29/5/13

Μετά την απεργία «στο γύψο» και οι διαδηλώσεις!

Η τροϊκανή μνημονιακή τρικομματική δικτατορία πνίγει την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τη νεολαία!

Με νομοθετική ρύθμιση, που θα στοχεύει στον περιορισμό πορειών, συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, για αρχή κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (28/5) με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Η κυβερνητική κοινοπραξία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αφού ποινικοποίησε και κατέστειλε βάρβαρα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, επιστρατεύοντας προληπτικά τους καθηγητές και καταργώντας το δικαίωμα στην απεργία, αποκαλύπτει την πρόθεσή της να προβεί σε μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή, κουρελιάζοντας το Σύνταγμα και μετατρέποντας το πολίτευμα σε ιδιότυπη "χούντα" υπό κοινοβουλευτικό μανδύα, προκειμένου να επιβάλλει "σιγή νεκροταφείου" και να κάμψει τις δικαιολογημένες εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις.

Σύμφωνα με τον Ν. Δένδια, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Πρόσθεσε προκλητικά, μάλιστα, «ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», αφού είναι φυσικό, όπως είπε, μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών. «Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση» κατέληξε ο Ν. Δένδιας.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ "ΠΑΖΑΡΙΑ" Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!
Συνάντηση Ν. Δενδια και ηγεσίας ΓΣΕΕ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
 
Σε αυτόν τον αντιδραστικό κατήφορο, η κυβέρνηση αναζητά τη συναίνεση και τη στήριξη από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε νομοθετική ρύθμιση «που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», ωστόσο δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε διάλογο «με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών» και θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα .

Με άλλα λόγια, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μπορεί μεν να παρουσιάζονται αντίθετες στον περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση, ωστόσο δηλώνουν διαθέσιμες να μπουν σε μια διαδικασία "παζαρέματος" με τους διάφορους φορείς, αποδεικνύοντας ότι ο διάλογος και η συνεννόηση είναι προσχήματα για νέες παραχωρήσεις προς την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία.
Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, για παράδειγμα, έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων, με την δικαιολογία ότι θα αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας και δεν θα εμποδίζεται η εμπορική κίνηση, συγκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι ο εμπορικός τζίρος στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα έχει κατακρημνιστεί λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών διαχείρισής της.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες! Σύσσωμη η Αριστερά, μπροστά σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, πρέπει να ορθώσει τείχος αντίστασης, προκειμένου οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί να μείνουν στα χαρτιά.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα νέο κύκλο αντεπίθεσης και αγώνων, με νικηφόρα προοπτική, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική πολιτική διέξοδο για την χώρα και τον ελληνικό λαό.

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου