Από την πρώτη του 2011 μπαίνει σε εφαρμογή ο “Καλλικράτης”. Θα πάνε οι 13 περιφερειάρχες σε κάποιο γραφείο και το πρώτο πράγμα υποθέτω που έχουν να κάνουν είναι να μάθουν ποιος είναι ο μηχανισμός που διαθέτουν και τι αρμοδιότητες έχει. Ουσιαστικά δηλαδή οι νομαρχιακοί υπάλληλοι, πρέπει να λειτουργήσουν ως υπάλληλοι της περιφέρειας με νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα. Το ερώτημα είναι ποια προεργασία έχει γίνει και ποιο οργανόγραμμα έχει εκπονηθεί ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και το προσωπικό που περισσεύει να μεταταχθεί εκεί που είναι πραγματικά χρήσιμο.
Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και στους δήμους ειδικά σε αυτούς που συνενώθηκαν με άλλους.
Το ίδιο και στους οργανισμούς που συρρικνώνονται και πρέπει οι περισσευάμενοι να απορροφηθούν αλλού. Αν καταφέρουν την πρώτη τετραετία να βρουν ποιοι είναι, πόσοι είναι και τι πρέπει να κάνουν, ο “Καλλικράτης θα έχει πετύχει!
Ούτε το επάγγελμα του δικηγόρου είναι κλειστό ούτε των μηχανικού. Υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες στα όρια αμοιβών ή στις περιοχές δραστηριότητας σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους, χωρίς αυτό να απαγορεύεται. Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεται να συζητήσουμε για να κάνουμε χρήσιμες αλλαγές. Αλλαγές για καλύτερες υποτίθεται υπηρεσίες προς τον πολίτη. Αυτές που προτείνονται, πέρα από την προλεταροποίηση αυτών των δύο επαγγελμάτων, σε τι και πώς θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες και θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους; Θα βγαίνουμε στη γύρα και θα λέμε αυτά τα λεφτά διαθέτουμε ποιος μας κάνει τα σχέδια για το σπίτι και ποιος αναλαμβάνει την υπεράσπισή μας; Οι σοβαρές αλλαγές απαιτούν και σοβαρές διαβουλεύσεις. Και η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να συζητήσει με τους Έλληνες. Απλά εκτελεί άνωθεν εντολές.
Στο οικονιμικό πεδίο η κυβέρνηση δεν τηρεί πλέον κανένα πρόσχημα. Αφού γενίκευσε την κρίση με αφορμή την ανάγκη περιστολής των εξόδων και αύξησης των εσόδων του δημοσίου σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Αφού όλες οι ιδέες για αύξηση των εσόδων με αυξήσεις όλων των φορολογικών συντελεστών έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα συρρικνώνοντας ταυτόχρονα την οικονομία με δραματικές επιπτώσεις στους συντελεστές της, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, έρχεται τώρα να προσφέρει όσα περισσότερα δώρα μπορεί στους μετόχους των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, απαιτώντας αυτή και όχι οι μέτοχοι, μειώσεις μισθών των εργαζομένων!
Τι νόημα έχει και τι εξυπηρετεί η κυβερνητική διαταγή; Στον ΟΤΕ για παράδειγμα, όπου το ελληνικό δημόσιο είναι μικρομέτοχος γιατί να γίνει; Για κερδοφόρα επιχείρηση πρόκειται, γιατί να μειωθούν οι μισθοί; Δεν είναι μεγάλα τα κέρδη και εμποδίζουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα της υπό γερμανικό έλεγχο εταιρείας; Αν μεγαλώσουν, θα υπάρξει ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας; Τι στην ευχή σέρβις πουλάνε αυτοί οι τύποι που έχουν την ταμπέλα των σοσιαλιστών; Δεν είναι τελικά σοσιαλιστικό σύνθημα ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη. Πάλι ανάποδα το διάβασαν;
Εκεί πάντως που γίνεται η μεγάλη αποκάλυψη των προθέσεων της κυβέρνησης για την πατρίδα μας, είναι ο τζόγος. Ετοιμάζουν νομοσχέδιο όπου θα δώσουν 8 με 9 άδειες στοιχήματος σε ιδιωτικές εταιρείες. Γνωστά ξένα μεγαθήρια όπου όλα έχουν βρει από ένα Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, της γνωστής κατηγορίας των διαπλεκόμενων παντός εποχής. Διακινδυνεύουν να διαλύσουν τον χρυσοφόρο ΟΠΑΠ με το πρόσχημα των πρόσθετων φόρων, υπολογίζοντας πως οι νεόπτωχοι Έλληνες θα κόψουν και το φαγητό τους για να παίζουν στοίχημα και να τζογάρουν στα τυχερά παιχνίδια, δημόσια και ιδιωτικά. Και για να μην κουράζονται πηγαίνοντας στα μακρινά καζίνο, θα γεμίζουν και τις γειτονιές με τα “φρουτάκια” για να σβήνουν τον πόνο τους οι άνεργοι! Εδώ δεν πρόκειται μόνο για την οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδας. Το σχέδιο απαιτεί παράδοση και της ψυχής και του σώματος των πολιτών. Και η κυβέρνηση έχει αναλάβει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου. Σαφές, σαφέστατο.
Καλή χρονιά*. (*Δεν είναι ειρωνικό).
Πηγή: http://www.avgi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου