28/5/13

Το colpo grosso και...τα μαύρα μεσάνυχτα της ελληνικής Δικαιοσύνης.



Florence Autret:Το colpo grosso και...τα μαύρα μεσάνυχτα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το λαϊκό ένστικτο ήταν ήδη...ψιλιασμένο για το τι συντελέστηκε εκείνο το βρώμικο Μάη του 2010, όταν ο πολιτικός υπόκοσμος των δωσιλόγων οδηγούσε την Ελλάδα δεμένη χειροπόδαρα στα πόδια των «αγορών» και το λαό της στην κόλαση της φτώχειας και της εξαθλίωσης. 

Το βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Florence Autret, με τον τίτλο «Άνγκελα Μέρκελ: Μια Γερμανίδα (σχεδόν) σαν τις άλλες», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, απλά επικυρώνει με κάπως πιο επίσημο τρόπο το βρώμικο ρόλο των καθαρμάτων του πολιτικού συστήματος στο μεγάλο ξεπούλημα.

Ήταν το 2009, όταν οι Αμερικανοί διέγνωσαν την ελεύθερη πτώση του ευρώ κι απαίτησαν απ’ τους Γερμανούς την-εντός της ΕΕ- δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης του κοινού νομίσματος, με στόχο να εξασφαλιστεί η «χαμηλή πτήση» του δολαρίου δίπλα στο ευρώ. Στην αντίδραση των Γερμανών, ότι ένας τέτοιος μηχανισμός θα έθετε σε κίνδυνο την ευρωζώνη, οι ΗΠΑ τους έδωσαν το δικαίωμα να τεμαχίσουν την Ελλάδα και -μέσω των ΕΟΖ- να «φάνε» κομμάτι-κομμάτι τη δημόσια περιουσία της.

Αυτό επιβεβαιώνει κι η Autret όταν αναφέρει πως «Η Άνγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Η ευρωπαϊκή ιδέα καταρρέει υπό το βάρος των αναληθειών διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό σύστημα καθιστά την καγκελάριο συνένοχο. Αντιμετωπίζει ευθύνες τις οποίες δεν είναι σε θέση να αναλάβει αφού οι Ευρωπαίοι, την εποχή εκείνη, ούτε διαθέτουν τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να κατευθύνουν το ελληνικό σκάφος που κινδυνεύει να πέσει στα βράχια. (...)».


Η ανησυχία της Γερμανίας, επιβεβαιώνεται επίσης και στο απόσπασμα, που αναφέρει ότι «Η 'Ανγκελα Μέρκελ είναι μόνη. Η Γερμανία δεν είχε αντιμετωπίσει κρίση με το νόμισμά της μετά την ίδρυση της Ομοσπονδίας. Από το 1947 ζει απομονωμένη στη νομισματική της ορθοδοξία, χωρίς εξάρτηση από τις μεγάλες παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, σε αντίθεση με το Παρίσι και το Λονδίνο».

Αντιμετώπισε μόνο μία μεγάλη κρίση: την πτώση της Ανατολικής Γερμανίας και την ενσωμάτωσή της με τεράστιο οικονομικό τίμημα. Όμως, η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Αλλά και η Ευρώπη, αν βουλιάξει, δεν έχει κανένα με τον οποίο να "επανενωθεί". Το γερμανικό μοντέλο δεν μπορεί να βοηθήσει. Ζητάει να της ετοιμάσουν μια λεπτομερή ανάλυση για τον τρόπο που εφαρμόστηκε το Σύμφωνο Σταθερότητας του ευρώ και διαπιστώνει πόσο συχνά καταπατήθηκε...».

 Ο Γιωργάκης, ήταν ο άνθρωπος των Αμερικάνων, που ανέλαβε να σύρει την Ελλάδα με το έτσι θέλω σ’ αυτόν το μηχανισμό.  Ιδού: «Η ανακάλυψη που θα γίνει το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2009 συγκλονίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο. Συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: "Ακούστε πώς έχει η κατάσταση. Όλα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη. Θα χρειαστώ όμως υποστήριξη και βοήθεια, γιατί πρόκειται για μια γιγάντια προσπάθεια", θυμάται ένας εκ των συμμετεχόντων σε εκείνη τη συνάντηση.

Οι συμμετέχοντες μένουν εμβρόντητοι. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει φρίξει. Ο Φρέντρικ Ράινφελντ, πρωθυπουργός της Σουηδίας που προεδρεύει, κατανοεί: "Δεν ανήκω στην ομάδα της ευρωζώνης αλλά η έκπληξη από όσα λέτε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Αν καταλαβαίνω καλά, πάνε χρόνια που μας κρύβετε την αλήθεια". Το ελληνικό έλλειμμα δεν ανέρχεται σε 6% ή 7% του ΑΕΠ όπως έχει ανακοινωθεί: ξεπερνά, πιθανόν, το 12%. Με άλλα λόγια, περίπου το ένα τέταρτο των κρατικών δαπανών δεν καλύπτεται από έσοδα. Το ένα τέταρτο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σύντομα η χώρα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται για να κλείσει αυτή την τρύπα.

Το ελληνικό ψέμα ήταν μάλλον κοινό μυστικό. Αυτό που εκπλήσσει τους Ευρωπαίους ηγέτες εκείνο το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου, περισσότερο και από την κατάσταση της χώρας, είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου».

Αποκαλύπτεται επίσης, ότι ο Γιωργάκης δεν ήταν μόνος του στο κόλπο. Εξ’ ίσου χαρακτηριστικές είναι οι καταγραφές και...για τον έτερο Καπαδόκη του σύγχρονου (κι απόγονο του παλαιού) δωσιλογισμού,  Κ. Καραμανλή: «Στην πράξη, η Ελλάδα ήταν υπό επιτήρηση για αρκετούς μήνες. (...) Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον ενθαρρύνει. "Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική", θυμάται ανώτατος κοινοτικός παράγοντας.

Όμως, ο Λουξεμβουργιανός επιστρέφει άπραγος, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του προκατόχου του Παπανδρέου για όσα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του ενώπιον των διεθνών επενδυτών.

Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών. Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη. Όμως, από το 2001 και μετά είναι μέλος της Ζώνης του Ευρώ. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο Καραμανλής καθιστά συνυπεύθυνους και δεσμεύει την αξιοπιστία και των υπολοίπων 16 κρατών.

Επιμένει, παρ' όλ' αυτά, να μην κάνει τίποτε περιμένοντας τις εκλογές του φθινοπώρου 2009. Καθίσταται πρόδηλο, από εκείνη τη στιγμή, πως κάτι λείπει στη νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Ούτε και η συλλογική πειθαρχία. Ακόμη λιγότερο η φιλική πίεση...»

Τα παραπάνω, τα οποία δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε, ήδη θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει κάποιους εκ των... αξιότιμων εισαγγελέων να σηκώσουν τα στυλό και ν’ αρχίζουν να συντάσσουν παραγγελίες προς διενέργεια προανάκρισης. Κι αν -με αφορμή το παραπάνω βιβλίο- περιμένει κάποιος, ότι από αύριο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα στείλει παραγγελία στη Βουλή για την διενέργεια έρευνας σχετικά με τα δωσιλογικά καθάρματα, που έδρασαν (και δρουν) σαν 5η Φάλαγγα της μαύρης διεθνούς του χρήματος, ξεπουλώντας τη χώρα κι εξαθλιώνοντας το λαό, τότε καλά θα κάνει να πιστεύει ότι κι ο Γερμενής (Καιάδας) μια μέρα θα γίνει λογοτέχνης. Το δεύτερο είναι πιθανότερο απ’ το πρώτο...

Οι Έλληνες Εισαγγελείς, επί 3 τουλάχιστον χρόνια, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα από τα παραπάνω, διότι προφανώς κοιμούνται... Κοιμούνται διότι πρέπει να ξυπνήσουν πριν τα ξημερώματα, για να συνδράμουν τις μεταμεσονύχτιες αστυνομικές εισβολές σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού και σε κατειλημμένα αμαξοστάσια από απεργούς του ΜΕΤΡΟ...

ΥΓ. Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

πηγή: askordoulakos, βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου