5/1/11

Βόμβα Rogoff: Η Ελλάδα, και όχι μόνο, προς αναδιάρθρωση χρέους!


Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ! ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Βόμβα μεγατόνων, έριξε χτες Τετάρτη (04/01), ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος (2001 – 2003), του ΔΝΤ, Keneth Rogoff.

Ο κορυφαίος οικονομολόγος, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ, μιλώντας σε συνέδριο της Confederation of Norwegian Enterprise, στο Όσλο, υποστήριξε σημεία και τέρατα.

Πρώτον, επεσήμανε πως το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας είναι ανοιχτό παρά τα τροϊκανά δάνεια των € 110 δις! Έτσι ο κορυφαίος οικονομολόγος, έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα, όσων επισημαίνουν τα αδιέξοδα του Μνημονίου.
 
Δεύτερον, μιλώντας γενικότερα για την Ευρωζώνη, ο K. Rogoff, υποστήριξε πως αυτή θα συνεχίσει μεν ενωμένη με την προϋπόθεση πως, μια σειρά χώρες, θα προχωρήσουν πιθανότατα σε αναδιάρθρωση (δλδ ελεγχόμενη χρεοκοπία) του χρέους τους. Έτσι, ο K. Rogoff, φωτογραφίζει μια σειρά ακόμα χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και όχι μόνο!

Έτσι, ο πρώην Νο2 του ΔΝΤ, αναγνωρίζει με τον πιο σαφή τρόπο την αποτυχία του γερμανόπνευστου μηχανισμού στήριξης, ο οποίος θα ισχύσει μετά το 2013!

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο K. Rogoff, υποστήριξε πως μετά την κρίση χρέους η Ευρώπη θυμίζει «αναδυόμενη οικονομία». Ο εύσχημος αυτός όρος, χρησιμοποιείται στην αργκό των οικονομολόγων για να περιγράψει τις φιλελευθεροποιημένες οικονομίες του αναπτυσσόμενου κόσμου...

Η παρέμβαση Rogoff, πρακτικά επισημαίνει, πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, υπό την αιγίδα των πιστωτών και της τρόικα. Δηλαδή, το βάρος του χρέους θα ελαφρύνει τόσο λίγο ώστε να μπορεί να αποπληρωθεί, με τίμημα φυσικά τη χρεοκοπία της οικονομίας και της κοινωνίας!

Μοναδικός δρόμος λοιπόν, για τη σωτηρία του λαού, είναι η αποδέσμευση από το μηχανισμό της τρόικα και η ριζοσπαστική επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, χρησιμοποιώντας ως ύστατο όπλο την προσωρινή ή αν χρειαστεί και την μόνιμη παύση αποπληρωμής του!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου