6/11/11

Το θέατρο ΓΑΠ, οι «πρόθυμοι» της συναίνεσης και η κωμωδία Σαμαρά!

Καταστρέφουν και λεηλατούν τη χώρα!

Εδώ και τώρα συμπαράταξη της αριστεράς με ριζοσπαστικό πρόγραμμα και αιχμές το στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ!

Ο Γ. Παπανδρέου έπαιξε ένα κακότεχνο και άθλιο θέατρο δύο μέρες στη Βουλή (και όχι μόνο) με τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του, για να «κοροϊδέψει» τους πάντες, λέγοντας ότι ο ίδιος, από τη θέση του πρωθυπουργού, θα αναλάβει να διαμεσολαβήσει να αντικαταστήσει τον εαυτό του στο πλαίσιο κυβέρνησης «συνεννόησης».

Από την άλλη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «εξευτελίστηκαν», κάνοντας ότι δεν κατάλαβαν την «κοροϊδία» του ΓΑΠ και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, παρά τα όσα αντίθετα, πολλοί εξ’ αυτών, έλεγαν το προηγούμενο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Α. Σαμαράς, ενώ ξεγυμνώθηκε πλήρως με την απόλυτη συμφωνία και συναίνεση του στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και τη δανειακή σύμβαση (η οποία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το νέο μνημόνιο), αρνείται κωμικά τη συγκυβέρνηση, οχυρωμένος πίσω από τους ανόητους και ακατανόητους όρους που έχει θέση για συγκυβέρνηση «τεχνοκρατών», κτλ. 
Στο μέσον, πάντα πρόθυμος ο Γ. Καρατζαφέρης αναζητά ευκαιρία για να «τρυπώσει» σε ένα κυβερνητικό σχήμα με οποιοδήποτε διακριτό άλλοθι!

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι εμφανείς και αφανείς «πρόθυμοι» της συγκυβέρνησης «εκ δεξιών και αριστερών», οι οποίοι πάντα καιροφυλακτούν για να παίξουν στο τσίρκο!

Αν η «συγκυβέρνηση οριστικής εθνικής καταστροφής» (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-κτλ) δεν προχωράει ως τώρα, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι ιστορικοί, μικροκομματικοί, φατριαστικοί και προσωπικοί που το εξηγούν! Όχι πάντως λόγοι πολιτικοί και προγραμματικοί!
Ένας εξ’ αυτών των λόγων, ίσως ο κυριότερος, είναι ότι, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, δε θέλουν μέσα από μια συγκυβέρνηση τους να «τινάξουν στον αέρα» τη μυθολογία των δύο «διαφορετικών κόσμων» και πολιτικών που, τάχα, αντιπροσωπεύουν και να αποδείξουν στην πράξη ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός»!

Φυσικά, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική κατάληξη του βρώμικου «συναινετικού» παρασκηνίου. Κι αυτό διότι πέραν της εγχώριας οικονομικής ελίτ που διακαώς προωθεί τη «συναίνεση» υπάρχουν και οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και των ΗΠΑ, που πιέζουν αφόρητα για μια «εθνική συνεννόηση» και απειλούν ότι αν δεν υπάρξει, δεν υπάρχει και 6η δόση!

Η Αριστερά τούτες τις ώρες, αντί να καταγγέλλει και να ζητάει απλώς εκλογές, οφείλει αυτές τις στιγμές να αναλάβει ιστορικές πρωτοβουλίες.

Να αναλάβει πρώτα από όλα μια ιστορική πρωτοβουλία συμπαράταξης της στη βάση ριζοσπαστικής, εναλλακτικής, προγραμματικής βάσης με σοσιαλιστική προοπτική, που πρέπει ως αφετηριακές γραμμές να έχει δύο αιχμές: τη στάση πληρωμών επί του χρέους και την έξοδο από το ευρώ!

Άλλωστε χωρίς τη μη αποπληρωμή του χρέους και την έξοδο από το ευρώ στο πλαίσιο σύγκρουσης και αμφισβήτησης συνολικά της ΕΕ, σήμερα δεν υπάρχει διέξοδος και εναλλακτική λύση!

Πηγή: Ίσκρα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου