3/11/11

Μέτωπο αγώνα για την ανατροπή και το μεγάλο κοινωνικό ΟΧΙ! Να νικήσει ο λαός και όχι ο φόβος!


 του Παναγιώτη Μαυροειδή

Το ζητούμενο και η δυνατότητα είναι η  ανατροπή εδώ και τώρα της κυβέρνησης και της αντεργατικής επίθεσης από το λαό, στο δρόμο, την απεργία, την πλατεία, τον πολιτικό αγώνα.

Πανικόβλητη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας –δυστυχώς πολύ σωστά- πως  όχι μόνο η ΝΔ αλλά και η κοινοβουλευτική αριστερή αντιπολίτευση, δεν θέλουν να δώσουν στα ίσα μια μάχη με το ερώτημα ‘’ναι ή όχι στο ευρώ και την ΕΕ;’’, επιδιώκει  να  επιβάλλει μια βίαιη και εκβιαστική συναίνεση, με επίφαση δημοκρατίας, στην πορεία της κοινωνικής καταβύθισης.
Η πολιτική είναι γεμάτη αντιφάσεις. Για όλες τις τάξεις και τα κοινωνικά συμφέροντα. Το δημοψήφισμα είναι ένα μεγάλο ρίσκο για το πολιτικό κατεστημένο, αλλά από την πολιτική απεργία και την οργισμένη διαδήλωση  του λαού, που ελλοχεύουν το ‘’κίνδυνο’’ της κοινωνικής εξέγερσης, είναι προτιμότερο.

Η κοινοβουλευτική αριστερά  αποκάλυψε αμέσως την αδυναμία της. Βιάζεται και αυτή να τελειώσει με την ‘’ανωμαλία’’ μιας κοινωνίας που εξεγείρεται με ανεξέλεγκτο τρόπο και ζητάει και αυτή την κανονικότητα της κάλπης, με τον ασφαλέστερο για αυτή τρόπο των βουλευτικών εκλογών, ακριβώς για να αποφύγει να δώσει τη μάχη κατά μέτωπο με ερώτημα ‘’μέσα ή έξω από ευρώ και ΕΕ?’’, ‘’υποταγή στους νόμους της αγοράς ή άλλος δρόμος σε σύγκρουση με το καπιταλισμό;’’. Η κοινοβουλευτική ενίσχυση της αρκεί, ενώ ο λαός θα καταβυθίζεται.

Το πραγματικό ερώτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι ‘’ναι ή όχι στο (δήθεν) δημοψήφισμα;’’. Είναι λάθος να αγκιστρωθούν οι αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε ένα τέτοιο αίτημα.
Αυτό που θα κρίνει τα πράγματα είναι:
α. Να χτίσουμε πολιτικά το μεγάλο μέτωπο του ΟΧΙ, απαραίτητο για κάθε πεδίο δράσης.
  •        ΟΧΙ στο ευρώ και την ΕΕ.
  •        ΟΧΙ σε αυτή και κάθε κυβέρνηση με την ίδια πολιτική.
  •        ΟΧΙ η απάντησή μας σε ένα πιθανό δημοψήφισμα.
  •        ΟΧΙ στα κόμματα της ΕΕ, του ΔΝΤ, σε περίπτωση εκλογών.
Αυτό το ΟΧΙ  και μόνο αυτό, αποτελεί και συγκροτεί το μεγάλο ΝΑΙ:
ΝΑΙ στις ανάγκες της κοινωνίας,
ΝΑΙ στα συμφέροντα των εργαζομένων,
ΝΑΙ σε πραγματική δημοκρατία,
ΝΑΙ σε μια άλλη πορεία αντικαπιταλιστική και διεθνούς ισότιμης συνεργασίας, έξω από τα δεσμά της ΕΕ
ΝΑΙ στην επαναστατική διεκδίκηση μιας άλλης  κοινωνίας και ζωής χωρίς εκμετάλλευση και χειραγώγηση
β. Να διεκδικήσουμε το δικό μας πεδίο  και στο δικό μας πολιτικό χρόνο. Μέτωπο αγώνα  για την ανατροπή,  εδώ και τώρα, με λαϊκή εξέγερση.

Αυτή είναι η δύναμη μας. Η καυτή ανάσα του λαού που είναι στο δρόμο. Όχι το κουτί της κάλπης. Δε το φοβόμαστε, δεν απέχουμε, αλλά αυτή τη στιγμή, ο δρόμος της κάλπης, με την κυριαρχία των ΜΜΕ και των λοιπών τρομοκρατικών μηχανισμών χειραγώγησης,  δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο δρόμος του αγώνα, ο αγώνας του δρόμου, είναι ο δρόμος της πραγματικής  εργατικής, λαϊκής, κοινωνικής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Η αριστερά θα επιβεβαιώσει και θα ανυψώσει τον πρωτοπόρο πολιτικό της ρόλο, στο βαθμό που γίνει η ψυχή αυτής της μεγάλης μάχης για τη σωτηρία του λαού τώρα, αλλά και για να μείνει ανοιχτή μια αντικαπιταλιστική προοπτική που θα υπερασπίζεται την κοινωνία, να δημιουργηθεί ρωγμή για επαναστατική διέξοδο.  Κάθε δύναμη μόνη της, αλλά και όλες μαζί ενωτικά, ανατρεπτικά, υποχρεούνται να πάρουν θέση στον αγώνα του λαού, με στόχο την ανατροπή.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά δεν έχει δίλημμα: Με το μέτωπο αγώνα για την ρήξη, την ανατροπή, την Νίκη
Για να νικήσει ο λαός και όχι ο φόβος!

Πηγή: aristeroblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου