήρια η αίτηση ανακοπής του «Ευαγγελισμού» προκειμένου να αναστείλει την αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής.
2.- Καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 23 Μαϊου, πανελλαδική μέρα δράσεων για προάσπιση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
4.- Στηρίζει κάθε μορφής κινητοποίηση αποφασίζουν μέσω συλλογικών διαδικασιών οι Ενώσεις κατά το προσεχές διάστημα.
Για το Γενικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Κατευθύνσεις σχετικά με την απεργία της 7ης Ιουνίου

Μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στο μέτωπο της παιδείας το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ εκτιμά πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως θα υπάρξει ανάλογη κυβερνητική επίθεση στο χώρο της υγείας μέσα στο διάστημα του καλοκαιριού. Οι σποραδικές μετακινήσεις για την κάλυψη των χιλιάδων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα επισημοποιηθούν με νομικό μανδύα και θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας.
Πιθανόν να υπάρξει νέα απόπειρα μείωσης των βασικών μισθών στους γιατρούς ΕΣΥ υπό το πρόσχημα παροχής δυνατότητας να ασκήσουν ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Εν γένει θα επιχειρηθεί πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με προσπάθεια να εγκατασταθεί η στάση πληρωμών στις εφημερίες ως μόνιμη πρακτική.
Για τούτο καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις Ενώσεις τους και να διοργανώσουμε μια μεγάλης απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Ιουνίου με σύνθημα:
θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας
Ή εμείς Ή αυτοί
Τη συγκεκριμένη μέρα καλούμε τις Ενώσεις Γιατρών να διοργανώσουν συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας από κοινού με τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και απευθύνοντας κάλεσμα συνδιοργάνωσης στους Ιατρικούς Συλλόγους, στις ΕΛΜΕ, τους δασκάλους, τα Εργατικά Κέντρα, τους Επιστημονικούς Συλλόγους (δικηγόρους, μηχανικούς κ.ά), τα Επιμελητήρια και εν γένει όλη την κοινωνία.
Του συλλαλητηρίου πρέπει να προηγηθούν κοινές Γενικές Συνελεύσεις με τα Σωματεία Εργαζομένων, συσκέψεις με τους φορείς που θα καλέσουμε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η ΟΕΝΓΕ θα ετοιμάσει έγκαιρα:
  • αφίσα που θα σας σταλεί μέσω κούριερ
  • ραδιοφωνικό σποτ από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ
  • ανακοίνωση για τους πολίτες, η οποία θα σας σταλεί ηλεκτρονικά, ώστε να μπορείτε να την διαμορφώσετε στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής σας.
Επίσης θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα μέσα εθνικής εμβέλειας (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί) λίγες μέρες πριν την απεργία.
Θεωρούμε λοιπόν πως οι Ενώσεις και οι συνάδελφοι οφείλουν να κινητοποιηθούν μαζικά προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα πλατύ Μέτωπο για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως ανασχετικός φραγμός στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης.

πηγή: Ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου