13/5/13

Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Είμαστε όλοι Καθηγητές!


OLME3
Η τρικομματική κυβέρνηση της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας μας, αξιοποιεί το μόνο όπλο που της έχει απομείνει για να επιβάλει την πολιτική της.


Καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, και το κάνει για τέταρτη φορά φέτος μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι μνημονιακές πολιτικές των απολύσεων και της δραματικής διόγκωσης της ανεργίας, της περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών, συνοδεύονται από την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι ετοιμάζουν την επιστράτευση 86.000 καθηγητών πριν καν την κήρυξη της απεργίας, δηλαδή στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα εκτιμά ότι η κυβέρνηση υποκριτικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, εν όψει των εξετάσεων, ενώ έχει η ίδια την ευθύνη για την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τον περιορισμό του δικαιώματος στη μόρφωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργαζόμενων ενώ το μέλλον που τους ετοιμάζουν είναι η ανεργία.
Εκτιμούμε ότι, σ’ αυτή την κρίσιμη για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα στιγμή, οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις να πάρουν συντονισμένες πρωτοβουλίες για να υπερασπίσουν τη Δημοκρατία στον τόπο μας, το δικαίωμα στην απεργία, τον δημόσιο, δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, της Υγείας και Ασφάλισης, και το δικαίωμα στην εργασία για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, απολυμένους ή υπό απόλυση εργαζόμενους.

Απαιτείται γενικός πανεργατικό παλλαϊκός ξεσηκωμός και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων τώρα στην Αθήνα και σ’ όλες τις πόλεις της χώρας.

Να βγούμε στους δρόμους όλοι μαζί: Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι και άνεργοι, γονείς, φοιτητές και μαθητές, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, για να καταγγείλουμε την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΟΛΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ 7.00 ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου